ExpressLRS

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: ExpressLRS

#511 Příspěvek od JirkaA »

blembondo píše:Myslím že je to stále stejné.S rychlostí paketů a tím i potřebným vysílacím časem tam nebo tam i zpět se mění výkon.Třeba Frsky R9 EU to má přímo v návodu.Mě by zajímalo jak je to v VO s pásmem 915 Mhz.

si to přečti, veřejně dostupný dokument na webu ČTÚ. https://ctu.gov.cz/sites/default/files/ ... 2021-8.pdf
OK2WY
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#512 Příspěvek od Jameson »

Možno divná otázka, ale skúšal niekto flashovať Frsky R9M modul z rádia s Ethos systémom? Zapísať bootloader (*.frk) nebol problém, ale ako tú potvoru prinútiť flashnúť súbor s koncovkou .elrs som nezistil...

Akože áno, môžem to natvrdo prepísať cez STlink, ale to sa R9 firmvéru zbavím nadobro a ja som to chcel len vyskúšať.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
blembondo

#513 Příspěvek od blembondo »

Jameson píše:Možno divná otázka, ale skúšal niekto flashovať Frsky R9M modul z rádia s Ethos systémom? Zapísať bootloader (*.frk) nebol problém, ale ako tú potvoru prinútiť flashnúť súbor s koncovkou .elrs som nezistil...

Akože áno, môžem to natvrdo prepísať cez STlink, ale to sa R9 firmvéru zbavím nadobro a ja som to chcel len vyskúšať.

S ELRS bootloaderem se používají pouze soubory .elrs. Chceš-li nainstalovat bootloader elrs, stačí pouze jednou flešovat soubor r9m_elrs_bl.frk, poté by všechny budoucí flashování měly být provedeny s příponou .elrs.
Takže jestli Ethos neumí fleš s příponou .elrs tak to chce nějaké rádio s OTX/ETX.
Bootloadery jsou tady https://github.com/ExpressLRS/ExpressLR ... bootloader

Dobrá zprává pro všechny STMkaře.Podpora bude i pro verzi 3.4 ale je potřeba počítat s jistým omezením dodatečných funkcí.

Nekupujte ELRS RX od Foxeer!!!!!Foxeer vědomě prodává vadné přijímače.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=36 ... 1730280366
blembondo

#514 Příspěvek od blembondo »

V3.4 je venku.
https://github.com/ExpressLRS/ExpressLR ... /tag/3.4.0
Dost důležitá věc se ale odehrála už před vydáním 3.4.Od současné doby budou v konfiguráoru dostupné verze firmware jen pro podporovaný HW.Složka Generic je pryč.Důvodem je že výrobci nedodržují standart kvality.Takže třeba RX Cyclone nebo Foxeer a kupodivu i Matek nejsou podporované.
MomoBrut

#515 Příspěvek od MomoBrut »

blembondo píše:V3.4 je venku.
https://github.com/ExpressLRS/ExpressLR ... /tag/3.4.0
Dost důležitá věc se ale odehrála už před vydáním 3.4.Od současné doby budou v konfiguráoru dostupné verze firmware jen pro podporovaný HW.Složka Generic je pryč.Důvodem je že výrobci nedodržují standart kvality.Takže třeba RX Cyclone nebo Foxeer a kupodivu i Matek nejsou podporované.

Akorát jsem updatoval všech 12 přijímačů a oba vysílače, je to teda na dlouho, pokud to má jeden vždy otestovat a to by prostě měl, že ... Ty Cyclone Rx používám a jsou dobré, neměl jsem s nimi žádný problém, fw je BetaFPV 2.4GHz Rx Nano. Až 100 mW telemetrie se občas hodí.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#516 Příspěvek od Woita »

Hlásím, že FrSky přijímač R9MX se ve verzi 3.40 bez problémů flashnul. Předchozí verze tvrdošíjně odolávaly flashování. Ono to bylo i někde popsané, že to půjde až ve verzi 3.40 (přitom někteří šťastlivci to dokázali i ve starších verzí, já mezi nimi nebyl, tak jsem přijímač nechal odležet a počkal na 3.40, teď to šlo lehce)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
chorche

#517 Příspěvek od chorche »

Taky me ceka (mimo hrodmady ruznych 2,4GHz prijimacu) flashovani nekolika R9, tak uvidime... nastesti to momentalne nepouzivam a mam to jen jako system az konecne dostavim samokrido s INAV (nebo Ardu... pripadne obojim). Akorat mne nepotesilo vylouceni vyrobcu jako Matek a Foxxer.
Od Foxxeru tu mam diverzitni 868MHz kterou jsem chtel do samokridla a PWM Matek vcetne senzoru (proud, GPS, vario) jsem chtel zkusit do letadel :(
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Woita
Kontaktovat uživatele:

#518 Příspěvek od Woita »

chorche píše:Taky me ceka (mimo hrodmady ruznych 2,4GHz prijimacu) flashovani nekolika R9, tak uvidime... nastesti to momentalne nepouzivam a mam to jen jako system az konecne dostavim samokrido s INAV (nebo Ardu... pripadne obojim). Akorat mne nepotesilo vylouceni vyrobcu jako Matek a Foxxer.
Od Foxxeru tu mam diverzitni 868MHz kterou jsem chtel do samokridla a PWM Matek vcetne senzoru (proud, GPS, vario) jsem chtel zkusit do letadel :(

To vyloučení není úplné, jak Foxeer tak Matek tam nějaký HW mají, ale oba jen pár kousků. Ten Matek mě hodně zamrzel, je mi sympatický kvůli těm všelijakým převodníkům a senzorům. Může se stát, že člověk se vybaví nějakou řadou přijímačů a v příští verzi to zaříznou. :-(
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
blembondo

#519 Příspěvek od blembondo »

MomoBrut píše:Ty Cyclone Rx používám a jsou dobré, neměl jsem s nimi žádný problém, fw je BetaFPV 2.4GHz Rx Nano. Až 100 mW telemetrie se občas hodí.

Ten Cyclone RX s CRSF out je přímý pajc Betafpv.Ano tam není problem.Jenže PWM Rx a modul Cyclone má smůlu a já se nedivím že odezva od vývojařů byla jaká byla.Nic nebrání konkrétnímu postiženému výrobci poskládat firmware ze zdrojáku a dát ho na svoji stránku.Jenže to se nestane protože zákazník je jim ukulele.
Jestli má někdo potřebu dozvědět se proč třeba Foxeer tak tady. https://www.facebook.com/groups/6364417 ... 7616051770
Foxeer True Diversity 868/900 Rx by měl mít Tpwr 50mW ale má jen 10mW.
Pokud jde o Matek tak to moc nechápu ale v poslední době jim sfoukl vítr z plachet SpeedyBee.
Nic není ztraceno a prozatimní cesta by měla být přes starší verzi konfigurátoru kde se firmware skládá napřímo ze zdrojového kodu.
prikrylm

#520 Příspěvek od prikrylm »

DShot výstup je minimálně zajímavý. BLHeli ESC mám, tak můžu používat. Nastavit intenzitu vysílání telemetrie na stejnou hodnotu jako Tx je taky zajímavé. Tohle je taky od 3.4 nebo jsem si zase jen nevšiml?
Vím, že jsem nečetl návod, ale nemožnost přepnout Rx do WiFi pokud je přes ch5 "armovaný" nešlo nikdy nebo až teď?
Chvíli jsem s tím bojoval..
"Generic" Rx, co (momentálně?) nejdou flashnout na 3.4 (mám nějaké na 3.3.2) s Tx v3.4 fungují. Minimálně "na stole". Může být někde nějaký zádrhel? Je to Rx Generic + (tuším) 5 PWM. Zkoušeno s Pocket ELRS, kde už v3.4 je...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
prikrylm

#521 Příspěvek od prikrylm »

Known Issues

- New Users not reading our documentation over at https://expresslrs.org/

:) :) :)
blembondo

#522 Příspěvek od blembondo »

Výkon telemetrie dle nastavení výkonu Tx je od 3.4.
Když mám "nabito" tak se letí a nedělá se nic jiného.Tohle je v návodu už dlouho...
Do not change parameters while ARMED. When a parameter is changed, the module goes into Parameter Commit mode, interrupting the normal loop. This could result in a desync on some hardware combination which would result in a FAILSAFE.
Všechny Rx na 3.3.2 pojedou s Tx na 3.4.
Nečtení návodu je opravdu nej problem. :mrgreen:
Hlásím že autocontrol CRSF/PPM funguje a spolu s tím se v dohledu objeví ELRS Buddy což je utilita pro PC nahrazující Lua v Tx právě pro PPMkaře nebo pro Tx s jednosměrným CRSF a pro moduly bez displeje.
[youtu_be]http://youtu.be/ntj2oT6_dvg[/youtu_be]
chorche

#523 Příspěvek od chorche »

Ano, necteni navdou je bohuzel trefna a pravdiva vicemene jedina "znama zavada" :D
Hlavne na oficialni diskuzni skupine ELRS na Facebooku je to krasne videt - navod jsem si neprecet, nahodne tu mackam tlacitka a ono to nefunguje... je to smejd, zlaty Crossfire :D
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
kokeš

#524 Příspěvek od kokeš »

Jak je to s provozováním analogových serv na 100 Hz jde mi o to že na Tx mam v LRS nastaveno 100 HZ a na Rx 50 Hz s obavy aby neodešly . Toto vede ke známé situaci že dlouho trvá než se vše sváže. 100Hz na Tx mam z důvodu přenosu telemetrie. Pokud bych chtěl problém vyřešit znamenalo by to výměnu serv ?
koksák
prikrylm

#525 Příspěvek od prikrylm »

Myslím, že se tu míchají dvě různá nastavení. Jedno je rychlost odesílání paketů mezi Tx a Rx, druhé, jak rychle má stav obnovovat PWM výstup. Jsou to nezávislé parametry.
Tedy rychlost paketů nastavit na chtěnou (100 Hz?), u mapování PWM je pak možno pro každý kanál nastavit, jak rychle se bude PWM posílat.

Nastavení Rx "Init rate" nenastaví rychlost posílání přijímání paketů, ale jen hodnotu, na které začíná hledat rychlosti vysílače. To je asi zmíněné pomalé "nakontaktování" Rx-Tx.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“