Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH

#481 Příspěvek od pepin »

Janek2 píše:pepin píše:
na jednom regulátoru přestřihnu plusový kablík a vsadím diodu.
Díky pepine za odpověď. Takže diodu v propustném směru do série s kladným napětím.

Ano, aby také mohla napájet přijimač serva ale nehádala se s druhým becem.
Janek2

#482 Příspěvek od Janek2 »

Díky pepine za cenné informace.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od jyrry »

Janek2 píše:pepin píše:
na jednom regulátoru přestřihnu plusový kablík a vsadím diodu.
Díky pepine za odpověď. Takže diodu v propustném směru do série s kladným napětím.

pepin píše:Ano, aby také mohla napájet přijimač serva ale nehádala se s druhým becem.

A aby přijímač i serva napájel jen ten BEC bez diody :-)
(voda i elektrony do kopce netečou...)

Buď do obou plusů, nebo pokud to je lineární BEC, tak jsou diody zbytečné.

Taky je dobré vědět, jaký úbytek napětí na těch konkrétních diodách bude, ty "diody" jsou veeelmi různé...
jyrry.webnode.cz
pepin

#484 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:

A aby přijímač i serva napájel jen ten BEC bez diody :-)
(voda i elektrony do kopce netečou...)

Buď do obou plusů, nebo pokud to je lineární BEC, tak jsou diody zbytečné.

Taky je dobré vědět, jaký úbytek napětí na těch konkrétních diodách bude, ty "diody" jsou veeelmi různé...

Davam diodu na jeden regl, funguje to tak nic vic neřešim. Kdysi mi to někdo poradil.

Ale umíš a víš mnohem víc, doporuč něco co nejvhodnějšiho.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od jyrry »

pepin píše:...Davam diodu na jeden regl, funguje to tak nic vic neřešim. Kdysi mi to někdo poradil.
Hmmmm....

pepin píše:... doporuč něco co nejvhodnějšiho.
Však to tam píšu.
jyrry.webnode.cz
pepin

#486 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:Hmmmm....

Však to tam píšu.

No tak super.ted už tedy stači aby koupil diodu podle rady neni dioda jako dioda a bude v poho.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
Janek2

#488 Příspěvek od Janek2 »

Vím, že na diodách je úbytek napětí. Jak píše jyrry:
"Taky je dobré vědět, jaký úbytek napětí na těch konkrétních diodách bude, ty "diody" jsou veeelmi různé..."
Nechtěl jsem to až tak do detailu rozebírat. Jen jsem chtěl vědět kam se zapojují.
Ale v každém případě dík za názory uvedené výše.
pepin

#489 Příspěvek od pepin »

Janek2 píše:Vím, že na diodách je úbytek napětí. Jak píše jyrry:
"Taky je dobré vědět, jaký úbytek napětí na těch konkrétních diodách bude, ty "diody" jsou veeelmi různé..."
Nechtěl jsem to až tak do detailu rozebírat. Jen jsem chtěl vědět kam se zapojují.
Ale v každém případě dík za názory uvedené výše.
diody s nizkym ubytkem napěti použivam v modelech, kde jeden bec— jednomotoráky raději jistim ještě jednočlánkem lipol. Někde to jde a servum to stačí, tam kde to servum nestačí použivam lipol dvoučlánek , bec a diodu s vyššim ubytkem napětí aby se dal v poho nastavit alarm a já věděl že mam problem s becem. Tady v tomto připadě — dva regly si myslim že pokud je vše v poho je užitnějši když na druhem reglu bude napěti natolik nižší aby to alarm vubec registroval a hlásil problém.

Ale v podstatě je mi jedno jak to má někdo jiný, já si jen pro sebe z těch ruznych možnosti vybiram co se mi zda lepší.
jimbok

#490 Příspěvek od jimbok »

pepin píše:Trim i subtrim dej do středových poloh a kormidlo seřid bud změnou délky táhla nebo přesazenim páky na servu...
Nakonec jsem to tak udělal, takže letadlo lítá fajn.
pepin píše:Na i6 trimy i subtrimy funguji opravdu trochu divně a je lepší co nejpřesněji nastavit vše do středu mechanicky.
Z toho jsem právě trochu zklamaný, narouboval jsem (zařezal a zalepil) serva do lega. V domnění, že budu mít pěkný proporcionální ovládání za pár korun (v porovnání s origo legem) a na tohle jsem docel narazil, přeci jen u lego kostek mechanicky ladit moc nejde a možnost dohnat i větší nepřesnosti, jednoduše digitálně, by bylo fajn.

prikrylm píše:Tohle jsem podrobně nezkoumal a než se ke mě zase nějaké FS-i6 dostane, tak nevyzkoumám... je možné, že za TO může přijímač...
Přijímačem to nebude, v lego autě jsem použil jednoduchý čtyřkanál (jen plošnák za pár dolarů) a chová se to úplně stejně. A je to vidět i přímo v menu vysílačky "functions->display" na té obrazovce s přehledem kanálů.

automet píše:Mne na i10 subtrimy vs. trimy fungujú tak, že cca 2,5 trimu je asi 1 subtrim.
Inak dráhy fungujú korektne ako aj na iných TX.
Tak to asi bude nějaký skvělý nápad výrobce jen u téhle levnější řady, nebo je to tam schválně, jako motivace k přejití na vyžší... nebo jsem první, kdo se v tom tak šťourá :lol:.

Každopádně, děkuju všem, za rady a postřehy.
Janek2

#491 Příspěvek od Janek2 »

Dnes jsem při brouzdání po internetu narazil na video, jak bez napěťového čidla zobrazit na displeji vysílače celkové napětí baterie v modelu. Jedná se o přijímač Fly Sky FS-IA6B.
Zde je adresa:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YrW_fLjiUcg[/youtube]

Ale pozor, nezobrazuje to napětí na přijímači, ale jen celkové napětí baterie. Což si myslím, že je víc než dostačující informace, aby jsme nevybili baterii víc, než je třeba.
Na o něco lacinější přijímače Fly Sky IA6 jsou taky návody, jak na to. Ale to už je celkem známé. Třeba i toto zná více lidí, ale pro mě je to novinka. Tak si ji nenechávám jen pro sebe.
Janek2

#492 Příspěvek od Janek2 »

Díky moc za vložení videa.
prikrylm

#493 Příspěvek od prikrylm »

Z mého pohledu:
- pájení a jiná manipulace na DPS se SMD je netriviální, "zatřepání" ruky může vést k nechtěným výsledkům. V mém případě, kdy ty součástky stěží vidím, bych se do takových akcí už nepouštěl.
- ~300 Kč za případně poškozený iA6B sice není moc, ale než poškodit Rx, raději bych bastlení zaměřil na nějaký ten oXs, kde mám tyhle snímače 3 a navíc hromadu dalších vymožeností. S FS oXs funguje (osobně vyzkoušeno) a ten RP2040 vyjde na ~70 Kč...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Janek2

#494 Příspěvek od Janek2 »

Já jsem se podíval na ten odkaz " oXs " a jak to tam hned v prvním příspěvku popisuje bitovod, tak to je pro mě španělská vesnice. Dál jsem to pak už nečetl. To už není na mé důchodcovské roky. Já mám ty přijímače dva a ke každému mám koupené napěťové čidlo. Ale, kdybych kupoval další přijímač Fly Sky FS-IA6B, tak bych to udělal podle toho návodu. Pájení na DPS, kde jsou SMD součástky mě až tak nevadí. Dvoje brýle a případně i lupu a jde to. A myslím si, že zrovna v tomto případě to není až tak složité pájení. A taky je to velmi lákavé. Přerušit v jednom místě PL spoj a naletovat jeden drátek.
Samozřejmě, že si člověk musí dávat velký pozor na případné "můstky". Ale to už je každého věc, jestli se do toho pustí, nebo ne. A taky si myslím, že není na škodu, že jsem tu úpravu sem dal. Přece toto fórum na takové věci je.
prikrylm

#495 Příspěvek od prikrylm »

Ale jo, souhlasím, proto píšu "z mého pohledu".
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“