Propojení notebooku s televizí
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Propojení notebooku s televizí
Dobrý den , moje žena nám pořídila novou televizi. Ta stará je pořád funkční a tak mám teď problém jako Jan Neruda - Kam s ním? Jsou dvě možnosti - 1, sběrný dvůr 2, kroužek leteckých modelářů, ale to jen případě že by fungovala ve spolupráci s notebookem. A tak se ptám Vás co tomu rozumíte : Lze propojit televizi s notebookem tak , aby promítala to co ukazuje obrazovka notebooku ? V případě, že ano, poraďte prosím , jak to udělat. Jaký kabel potřebuji k propojení . Popřípadě co udělat v „ nastavení „ notebooku a televize. Televize je poměrně velká, tak že by šla namontovat na stěnu v dílně a mohl bych na ní dětem promítat obrázky a videa ze stavby modelů , druhy oblaků , něco o termice apod. Jsem přesvědčen, že by to zatraktivnilo výuku. Děkuji Vám za rady. Mirek
Hrom do vrtule !!
Re: Propojení notebooku s televizí
normálně hdmi kabel a ve win v grafickém adaptéru vybereš duplikování monitoru. v televizi vybereš hdmi 1 nebo hdmi 2( na ovladači pod tlačítkem Input) předpokládám že notas i tv mají hdmi konektor....ale to snad mají vždycky.
HDMI je standardem asi 10 let, u starších bych hledal spíše S-Video. Závisí tedy na stáří televize.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
@Kiwira Podrobnější návod si přečti např. na Alza Jak propojit notebook s TV nebo monitorem Návody jsou i na dalších jiných webech.
Ona ta otázka je velmi obecná a obecně se na ni dá i odpovědět. Propojení je možné téměř vždy, jen je třeba vědět, jaké konektory pro připojení externího zdroje má TV a jaké jsou k dispozici na NTB. Podle toho vybrat potřebný kabel, popř. ještě i redukci.
Zbytek popsal corsair.
Já jsem měl na starším NTB DisplayPort a ještě starý VGA a na TV byl HDMI, takže jsem koupil kabel DisplaPort/HDMI a bylo vyřešeno.
Popř. foto konektivity obou zařízení napoví.
Zbytek popsal corsair.
Já jsem měl na starším NTB DisplayPort a ještě starý VGA a na TV byl HDMI, takže jsem koupil kabel DisplaPort/HDMI a bylo vyřešeno.
Popř. foto konektivity obou zařízení napoví.
Teda pardon, ale že je televize velká a chci to připojit na notebook není naprosto žádná informace.
Takže odkazem na ty dvě zařízení bych asi začal.
Pokud obě zařízení mají HDMI, lze propojit HDMI kabelem a je to jednoduché.
Vše ostatní je komplikovanější a nemusí fungovat. Tam je to spíš někoho požádat, aby se na to podíval u tebe doma.
Takže odkazem na ty dvě zařízení bych asi začal.
Pokud obě zařízení mají HDMI, lze propojit HDMI kabelem a je to jednoduché.
Vše ostatní je komplikovanější a nemusí fungovat. Tam je to spíš někoho požádat, aby se na to podíval u tebe doma.
Některé se dají propojit i po datové síti.
Mně to to normálně chodilo mezi TV samsung a noťasem s W10.
Po nějaké aktualizaci se sice vidí, ale nespojí. Protože to používám jen velmi sporadicky, tak teď vždycky natáhnu HDMI a více jsem to nezkoumal.
Mně to to normálně chodilo mezi TV samsung a noťasem s W10.
Po nějaké aktualizaci se sice vidí, ale nespojí. Protože to používám jen velmi sporadicky, tak teď vždycky natáhnu HDMI a více jsem to nezkoumal.
-
Petr Budai
Vyfoť konektory na zadní nebo boční straně televize a dej je sem. To samé udělej u notebooku. Poté Ti něco poradit, jinak opět plkáme.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Asi už to vyřešil když 5 dní neposlal doplnění. Jinak starý NTB a televize mívaly VGA D-sub konektor. Jde o to, jak je co starý.
Celeron píše:Asi už to vyřešil když 5 dní neposlal doplnění. Jinak starý NTB a televize mívaly VGA D-sub konektor. Jde o to, jak je co starý.
Myslím, že by se to hodilo více lidem.
Ale občas někdo zjistí co potřebuje, neřekne nebo dokonce vše smaže... Snad to nebude tento případ.
Uvidíme, třeba se pochlubí
Pánové,
děkuji moc za Vaše rady. Včera jsme televizi instalovali na stěnu v dílně, napojili na notebook a ono to opravdu funguje !!! Bylo to na závěr kroužku a protože už paní recepční z vrátnice na nás čekala, aby mohla uzamknout budovu, nebyl čas pořídit foto. Zítra ve středu jdu do Asterixu ( tak se jmenuje středisko volného času, kde je kroužek ) tak pořídím foto a dám sem. Jeden problém se ale vyskytnul , jedno video se nám na notebooku " sekalo " zkusili jsme jiné a to šlo OK. Tak nevím, čím to mohlo být . Na notebooku jsou win 8 a program Media player. Jak jsem již psal , nebyl čas si s tím hrát , museli jsme opustit budovu.
Mirek
děkuji moc za Vaše rady. Včera jsme televizi instalovali na stěnu v dílně, napojili na notebook a ono to opravdu funguje !!! Bylo to na závěr kroužku a protože už paní recepční z vrátnice na nás čekala, aby mohla uzamknout budovu, nebyl čas pořídit foto. Zítra ve středu jdu do Asterixu ( tak se jmenuje středisko volného času, kde je kroužek ) tak pořídím foto a dám sem. Jeden problém se ale vyskytnul , jedno video se nám na notebooku " sekalo " zkusili jsme jiné a to šlo OK. Tak nevím, čím to mohlo být . Na notebooku jsou win 8 a program Media player. Jak jsem již psal , nebyl čas si s tím hrát , museli jsme opustit budovu.
Mirek
Hrom do vrtule !!
Nainstaluj si VLC media player.
A jestli se jedno video sekalo, tak to bylo nejspíš tím, že mělo nějaký novější kodek a notebook už to nejspíš nestíhal.
A jestli se jedno video sekalo, tak to bylo nejspíš tím, že mělo nějaký novější kodek a notebook už to nejspíš nestíhal.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Kiwira píše: napojili na notebook a ono to opravdu funguje !!!
No na to, jestli jsi to připojil přes HDMI kabel a nebo VGA kabel fotky potřeba nejsou, stačí napsat.
Přilepím se na toto téma,bude to fungovat i mobil připojit na televizi?
Telefon Xiaomi Redmi 10C ,televize ECG se vstupem HDMI.
Idea je taková že na mobilu si pustím napřiklad koncert z Youtube a budu ho vidět na televizi.
Idea je taková že na mobilu si pustím napřiklad koncert z Youtube a budu ho vidět na televizi.
tondas2 píše:Přilepím se na toto téma,bude to fungovat i mobil připojit na televizi?
Po kabelu z androidáckýho usb konektoru ne, ale fungovalo by ti to bezdrátově přez chromecast, mobilem a chromecastem se musíš připojit k wifi přez kterou se mobil s tv přez chromecast spáruje stejně jako chytrá tv.
https://www.google.com/search?q=chromec ... e&ie=UTF-8
používám to na youtube, netflix, primu a čt.
O2tv už přez chromecast provozovat asi rok nejde, nejdřív to nešlo přez android a nakonec o2 odstřihlo i apple.
Funguje to tak, že na mobilu si najdeš co chceš pustit, na obrazovce se ti zobrazí možnost přeposlat to do televize a když se to spustí na televizi mužeš už na mobilu dělat v dalšim okně něco jinýho.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YQErtbVLj8U[/youtube]