uhlikove diely v lietadle
uhlikove diely v lietadle
Zdravim pani , opravujem spadnutu extru V2 od EF. Diely su olaminovane , ale cim? Niekto mi hovoril ze to je iba cierna sklenna tkanina na laminovanie a nie uhlikova tkanina. Dava mi to zmysel , lebo uhlikova tkanina by dost tienila signal. Viete niekto ci to je uhlik ci sklo?
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: uhlikove diely v lietadle
flyabit píše:Zdravim pani , opravujem spadnutu extru V2 od EF. Diely su olaminovane , ale cim? Niekto mi hovoril ze to je iba cierna sklenna tkanina na laminovanie a nie uhlikova tkanina. Dava mi to zmysel , lebo uhlikova tkanina by dost tienila signal. Viete niekto ci to je uhlik ci sklo?
Snad poznas na strukture tkaniny na prvni pohled co je uhlik, nebo co je sklo. Uhlik bude mit vzdy vetsi prurez rovingu, protoze mensi gramaz nez 80g/m2 se obvykle nepouziva. Navic , uhlikove rovingy jsou placate i v klasicke strukture platna .
Sklo stejne gramaze je mnohem hustsi,s polovicnym, nebo mensim prurezem niti (rovingu).
Nebo vem brousek, cca 120 zrnitost a hned zjistis co se z toho pri brouseni sype... zda sklenene sede mekke chlupy, nebo tvrdy cerny uhlikovy prach.
Pozn: mate vsichni k dispozici toto album , viz odkaz, ... toz ho vyuzivejte ve svuj prospech ( jsou tam i strukury taknin) :
https://www.rajce.idnes.cz/veka1/album/ ... -bohumilec
veka1
flyabit píše:Viete niekto ci to je uhlik ci sklo?
Rozbalil som 67" Extra ng, od Pilot-Rc a tiež ma to zaujímalo. Keďže uhlík je dobrý vodič elektrického prúdu, tak som premeral vodivosť. C podvozok krásne vodivý, no čiernou tkaninou potiahnuté diely sú nevodivé. Takže to považujem za čierne sklo.
Takúto čiernu, sklennú tkaninu aj používam ako imitáciu uhlíka.
To je dobry napad premerat vodivost , to ma nenapadlo. Ten uhlik mi tam nesedel lebo by moc tienil. Takze to olaminujem sklom . Opravujem povodnu verziu a mam ten trup odvazeny . Ak najdem ten udaj mozem porovnat vahu s V2