Hydroplán z pěnovýho EPO - impregnace proti vodě

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
VTjr

Re: Hydroplán z pěnovýho EPO - impregnace proti vodě

#16 Příspěvek od VTjr »

blesk píše:Nejlepší ochrana je to nepíchat pod hladinu. :-D

To je tak stupidní rada :o , jako když nechceme zmoknout v dešti, tak máme sedět doma. Místo toho abychom poradili vzít si deštník. :P
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr

#17 Příspěvek od VTjr »

Libor píše: Já to neřeším vůbec. A nevím, jaká serva jsou v Timberovi. Kolegové ošetřují elektroniku nějakým odpuzovačem vody. Zkušenost za mnoho let létání v partě pěti lidí a nespočet letadel převržených na vodě je jen jeden odpálený regulátor. Létání na sladkých vodách. Moje letadlo má v jedné poloze utopence pod vodou motor, regulátor, baterku a snímač proudu, ve druhé poloze utopence plave na křídlech a ve vodě jsou čtyři serva a led diody osvětlení.
Problém mám s korozí. Šroubky na táhlech a šroubky uchycení plováků nejsou už stříbrné, ale řádně rezaté. A rez chytají i dráty uchycení plováků.

fireball píše:Přijímač a regulátor mám zatavené v igelitu a jsou umístěny tak, že v normální poloze i poloze na zádech jsou nad hladinou. Ostatní neřeším.

Díky za tyto "nestupidní" :) odpovědi.
Moje otázka je z mého pohledu dost akademická, protože ve svém okolí nemám žádnou vhodnou plochu pro létání s hydroplánem. Tedy nějaké jsou, ale buď je to kolem obrostlé vysokými stromy, anebo je to místo, kde je pořád hodně lidí (např. na zálivu Vodného diela Žilina, kde okolo vede cyklostezka a je i hospoda), kde by si létat netroufl. Navíc bych musel mít nějakou pohotovostní loďku, co není v mých možnostech. :| Ale zajímá mne to, co kdyby náhodou? :roll:
fireball

#18 Příspěvek od fireball »

Já mám k vodě Icona... A vodní plocha není úplně nezbytná, stačí trocha prašanu. A místo pohotovostní loďky, poté, co jsem si v listopadu zaplaval, jsem si postavl na záchranu převráceného hydroplánu postavil Tuga.
Přílohy
DSC01867.JPG
DSC_0462.JPG
DSC_0139.JPG
VTjr

#19 Příspěvek od VTjr »

Na sníh používám lyžový podvozek :P Myslím si, že je to lepší než plováky. :lol:
No ale jak to tady čtu a koukám, tak pěstovat hydroplány - to aby se letecký modelář stal tak trochu i lodním modelářem, nebo si pořídil nějakou loďku. :mrgreen:
JFV

#20 Příspěvek od JFV »

Tak musíš to nepodařené přistání, které se někdy stane, nějak vyřešit. No a po hladině si pro éro nezajdeš suchou nohou jako na letišti :D
Již několikrát jsem byl rád, že mám kamaráda rybáře s člunem :wink:
A k dotazu. Já nijak nechraním elektroniku proti vodě. Snažím se ji umístit tak, aby byla nad hladinou i při případném převrácení modelu (pokud to samozřejmě konstrukce éra dovolí). A v případě nehody nechám vše pořádně vysušit abych co nejvíce snížil riziko poškození. Ne vždy to vyšlo, ale létání na vodě mám rád a jdu do toho i s vědomím případných ztrát :D
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od juraj.jurej »

Hacker má šikovný záchranný čln:
https://www.peckamodel.sk/rescue-zachra ... on-a-b-c-d
FrSky Tandem X20
VTjr

#22 Příspěvek od VTjr »

To je pomerne zaujímavé. :o
Otázkou však zostáva, aké je to výkonné a či si to poradí aj s väčším modelom. Na tej ich stránke nie je o výkone motora ani zmienkas, skrátka som sa tam nedočítal aké veľké modely sa s tým budú dať zachraňovať. :?
Ale z navrhovanej pohonnej batérie LiPol 3s kapacity 1600mAh mám skôr dojem, že to príliš silné nebude. :roll:
A ta cena je dosť vysoká. Minimálne to ale môže poslúžiť ako inšpirácia zhotoviť si také niečo samému. :wink: Určite však potom väčšie a silnejšie. :P
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od juraj.jurej »

Ja ten Rescue od Hacker mám. Ešte nieje dokončený. Motor tam je Dualsky 2830 1500kV aku. v pláne 3S 2200 mAh
Přílohy
2308-1500KV.png
ECO V2-2308C-1500KV.jpg
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“