FrSky ETHOS
Re: FrSky ETHOS
Je někde ke stažení simulátor Ethos 1.5?
Rád bych si vyzkoušel nové možnosti trimů.
Rád bych si vyzkoušel nové možnosti trimů.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Roman_rc.pilot píše:Pánové, co je teda nového v 1.5.0?
Nechci zatim aktualizovat, je treba i sim na pc v teto verzi?
Diky
Čo je nové? Píše sa to na predchádzajúcej stránke.
Radio by som neaktualizoval. Počkal by som na stab. verziu.
Sim X20S je tu:
https://github.com/FrSkyRC/ETHOS-Feedba ... ulator.exe
FrSky Tandem X20
- Roman_rc.pilot
Děkuji moc 
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo z Vás létá heliny s Ethosem. Mám kolem sebe hodně kluků Jeťáků, kteří dokážou poradit, ale bohužel "Ethosáka" žádného...
Rád bych létal heli se Spiritem a zvažuji vysílačku Jeti nebo Frsky X20S/Pro. Pokud jsou mezi helinářema piloti s Ethosem včetně Spiritu, byl bych moc rád
Rád bych věděl, jaký je Ethos u heli, jaký je signál a přip. rušení, složitost nastavení apod. Děkuji
chtěl bych se zeptat, jestli někdo z Vás létá heliny s Ethosem. Mám kolem sebe hodně kluků Jeťáků, kteří dokážou poradit, ale bohužel "Ethosáka" žádného...
Rád bych létal heli se Spiritem a zvažuji vysílačku Jeti nebo Frsky X20S/Pro. Pokud jsou mezi helinářema piloti s Ethosem včetně Spiritu, byl bych moc rád
S ETHOSem nelítám ale:
- dlouhodobě lítám vrtulníky s FrSky přijímačema a řemínkové stroje (co vyrábí statickou elektřinu) mi nikdy s FrSky přijímačema problém nadělaly. Lítal jsem X8R, RX8R, teď RSXR právě se Spiritem, na jednom malém kardanu lítám RX6R. JETI přijímače prakticky neznám, ale od boku - jsou +- 2x dražší a tipnu, že nebudou 2x lepší.
- ETHOS (zatím!) není úplně vhodný pro vrtulníky s mechanickým stabilizátorem (pádla), nemá "kruhový omezovač", jako všechny ostatní rádia připravená na vrtulníky. Jako nastavit se vrtulník nějak dá, ale není TO ono. S elektronickou regulací, kde ten "kruhový omezovač" bude nejspíš v té elektronice, asi OK.
- Jestli lidi kolem lítají s JETI a nevadí malinko vyšší ceny, nevím jestli jít do ETHOSu, se kterým v okolí nikdo nepomůže... ETHOS je systém všestranný, ale "z nuly" bez někoho, kdo je blízko a aspoň nasměruje...
- dlouhodobě lítám vrtulníky s FrSky přijímačema a řemínkové stroje (co vyrábí statickou elektřinu) mi nikdy s FrSky přijímačema problém nadělaly. Lítal jsem X8R, RX8R, teď RSXR právě se Spiritem, na jednom malém kardanu lítám RX6R. JETI přijímače prakticky neznám, ale od boku - jsou +- 2x dražší a tipnu, že nebudou 2x lepší.
- ETHOS (zatím!) není úplně vhodný pro vrtulníky s mechanickým stabilizátorem (pádla), nemá "kruhový omezovač", jako všechny ostatní rádia připravená na vrtulníky. Jako nastavit se vrtulník nějak dá, ale není TO ono. S elektronickou regulací, kde ten "kruhový omezovač" bude nejspíš v té elektronice, asi OK.
- Jestli lidi kolem lítají s JETI a nevadí malinko vyšší ceny, nevím jestli jít do ETHOSu, se kterým v okolí nikdo nepomůže... ETHOS je systém všestranný, ale "z nuly" bez někoho, kdo je blízko a aspoň nasměruje...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Toho se právě obávám, nikoho ve svém okolí (ETHOS - heli a SPIRIT) neznám... S letadly bych si poradil, heli už je trochu vyšší dívčí
ETHOS se mi líbí jako systém, zkoušel jsem ho, vyhovuje mi. Heli určitě bezpádlové, co je to kruhový omezovač mi bohužel nedochází.
Rozumím Ti dobře, když je poblíž parta se stejným systémem, je to velká pomoc a bonus, jinak můžu sponzorovat místní obchod s ND
Pokud neobjevím "ETHOSáky", Jeti bude asi vítězem...
Rozumím Ti dobře, když je poblíž parta se stejným systémem, je to velká pomoc a bonus, jinak můžu sponzorovat místní obchod s ND
Lidi vládnoucí OpenTX/EdgeTX by ti poradili taky, ETHOS je (zatím) jen horší* kopie onoho OpenTX/EdgeTX.
---
* je to osobní...
---
* je to osobní...
- Roman_rc.pilot
Myslím, že skrze sbus Frsky komunikuje se Spiritem ne?
prikrylm: Prý horší
V pohodě, vlastním dvě rádia s ethosem a taky zastávám tento názor 
prikrylm: Prý horší
John Deere 9RX 640 Väderstad Spirit ST600s Krampe Halfpipe HP20 Kverneland iXtrac FrSky TandemX20PRO
Tak jak TO mám zapojené, tak přijímač FrSky (RXSR) se Spiritem komunikuje včetně telemetrie a možnosti nastavování parametrů Spiritu přes rádio. Mám Rx se Spiritem propojený jakýmsi "bazmekem" (byl asi za 200 Kč nebo ta něco, tipnu napěťové přizpůsobení, možná invertor, možná obojí, nezkoumal jsem), ale údajně nové Spirity umí s.port (možná f.port?) připojit přímo.
Od verze Spirit PRO a dál je již invertor s.bus integrovaný. Ale pro potřeby telemetrie a propojení přes F.PORTje pořád nutná extra propojka.
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
prikrylm píše:Lidi vládnoucí OpenTX/EdgeTX by ti poradili taky, ETHOS je (zatím) jen horší* kopie onoho OpenTX/EdgeTX.
---
* je to osobní...
Ethos nieje ničoho kópia. Je vytvorený, navrhnutý od začiatku na novo. Je v niečom podobný, ale to kvôli vývojárom, ktorí pracovali aj na OTX. To EdgeTX je kópia OpenTX.
FrSky Tandem X20
EdgeTX je "pokračování", nikoli kopie, i když, je TO pravda otázka termínů.
Pokud se něco chová "stejně" (mixy, LS, spec. fce...) je to kopie, byť ideová. Pochybuju, že autor bude vymýšlet něco nového.
Nevidím na tomto kopírování nic špatného, krom politiky, kdy OTX mohlo být dál, než je EdgeTX, takže mnohem dál, než je teď ETHOS.
Svět prostě není ideální.
Pokud se něco chová "stejně" (mixy, LS, spec. fce...) je to kopie, byť ideová. Pochybuju, že autor bude vymýšlet něco nového.
Nevidím na tomto kopírování nic špatného, krom politiky, kdy OTX mohlo být dál, než je EdgeTX, takže mnohem dál, než je teď ETHOS.
Svět prostě není ideální.
V opensouce svete s pro toto pouziva termin "fork" - Nelibi se mi jak se soucasny projekt (ne)vyviji? Tak mam moznost pokracovat po vlastni vyvojove vetvi, coz je presne pripad EdgeTX, kdy vyvojare prestala bavit stagnace, dnes jiz uplne OpenTX.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Petronel píše:Toho se právě obávám, nikoho ve svém okolí (ETHOS - heli a SPIRIT) neznám... S letadly bych si poradil, heli už je trochu vyšší dívčíETHOS se mi líbí jako systém, zkoušel jsem ho, vyhovuje mi. Heli určitě bezpádlové, co je to kruhový omezovač mi bohužel nedochází.
Rozumím Ti dobře, když je poblíž parta se stejným systémem, je to velká pomoc a bonus, jinak můžu sponzorovat místní obchod s NDPokud neobjevím "ETHOSáky", Jeti bude asi vítězem...
Ahoj,
mimochodem psal jsem ti PM, ale o něčem jiném.
Pokud zvládneš nastavit Ethos na letadla, dokážeš i na bezpádlo Heli (Spirit). Ethos neznám, ale vycházím z toho, že Ethos, je lepší Opentx, a ten jsem na Spirita nastavoval a za mě je lehčí nastavit Heli než Ero. Jinak z tvé volby, bych volil Jeti.
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Netopyr píše:vycházím z toho, že Ethos, je lepší Opentx
...pokus o lepší OpenTX.
ETHOS vypadá vizuálně asi líp, ale...