FPV Brýle
FPV Brýle
Ahoj, omlouvám se za začátečnícký dotaz, ale řeším svého prvního drona. Měl jsem půjčeného DJI FPV a nadchlo mě to. A otázka brýle, zda má smysl koupit DJI Goggles V2 a postavit drona v "osazení" DJI nebo koupit celý FPV combo set. Jiné brýle jsem nezkoušel, tak nedokáži posoudit třeba v porovnání s Sharky atd.
Beru cenu ND na DJI, dražší baterky, ale zase to je to řešení plug-play.
Děkuji za pomoc
Beru cenu ND na DJI, dražší baterky, ale zase to je to řešení plug-play.
Děkuji za pomoc
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Re: FPV Brýle
Záleží na co to chceš.
"osazení" DJI" (kamera + vysílač + brýle) můžeš použít do více dronů, můžeš mít drony pro různé účely, maličký, střední, velký, filmovací, snadno dokoupíš baterky, snadno opravíš. S hotovým uzavřeným řešením (DJI dron + brýle) dostaneš věc "zapnu a letím", ale je to za větší peníze a je to jen ten jeden typ.
"osazení" DJI" (kamera + vysílač + brýle) můžeš použít do více dronů, můžeš mít drony pro různé účely, maličký, střední, velký, filmovací, snadno dokoupíš baterky, snadno opravíš. S hotovým uzavřeným řešením (DJI dron + brýle) dostaneš věc "zapnu a letím", ale je to za větší peníze a je to jen ten jeden typ.
A take v pripadne DJI dostanes reseni: jednou spadnu a bez DJI Care refresh to mohu hodit do kose. A jako bonus mizerne letove vlastnosti.
Takze osobne bych doporucil si neco postavit, pripadne poridit nejaky bind-n-fly. Osobne zatim pouzivam DJI (a analog a HDZero
), ale cim dal vice se mi zamlouva obdobne reseni od Walksnail - vetsi variabilita jednotek.
Takze osobne bych doporucil si neco postavit, pripadne poridit nejaky bind-n-fly. Osobne zatim pouzivam DJI (a analog a HDZero
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Bez DJI Care Refresh to nedává smysl.
Kupovať okuliare originál to nie, ale na vyskúšanie z aplikáciou Litchi mám tieto ultra moderné
kartónové so šošovkami v aplikácii ide doladiť parametre pre oči. Zatiaľ odskúšané len polohovanie kamery pohybom hlavy hore a dole, otáčanie DJI vo vzduchu nie, je veterno. Uvidím ako sa to osvedčí na živo.
Odskúšané naživo, narazil som do Tují. Ovládanie smeru letu drona otáčanim hlavou kde je veľa prekážok je možné, len si treba zvyknúť na úzke zorné pole, hlavne netočit hlavou zbesile.
Ešte skúsim FPV keď je kamera zablokovaná a kvadrokoptera ovládaná plne ovládačom.
Odskúšané naživo, narazil som do Tují. Ovládanie smeru letu drona otáčanim hlavou kde je veľa prekážok je možné, len si treba zvyknúť na úzke zorné pole, hlavne netočit hlavou zbesile.
Ešte skúsim FPV keď je kamera zablokovaná a kvadrokoptera ovládaná plne ovládačom.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Zdravím,
sem tu opět se začátečnickým dotazem
Nedávno sem uvažoval o FPV létání, dostal sem tu radu pozeptat se třeba v Rotoramě co se týče vybavení....poslechl sem a chci se zeptat, po čem by jste sáhli vy, kdyby jste měli brýle FatShark Scout ( okamžitá a rychlá odpověď z obchodu byla kamera Foxeer Predator V5 Micro, video vysílač iFlight Blitz 25-1600mW a anténa TrueRC Core Side Feed MMCX 85mm )
Brýle mají na analog dostačující rozlišení a vzhledem k tomu, že bych tím chtěl osadit Betu a létat třeba kolem 1km, tak se radši poradím s Vámi....Vzhledem k tomu že dotaz byl na letadlo, tak jim bylo jasné, že to bude větší vzdálenost, ale zajímá mě, jestli to vše Betka s 2700mAh lipolkou uveze a jestli to třeba na ty brýle a mé polétávání není až moc.
( mám ještě TimberX 1,2m, ale myslím že na cvičného malého větroně to bude lepší )
Každopádně za odpověď na můj dotaz a trpělivost, předem děkuji
sem tu opět se začátečnickým dotazem
Nedávno sem uvažoval o FPV létání, dostal sem tu radu pozeptat se třeba v Rotoramě co se týče vybavení....poslechl sem a chci se zeptat, po čem by jste sáhli vy, kdyby jste měli brýle FatShark Scout ( okamžitá a rychlá odpověď z obchodu byla kamera Foxeer Predator V5 Micro, video vysílač iFlight Blitz 25-1600mW a anténa TrueRC Core Side Feed MMCX 85mm )
Brýle mají na analog dostačující rozlišení a vzhledem k tomu, že bych tím chtěl osadit Betu a létat třeba kolem 1km, tak se radši poradím s Vámi....Vzhledem k tomu že dotaz byl na letadlo, tak jim bylo jasné, že to bude větší vzdálenost, ale zajímá mě, jestli to vše Betka s 2700mAh lipolkou uveze a jestli to třeba na ty brýle a mé polétávání není až moc.
( mám ještě TimberX 1,2m, ale myslím že na cvičného malého větroně to bude lepší )
Každopádně za odpověď na můj dotaz a trpělivost, předem děkuji
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
FPV uveze i mnohem menší letadlo Step One: https://www.kolmanl.info/index.php?show ... 0612071051Zbynda píše:jestli to vše Betka s 2700mAh lipolkou uveze a jestli to třeba na ty brýle a mé polétávání není až moc
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Kladl bych si praktickou otázku, co se stane, když jsem kilometr daleko a vypadne obraz v brýlích, co budu dělat a jak budu letadlo hledat. V jakém okruhu to spadne, když budu ve výšce 50 metrů, v jakém okruhu to spadne když budu ve 100 metrech, jak daleko to spadne, když bude vítr, a jak najdu místo, kde jsem byl ve chvíli ztráty obrazu. Můj názor je, že to vede k použití INAV.Zbynda píše: ... jsem uvažoval o FPV létání, dostal jsem radu, co se týče vybavení ...
Libor píše: FPV uveze i mnohem menší letadlo Step One: https://www.kolmanl.info/index.php?show ... 0612071051
Pěkné video 8) Dobrá, vzdálenost zkracuji na cca 300m jako absolutní začátečník v FPV
Souhlas, na letani na vetsi vzdalenosti bych osadil flight controller s INAV, vcetne GPS pro pripadny automaticky navrat.
Jinak vybaveni ktere poradili kluci z Rotoramy je OK, ale osobne bych spis zvazil digital (klidne z druhe ruky).
Jinak vybaveni ktere poradili kluci z Rotoramy je OK, ale osobne bych spis zvazil digital (klidne z druhe ruky).
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
Já právě zvolil analog, kdyby mi to náhodou nesedlo, tak abych neutratil tolik, jinak brýle z druhé ruky budou....
Zase dneska z analogu uz boli oci, digital lze pri trose stesti sehnat za rozumne penize a je to jine pokoukani.
Nektere jednotky (DJI O3, Walksnail Moonlight) uz umoznuji nahravani ve 4k a kvalitou nahradi i pripadnou akcni kameru pro nahravani kvalit iho obsahu.
Pripadne muzes mrknout po bazarovem Caddx Tarsier ktery umel jak analogove video tak nahravani 4k videa na SD kartu.
A jak tu padlo, rozhodne bych zvazil osadit flight controller a GPS modul.
Nektere jednotky (DJI O3, Walksnail Moonlight) uz umoznuji nahravani ve 4k a kvalitou nahradi i pripadnou akcni kameru pro nahravani kvalit iho obsahu.
Pripadne muzes mrknout po bazarovem Caddx Tarsier ktery umel jak analogove video tak nahravani 4k videa na SD kartu.
A jak tu padlo, rozhodne bych zvazil osadit flight controller a GPS modul.
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem šel jinou cestou. Jel jsem za kamarádem, který mě nechal letět s DJI FPV a byl jsem ztracen.Zbynda píše:Já právě zvolil analog, kdyby mi to náhodou nesedlo, tak abych neutratil tolik.
Takže bazarové DJI FPV GOGGLES V2 cca 8tis asi lepší volba....láká mě FPV a vzhledem k tomu, že zrovna Beta je několikrát repasovaná trochu nestabilní ve vzduchu, tak ještě trochu pokukuju po AtomRC Dolphin nebo levnějším AtomRC Flying Fish...jenže jak píšete, GPS, autopilot, když bych chtěl info o letu do brýlí, asi by mě to vyšlo na velký balík ( drona nechci ) a k tomu bych chtěl používat svůj Taranis QX7 se svým přijímačem....
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Balík. Všechno je relativní. Vem si nějaké svoje letadlo, sečti pořizovací náklady, provozní náklady, odhadni, kolik hodin jsi s letadlem nalétal. A vyděl to. Zjistíš, kolik tě stojí hodina letu. Když to po pár desítkách minut rozbiješ, vyjde tě hodina létání na několik tisíc. Když ti to vydrží roky a občasné poškození umíš opravit, vyjde tě hodina letu na stokoruny. Takže balík záleží na tom, jak se naučíš letadlo pilotovat a provozovat (s FPV i bez).