Nastavení akrobata - režimy

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
VTjr

Re: Nastavení akrobata - režimy

#31 Příspěvek od VTjr »

JerryK píše:A jsem v pr... Létám MODE 1 s palcovku v pultu. :oops: :lol:
Já zrovna tak. :oops:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr

#32 Příspěvek od VTjr »

pepin píše:Takto jsem to myslel, dnešní palcovky už umějí to samé a dá se s nimi zalétat co s pultovkou, jsou menší, skladnější---pokud je tedy nedám opět do pultu, nikomu nezakazuji dávat palcovku do pultu, z mého pohledu mi ale palcovka kterou dám do pultu vubec nic neřeší ve smyslu skladnosti...

Ten vysílač vlevo je jaká značka? Připomíná mi to FC-16 (tu mám taky) nebo FC-18.
Ta moje první amatérská proporcionální souprava, kterou jsem si sestrojil v roce 1979, však vypadala takto:
Olymp_AM27.JPG
Jak vidíš, ty kniply s hladkými vršky by asi palci nešlo spolehlivě ovládat, navíc jsou poměrně dlouhé.
Už jsem o ní v jednom vlákně psal, je tam víc fotek, i pohledy dovnitř viewtopic.php?f=38&t=78870&start=15#p1326526, i přes 44-leté stáří je pořád funkční, ale letadlo bych se s ní řídit neodvážil, už jem kvůli těm 27MHz.
Ale takhle jsme prostě začínali. :mrgreen:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
prikrylm

#33 Příspěvek od prikrylm »

Jak by řekl bývalý kolega (v dobrém!) úžasný kus nábytku!

Dřív se lidi snažili, aby TO dřevěné vypadlo jako plastové, dnes se snaží, aby to plastové vypadalo jako dřevěné (nebo titan)...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
pepin

#34 Příspěvek od pepin »

VTjr píše:Ale takhle jsme prostě začínali. :mrgreen:

já jsem začínal modelou 6, 4 a dvoukanálem attack, ty vysílače modela byli v podstatě to samé jako máš na své fotce, pult jsem na ty vysílače modela nikdy neměl, v té době to bylo ještě hodně brzo na to, aby se ke mě doneslo že vysílačka musí být v pultu, s tím --s pultem jsem začal blbnout až s futabou 14, to už byla doba, kdy vysílač bez pultu , to neexistovalo, čím větší a pohoddlnější, tím lepší, já ty veliký pulty ale nedával nikdy, na futabu jsem ukutil z překližky a později na graup 19 jsem použil jen takové opěrky z multiplexu--myslím že jsem to tenkrát --ten graup 19 už tak koupil od kámoše z letiště, co po cca měsíci koupil 22 ku, tak mi ji tenkrát nabídnul za slušnou cenu a já tím tehdy hlavně vyřešil, že už jsem nemusel na letišti nikomu vysvětlovat, že mě na F3A akrobata stačí futaba 14 a že mi vubec nevadí když chci létat občas i s jiným motorákem, tak hold přehážu ve vysílačce konektory.

Na větroně jsem používal toho dvoukanálovýho attaca, ty větroně--tehdy jednoduchý mi tehdy seděli víc s palcovkou, až časem u složitějších jsem musel přejít na toho graup 19.

Dnes už létám s tím graup 19 jako s palcovkou--zkrátil jsem dlouhý páky, že nemají páky nahoře protiklouzací zuby mi vubec nevadí,jsem řemeslník, ruce mám jako šmirgl, i to muže být duvod, proč mi to nevadí.

Ted jsem o víkendu držel v ruce myslím--Horuse---tlustý jako ten graup 19, těžší než ten graup 19---takto si samozřejmě palcovku jako palcovku----pro sebe místo graup 19 nepředstavuji.

Jeti 12 se mi držela dobře, váha vcelku v poho, hodně dobře mi sedl do ruky frsky Q7.

jestli někdy něco jiného, ideálně do 800g a čím placatější tím lepší---pro mě.

Já ten výběr jiného vysílače, viz vlákno--Pepin vybírá vysílač řešil hlavě že jsem si myslel, že s graup 19 jen jako s palcovkou to nepujde a v graup 16 mám pouze 12 paměti na modely, nakonec se ale ukázalo, že to s graup jako s palcovkou jde a tím pádem je mi jedno, že v graup 16 je pamět jen na 12 modelu----12 modelu do kempu k rybníku mi fakt stačí..

Muj problém je nechut se učit nové menu, zítra ráno odjíždím na koloběžky, v pondělí bych měl mít už připravený na prodejně jiný serf, prostě nechci zbytek života trávit trápenim s aktualizacema nebo študovánim nového menu----třeba někdy až budu připoutaný na lužko si jiným vysílačem radost na dlouhé dny a večery udělám, zatím se mi do toho nechce.

Hlavně já mám v tom obytnáku jak vařič, topení, tak i ledničku, takže já tady ty věci ve vysílačce mít nemusim--myšleno--raději bych koupil hlopější palcovku ale lehčí a menší než chytřejší velikou těžkou. Hodně dobře se mi lítá s I6, ale to už je v možnostech nastavení málo i na mě.

Složitý menu já absolutně nevyužiji.

Nechci tady to vlákno zasírat, ohledně expa jsem se jen chtěl vyjádřit, že s palcovkou se alespon mě kvedlá páčkama od dorazu k dorazu lépe a pohodlněji než s pultovkou, jen si zatím ještě po těch letech s pultovkou přecijenom nejsem s palcovkou tak jistej, ale pomalounku polehounku se to už začíná lámat.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“