Mozgové cvičenie - zámok plynu pomocou mixu

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Mozgové cvičenie - zámok plynu pomocou mixu

#16 Příspěvek od Celeron »

Takže, přepínač E
- dolů letový režim č.0 "Plyn"
- střed letový režim č.1 "Klapky"
- nahoru letový režim č.2 "Butterfly"
Pak nastav to co mám já pro jednotlivý režimy v "Cambrix".
Pak nastav to co mám já pro jednotlivý režimy v "Blokování plynu".
Nezapoměň nastavit v blokování plynu taky přepínač E, jinak to nechodí.
Nic jinýho kolem toho nastavit není potřeba.
Přílohy
Camber_plyn.jpg
Camber_klapky.jpg
Camber_Butterfly.jpg
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Celeron »

Pokračování:
Přílohy
Blok_plyn_plyn.jpg
blok_plyn_klapky.jpg
Blok_plyn_butterfly.jpg
ujovko
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ujovko »

Ahoj,
to MIOR, len tak na debatu:
... je nutné nechať sa obmedzovať niekým/niečím, kto sa (možno zbytočne) snažil zjednodušovať veci?
Nepovedz vetroňu, že lieta na režim Acro. Aurora je stará, ale svojou jednoduchosťou umožní mimoriadne veľa.
Ja som mal na vetroni plyn od stredu hore ako plyn, a dole ako butterfly. Priznávam, že to pre mňa nebolo ono, ale vyskúšal som. Nie, nemám to uložené, žiaľ.
mior
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od mior »

Súhlasím!

Pár vetroňov som nastavil ako Acro.

Len ono to má širší záber.
Snažím sa, aby všetky moje modely mali rovnakú filozofiu ovládania, teda ten istý prepínač robí na všetkých modeloch tú istú funkciu - poznáš porekadlo, že zvyk je železná košeľa.

A preto aj toto, čo teraz riešim, chcem, aby to zapadlo do celkovej koncepcie mojich modelov...

Ale aj tak som za toto cvičenie (sám sebe) vďačný! Zopakoval som si mnoho vecí, mnohé nové som si ujasnil a aj Celeron a Pepin mi dali veľa inšpirácií.

Vďaka chlapi, vám všetkým!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Celeron »

Zkusil sis do Aurory napípat co co jsem ti poslal? Povedlo se?
mior
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od mior »

Priznám sa, že mi to s tým plynom nie je podľa obrázkov úplne jasné... Ešte poskúšam.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Celeron »

Tak když to podle fotek displeje neumíš "okopírovat" tak to je těžký...
kokeš

#23 Příspěvek od kokeš »

Řešil jsem to v Auroře tím že jsem to mněl nastavené právě v typu ACRO. Ten umožňuje dva motory . Je tam potom funkce křivka plynu. Na plynu č1 si nastavíš pohonný motor
že ti jede na třípolohovém přepínači třeba jenom v odtlačené poloze přepínače. V ostatních polohách přepínače je offsetem stažen na nulu a páka plynu nemá v těchto dvou polohách žádný vliv. Naopak na plynu č2 si upravíš křivku dle toho jak chceš mít postavenu klapky v dané poloze přepínače. No a ve volných mixech ten Plynč2 mixuješ do křidélek. To znamená že třeba v prvních dvou polohách přepínače není žádná křivka definována a v poloze k sobě (režim přistání ) Je křivka upravena tak aby ti šly křidélka v závislosti na pohybu plynové páky tam kam chceš . Pokud jde o filozofii tak tomu nerozumím jak jsi to myslel . Přece mohu používat stejný přepínač na zvolenou funkci jak v Glid tak vAcro. Takže chce to využívat ty volné mixy Plynč2 do křidélka 1 a plyn č2 do křidélka 2 Pak třeba plyn č1 do výškovky Ty šablony v Auroře mají celou řadu omezení a tím že přejdeš do volného mixování se tomu omezení vyhneš.
koksák
mior
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od mior »

Celeron píše:Tak když to podle fotek displeje neumíš "okopírovat" tak to je těžký...

Problém je v tom, že ja mám úplne iné obrazovky... Nemyslím jazykovo, to mi problém nerobí.

Napr. Ten zámok plynu u mňa vyzerá úplne inak.

V prvom rade neviem, či ty máš model ako acro alebo ako glider (vetron).

Alebo Ty vobec nepoužívas predvolené funkcie a tie snímky sú akože voľné mixy?

Možno by som potreboval ešte snímku kanálov, aby som videl, aký ovládací prvok máš napr. Na motor priradený.
Na snímkach vidím nejakú pom, to je čo?

Asi som trochu natvrdly a len jednoduchý popis mi nestačí... Máme rovnaké Aurory? Lebo ja také obrazovky vôbec nemám...
pepin

#25 Příspěvek od pepin »

Miore, ty ses podle mého nějak upnul k tomu bezpečnostnímu vypnutí motoru což asi na Auroře nejde nastavit tak, jak si ty představuješ a už asi vubec ne, přez nějaký předvolený nastavení.

vysílače jako Aurora, graup 19, futaba 18, to je opravdu historie, v té době určitě neskutečný posun v možnostech programování ale nějaké omezení to má a něco oželet musíš.

Myslím, že by sis to nastavení měl rozdělit na fázi kdy prvotně rozpohybuješ buterfly na plynovou páku přez třípolohový vypínač jak psal Celeron--kdy v krajní polze přepínače bude fungovat na páce buterfly ,ve středové poloze přepínače bude buterfly zatím jen vypnuté a následně na druhou krajní polohu nějak dostat ovládání motoru a teprve poté třeba do středové polohy přepínače dostat ovládání odtokovky--třeba termika, rychlost.já to měl na graup taky přez 3 polohy.

Určitě se ale nevyhneš nastavovat to přez volné mixy a hledat vlastní řešení.

v době vzniku těchto vysílaču se nepředpokládalo že by vše bylo na plynové páce a volně přepínatelné--tedy nastavitelné pod nějakou přímo tomu určenou položkou.

Podle mého, jak už jsem tady psal, pár fotek pouze nějakého finálního mixu kdy ale nevíš co ten mix spíná a jak nastaveného v nějakém předmenu je málo na pochopení kompletního nastavení.

V každém případě pokud jiní píšou, mám auroru a nastavit to jde, tak to nastavit jde, jen né asi přesně tak jak by sis představoval ty a budeš muset nejspíš slevit a přizpusobit se možnostem aurory.

Já jsem právě přešel na ovládání buterfly přez přepínač bo přez letový režim je to nastavení jednoduchý a na běžné přistávání na přijatelně prostorném place pro mě dostačující.
mior
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od mior »

Celeron píše:Tak když to podle fotek displeje neumíš "okopírovat" tak to je těžký...

Ešte doplním:

Tebe sa to zdá samozrejmé a jasné. Mne nie - chýbajú mi nejaké základné informácie, aby som to nastavil.

A možno je tu ešte jeden faktor - ako stredoškolský učiteľ odborných predmetov akosi očakávam komplexnejší postup nie pre nadané deti, ale tých priemerných študentov.

Teda:
- ako prvé by som čakal, že mi povieš nastavenie typu modelu - Acro alebo Glider? tu sa totiž položky menu veľmi líšia
- zaujímala by ma snímka kanálov - ktorý máš ako pomenovaný a aký ovládací prvok si mu nastavil. Konkrétne plynu... Tuším, že to nerobíš napriamo, že plyn je pláka plynu, ale tak ako ja, cez pomocný 9.kanál - ten ovládam pákou plynu a z neho sa snažím robiť potrebné mixy.
- nepopísal si mi, či využívaš "vstavané" funkcie - ButterFly a Zámok plynu, alebo používaš voľné mixy a a tie názvy si definoval pri priradení letových režimov. Totiž tie názvy ma dosť splietli - sú to letové režimy alebo mixy
čakal som, že mi ukážeš postupne obrazovky (alebo popíšeš ako sa k ním dostať) až ku tým, kde tie veci nastavuješ.

atď.

Cez to všetko som Ti vďačný aj za to, čo si mi poskytol, lebo síce som to nevyriešil podľa Teba, ale trochu si ma inšpiroval.

Ja som to nejako vyriešil - nie úplne elegantne, ale myslel som, že Tvoje riešenie je čistejšie a že sa niečo naučím...
mior
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od mior »

kokeš píše: Ty šablony v Auroře mají celou řadu omezení a tím že přejdeš do volného mixování se tomu omezení vyhneš.

Úplný súhlas! Skúsim to cez voľné mixy.
mior
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od mior »

pepin píše:Miore, ty ses podle mého nějak upnul k tomu bezpečnostnímu vypnutí motoru což asi na Auroře nejde nastavit tak, jak si ty představuješ a už asi vubec ne, přez nějaký předvolený nastavení.

Keby v Aurore vyriešili zámok plynu tak, ako si to asi všetci modelári predstavujú, teda že sa plyn vypne (dolná časť impuzu = 1 ms) a zároveň uzamkne, tak by to všetko bolo úplne fajn a jednoduché...
Ale nie - oni uzamknú plyn v tej polohe, kde sa zrovna nachádza páka plynu - kľudne aj v hornej časti - plný plyn.

Na čo je takéto uzamknutie dobré, som naozaj nepochopil...
pepin

#29 Příspěvek od pepin »

mior píše:

Keby v Aurore vyriešili zámok plynu tak, ako si to asi všetci modelári predstavujú,.[/quote]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak by pak ta Aurora ale stála 20 nebo 30 tisíc, páč někomu jinému by zase vadilo, že se plyn zamkne vždy na staženém plynu a né v pozici v které to potřebuje on---třeba právě uprostřed plynové dráhy, takže další nastavovací okno a třeba i jiný dražší procesor který umožní složitější operace.

Předchudce aurory byla tuším 7k eclipse kterou co jsem postřehl smysluplněji dorozpohyboval Palík, podle mého tedy v době vzniku Aurory hodně muziky za hodně rozumný peníz.
kokeš

#30 Příspěvek od kokeš »

Tak v prvé řadě je potřeba si ujasnit co vlastně potřebuješ. Další věc je že pokud nemáš tištěný manuál tak se nikam nedohrabeš. Takže v tištěném manuálu na stráně 75 máš funkci CUT Position ( prahová funkce ). Toto považuj za nápovědu. Řešit to přes obrazovky je nesmysl. Přece záleží jestli mám já nevím třeba křidélka s mechanickou diferenciací nebo nastavovanou na vysílači .atd Nezbývá než k tomu sednout programovat a dívat se jak se co hýbe. U motoru si samozřejmě sundat vrtuli. Na jedno však upozorním
Stávalo se mi že jsem se v tom někdy tak zamotal že si to pak dělalo něco jiného ačkoli to logicky mnělo jet správně. V tom případě se vyplatí vše smazat a jet znova pěkně krok po kroku a dojdeš ke kýženému výsledku dřív . Někde se to v manuálu doporučuje. Pokud se teprve to programování učíš, tak si myslím že je to v dnešní době krok zpět. Jsou levné vysílače vybavené Edge a tam bych začínal.
koksák
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“