Janek2 píše:pepin píše:
na jednom regulátoru přestřihnu plusový kablík a vsadím diodu.
Díky pepine za odpověď. Takže diodu v propustném směru do série s kladným napětím.
Ano, aby také mohla napájet přijimač serva ale nehádala se s druhým becem.
Díky pepine za odpověď. Takže diodu v propustném směru do série s kladným napětím.
pepin píše:Ano, aby také mohla napájet přijimač serva ale nehádala se s druhým becem.
jyrry píše:
A aby přijímač i serva napájel jen ten BEC bez diody
(voda i elektrony do kopce netečou...)
Buď do obou plusů, nebo pokud to je lineární BEC, tak jsou diody zbytečné.
Taky je dobré vědět, jaký úbytek napětí na těch konkrétních diodách bude, ty "diody" jsou veeelmi různé...
Hmmmm....pepin píše:...Davam diodu na jeden regl, funguje to tak nic vic neřešim. Kdysi mi to někdo poradil.
Však to tam píšu.pepin píše:... doporuč něco co nejvhodnějšiho.
jyrry píše:Hmmmm....
Však to tam píšu.
diody s nizkym ubytkem napěti použivam v modelech, kde jeden bec— jednomotoráky raději jistim ještě jednočlánkem lipol. Někde to jde a servum to stačí, tam kde to servum nestačí použivam lipol dvoučlánek , bec a diodu s vyššim ubytkem napětí aby se dal v poho nastavit alarm a já věděl že mam problem s becem. Tady v tomto připadě — dva regly si myslim že pokud je vše v poho je užitnějši když na druhem reglu bude napěti natolik nižší aby to alarm vubec registroval a hlásil problém.Janek2 píše:Vím, že na diodách je úbytek napětí. Jak píše jyrry:
"Taky je dobré vědět, jaký úbytek napětí na těch konkrétních diodách bude, ty "diody" jsou veeelmi různé..."
Nechtěl jsem to až tak do detailu rozebírat. Jen jsem chtěl vědět kam se zapojují.
Ale v každém případě dík za názory uvedené výše.
Nakonec jsem to tak udělal, takže letadlo lítá fajn.pepin píše:Trim i subtrim dej do středových poloh a kormidlo seřid bud změnou délky táhla nebo přesazenim páky na servu...
Z toho jsem právě trochu zklamaný, narouboval jsem (zařezal a zalepil) serva do lega. V domnění, že budu mít pěkný proporcionální ovládání za pár korun (v porovnání s origo legem) a na tohle jsem docel narazil, přeci jen u lego kostek mechanicky ladit moc nejde a možnost dohnat i větší nepřesnosti, jednoduše digitálně, by bylo fajn.pepin píše:Na i6 trimy i subtrimy funguji opravdu trochu divně a je lepší co nejpřesněji nastavit vše do středu mechanicky.
Přijímačem to nebude, v lego autě jsem použil jednoduchý čtyřkanál (jen plošnák za pár dolarů) a chová se to úplně stejně. A je to vidět i přímo v menu vysílačky "functions->display" na té obrazovce s přehledem kanálů.prikrylm píše:Tohle jsem podrobně nezkoumal a než se ke mě zase nějaké FS-i6 dostane, tak nevyzkoumám... je možné, že za TO může přijímač...
Tak to asi bude nějaký skvělý nápad výrobce jen u téhle levnější řady, nebo je to tam schválně, jako motivace k přejití na vyžší... nebo jsem první, kdo se v tom tak šťouráautomet píše:Mne na i10 subtrimy vs. trimy fungujú tak, že cca 2,5 trimu je asi 1 subtrim.
Inak dráhy fungujú korektne ako aj na iných TX.