FrSky ETHOS

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mirec Poprad-Tatry

Re: FrSky ETHOS

#616 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Neviem , nechcem si pomoc podmieňovať. Ak sa niekto nájde kto poradí, pomôže viem sa odvďačiť aj ináč. To mi ležalo roky ladom, skladom. Mal som to už dávno dať preč ,kým to bolo v kurze.Ja som mal na mysli skôr toho kto by to ešte využil ale nemá prostriedky na to aby začal.
blembondo

#617 Příspěvek od blembondo »

Rozumím a je to jistě víc fér když to ještě udělá někomu službu. ;)
pepin

#618 Příspěvek od pepin »

blembondo píše:FF10 do mé sbírky by byla fajn.I tu poštu bych zaplatil ale nebylo by lepší to věnovat někomu kdo ti bezprostředně pomůže s Ethos?

Rozhodně to věnovat někomu kdo to opravdu sktivně využije ale finančně si to nemuže dovolit.
ellet

#619 Příspěvek od ellet »

Mirec Poprad-Tatry píše:... Ak sa niekto nájde kto poradí, pomôže ...
Myslím, že je načase zmínit se o "RCStudio.cz". I když má p.Urbánek, z toho kolotoče kolem FrSky, určitě dost práce věřím, že se spolu na aktualizaci domluvíte. Potom to stačí poslat…
(Asi by to ale chtělo ještě počkat.)
Mirec Poprad-Tatry

#620 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Nechcem isť touto cestou. Buď nájdem niekoho kto sa mi povenuje a to čo ja robím obklukou mi ukáže skratky a vyladí mi to pre začiatok.Ale ja sa tým proste musím naučiť robiť. V podstate mi jeden príjmač funguje aj vário aj rx napätie. Takže lietať by som mohol. Pokiaľ som to neflašol tak mi všetko išlo. Jedine čo som nerozchodil bol TD SR10 ten mi dookola hlásil konflikt senzorú. Po prihlásení a bindivaní ho vysielač videl. Ale serva na nič nereagovali. A selfchek sa nedal vôbec zapnúť. Archer sr 8 fungoval so všetkým na komplet aj s pridruženým váriom. Stačilo už iba doladiť s modelom serva a výchylky. Telemetria ,stabilizácia,4 letové režimi ,mixi všetko na F5J klapky krídielka,hlášky už iba lietať.
Mirec Poprad-Tatry

#621 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Na tento rok to asi zabalím.Mal som na to vyhradený celý február a cele'sa mi to pretiahlo o dva týždne.Takže som v sklze a musím dohnať čas na inom projekte. V máji som pracovne v Chorvátsku na ostrove Brač, neviem ako dlho. Jún to sa tam idem pretúlať s karavanom.Júl do polky augusta ešte niečo zarobiť.Potom povinná jazda dva týždne na Lip.Maru na ryby.A do konca roka dokončiť zakázky.
Občas sa tu pripomeniem či sa niekto nenájde na spoločnú reč. A v januári sa to pokusím prehrýsť alebo už bude dc 16. A buď ma jeti dorazí a priznám si že som debil a debil nemá čo mať vysielačku. Alebo konečne začnem lietať!
tomashr

#622 Příspěvek od tomashr »

Jedno varování kolem upgradu na 1.5.x…Ten upgrade opravuje ovládání motýla (V-Tail), opravdu jasná změna k lepšímu. Jenže při upgradu to vypadá, že se skoro vždy reverzuje funkce směrovky proti stavu v 1.4 - žádný problém, prostě se opraví a pak je vše OK a ten mix je fakt bez debaty lepší. Akorát pokud si toho někdo nevšimne, tak bude mít poněkud problém, bacha na to!!!
Já včera takto trochu pocuchal jednu RESku - nic vážného, oprava už je skoro hotová, u rychlejšího těžšího modelu by to ale mohlo být docela divoké - pozor!
pepin

#623 Příspěvek od pepin »

tomashr píše:Jedno varování kolem upgradu na 1.5.x…Ten upgrade opravuje ovládání motýla (V-Tail), opravdu jasná změna k lepšímu. Jenže při upgradu to vypadá, že se skoro vždy reverzuje funkce směrovky proti stavu v 1.4 - žádný problém, prostě se opraví a pak je vše OK a ten mix je fakt bez debaty lepší. Akorát pokud si toho někdo nevšimne, tak bude mít poněkud problém, bacha na to!!!
Já včera takto trochu pocuchal jednu RESku - nic vážného, oprava už je skoro hotová, u rychlejšího těžšího modelu by to ale mohlo být docela divoké - pozor!

normálně je mi z toho špatně od žaludku, při vší uctě posraná V2 a v roce 2024 problém ji ovládat.

Ok, jde o soutěžní létání, řekně me si to upřimě, k tomu není potřeba nic jiného než být ochotný jezdit na soutěže a platit startovný--soutěžní pilot není nic jiného než človíček ochotný ty soutěže objíždět a to startovné platit, absolutně to ale nesouvisí s tím---on potřebuje super technologii.

také jsem objížděl soutěže, také jsem stál na bedně, fakt to není o té technologické novince.

sorry ale fakt posraná V2 a v roce 2024 problém?
pepin

#624 Příspěvek od pepin »

asi bych měl ale vysvětlit ten svuj negativní přístup k těm novotám ohledně vysílaču, mě vždy bavila akrobacie--F3A,neplést si s 3d všechny páčky do zzatáčky, po letech jsem se nechal ukecat a zučastnoval jsem se halových akrobatických soutěží, tam jsem si ujasnil, že na level co zalétá Špatný, Šotola, Plichta,stárnoucí ciniburk :lol: na to nemám ani náhodou, tak se hold musím smířit s tím, že v čechách budu tak možná nejlepší až pátej :lol:

berte to jako srandu, v principu mi jde ale o to, že žádná vysílačka na světě by nic nezměnila na tom, že mě dostane na ten nejvyšší stupínek na bedně před ty šikovnější kluky, dodnes je to ale tak nějak ve mě že pokud mám vysílač potunit--pořídit jiný, mělo by to přinést něco trochu víc, než jen že bude hezčí, barevnější, prostě pokud mě to nedostane alespon před toho ciniburka, tak to jsou jen vyhozené peníze.Kamarádu modelářu znám mraky, jak létají je z mého pohledu--děs a bída, né doslova, ale vzor v nich vyjma těch halových soutěží nemám --vítězný výkrut, přemet a tím vrchol umu končí, takže pro mě i problém s nimi smysluplně probrat k čemu je vubec modernější vysílač skutečně dobrý.

Sorry, prostě jsem se vykecal, navíc já se i po letech co jsem měl dlouhodobě karavan na trvalé bydlení na Rané a zvyknul jsem si létat v pantoflích tam kde bydlím s modýlkama létat s modýlkama i poté, co už tam nejezdím, prostě já už to nikdy nedám s letadlama stylem že na hodku, dvě odjedu někam na letiště, učím se k těm modýlkum vrátit přez obytnák--na víkend někam odjedu a tam mohu kousek od obytnáku několikrát za den polétat, já neutíkám od manželky stalem díky bohu za hodku svobody za den, tak to mám nastavený asi trochu jinak a vypadnout na den na jednu hodku s letadlem je pro mě zábava rozhodně uplně k ničemu, já chci vypadnout z baráku s obytnákem minimálně na celý víkend a v podstatě jen řeším proč tam být s tím obytnákem--koloběžky v poho, windsurfing v poho, letadýlka zdá se že by se to taky dalo, i když to fakt nejde uplně tak aktivně, jako že dopoledne zmizim a vrátim se až v podvečer, ale zdá se, že se to dá i s těma letadýlkama.

prostě mám to trochu jinak než modeláři okolo mě--na hodku, A Zase mažou domu.

ale já to mám celý takový divný, s manželkou jsme už jen kamarádi a každý bydlíme jinde--oba si mužeme dělat co chceme, tak se vídáme jen když nám oboum ten třeba víkendový program vyhovuje, v principu před sebou nemáme potřebu nikam a k ničemu na hodku dvě utíkat.
Naposledy upravil(a) pepin dne ned 07.04.2024 22:08, celkem upraveno 1 x.
Mirec Poprad-Tatry

#625 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Myslím si že v tom čo opisuješ je ten ľudsky faktor ešte ďaleko vpred, pred akou koľvek vysielačkou. A najskôr to tak ostane lebo ináč by tie súťaže nemali zmysel.
pepin

#626 Příspěvek od pepin »

Mirec Poprad-Tatry píše:Myslím si že v tom čo opisuješ je ten ľudsky faktor ešte ďaleko vpred, pred akou koľvek vysielačkou. A najskôr to tak ostane lebo ináč by tie súťaže nemali zmysel.

to soutěžení je neskutečně fajnové v tom, že opravdu dostaneš odpověd na to jak a co zvládáš, další nejduležitěší věc, dostaneš se mezi lidi kteří smysluplně poradí proč se ti nedaří-kde chybuješ i v třeba z tvého pohledu v nesmyslných detailech--já třeba prosral jednu soutěž jen díky tomu, že jsem osmahnul bodované přistání, sestavu jsem dal v poho, tak jsem sa tim plácnul při přistání jen o zem a měl jsem poicit že jsem v poho, no nebyl, za přistání jsem byl s bodama v prdeli.

ale dnes je to všechno asi jinak, dnes asi nikoho nezajíma jestli ero ve výkrutu dělá soudky, dnes je duležitý aby to ero řízené pouze směrovkou mělo dosah na 100km, ideálně aby to vubec nebylo potřeba testovat v reálu, ale jen doma na compu.

nejsem uplně negativní, v základu ale u sebe vycházím z toho, že ohledně řízení mnodelu--akrobacie si vytřu prdel s každým mimo---šotola, plichta ciniburk štastný--myslím to ve smyslu že mi vysvětlí proč to nejde tak odlétat na modernějšim vysílači---jako že třeba zmáčknou položku kopáč a není boha abych ji tak odvewxloval manuálně.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#627 Příspěvek od Jameson »

Mirec Poprad-Tatry píše:Na tento rok to asi zabalím.Mal som na to vyhradený celý február a cele'sa mi to pretiahlo o dva týždne.

Otázka: vieš pripojiť rádio k počítaču tak, aby si videl štruktúru adresárov (vypnúť rádio, stlačiť a držať Enter, zapnúť rádio, pripojiť káblom k počítaču)? Ak áno, väčšinu práce máš urobenú. Rádio máš v Ethos 1.5.x, predpokladám. Tak si ho pripoj a skontroluj, zhruba, adresárovú štruktúru. Mala by vyzerať veľmi zhruba nejako takto:

audio/
bitmaps/
firmware/
fonts/
i18n/
models/
scripts/

Nás teraz zaujímajú najmä adresáre "audio" a "i18n". Konkrétne, či sú v rádiu a čo je v nich. V "audio" by mali byť adresáre "cs" a "en". V "i18n" by mali byť súbory cs.i18n a podobne. Ak tam nie sú, stiahni si tento zip alebo rovno toto exe a rozbaľ ho na kartu:

Zip: https://elite.sk/frsky.zip
EXE: https://elite.sk/frsky.exe

Súbory sa musia rozbaliť do koreňového priečinka (/) na karte! Ak už na karte sú, netreba ich prepisovať. No a potom by malo stačiť naštartovať rádio a v nastaveniach rádia nastaviť jazyk na češtinu a zvuk na český. U mňa na X12S je to takto:

Zvuk:
System -> General -> Language -> Česky

Rádio začne písať po česky. Následne nastavenie zvukov:

System -> General -> Audio -> Jazyk nastaviť na Česky.

A to nastaví rečovanie na češtinu. Problém je, ak si mal nejaké vlastné hlášky, v tom prípade je to trošilinku komplikovanejšie - ale poradím do osobnej správy. Skús. Horšie to nebude :wink:

Problém je návrat na staršiu verziu, pri spustení modelu sa totiž robí konverzia a tá, akosi, naspäť nefunguje. Takže sa už nesnaž rádio vrátiť do 1.4.x. Dobrá správa je, že po tejto úprave by už mali (ahem..) fungovať normálne všetky funkcie v Ethos Suite - vrátane aktualizácií.

Len ešte doplním, že ak by to nepomohlo, môžeme si k tomu zavolať, streda/štvrtok niekedy k večeru, toto je trivialita, ktorú musíme zvládnuť!
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Mirec Poprad-Tatry

#628 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Prejdem si to podľa toho čo si napísal ,krok za krokom. Ale nateraz fakt neviem kedy sa k tomu dostanem.Musel som prehodiť výhybku v hlave a potrebujem sa zamerať na to čo musím už bezokladne urobiť. Teraz som s toho celý znechutený a rozbitý. No asi aj preto lebo teraz ma čaká kopec roboty.Niektoré som odsúval lebo som sa bavil z vysielačkou a teraz mi horia termíny.
Každopádne ako sa kus uvoľní hneď sa ozvem. Pri Nitre býva moja dcéra tak ak tam pôjdem dám vedieť, možno ti vydá čas a dobehnem do Blavy. Som rád že si sa ozval a veľmi pekne ďakujem!
Mirec Poprad-Tatry

#629 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Tu verziu suite tuším mám flešnutu.
Naposledy upravil(a) Mirec Poprad-Tatry dne pon 08.04.2024 18:05, celkem upraveno 1 x.
Mirec Poprad-Tatry

#630 Příspěvek od Mirec Poprad-Tatry »

Skúsim podľa toho postupovať.
Naposledy upravil(a) Mirec Poprad-Tatry dne pon 08.04.2024 18:06, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“