FrSky Rx ACCESS (ARCHER)

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
ellet

Re: FrSky Rx ACCESS (ARCHER)

#76 Příspěvek od ellet »

Opravdu ti nerozumím, manuál je jasný, označení jednoznačné, proto v této diskuzi končím.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od juraj.jurej »

ellet píše: Výpis z manuálu:
...S.Port could be used to update, edit parameter settings via FrSky STK PC tool and connect with telemetry sensors.

Neviem z akého je to manuálu, ale Ja som prekladal SR10+, R10+ a nič tam také nepíšu. (alebo nevidím) Síce to je pravda, ale Update (aktualizovať napr. FW) a Upgrade je rozdiel.
Pri špeciálnom písmene "S" sa píše Upgrade (Inovovať, zmeniť na vyšiu, inú verziu) V minulosti ponúkal tento port: S.Port/F.Port/FBUS a výstup FLR (Archer Rx). Teraz dostal vysšiu verziu s novými možnosťami.
To znamená, že sa tam dá zvoliť, premapovať:
CP1: PWM / SBUS výstup / FBUS / S.Port / SBUS vstup.
Takže "S" je konfiguračný (konfigurovateľný) port a nemusí to byť iba S.Port (Telemetry).

CP2: 10x PWM / SBUS výstup / FBUS / S.Port
Přílohy
Telemetrický Smart port (S.Port)
Telemetrický Smart port (S.Port)
Screenshot_105.jpg (3.85 KiB) Zobrazeno 3809 x
Konfiguračný Smart port
Konfiguračný Smart port
Screenshot_106.jpg (2.1 KiB) Zobrazeno 3809 x
Screenshot_103.jpg
Screenshot_102.jpg
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od juraj.jurej »

Nový FIRMWARE pre ARCHER prijímače: M+ / R4 / R6 / R8 PRO / R10 PRO / GR6 / GR8 / SR6 /
SR8 PRO / SR10 PRO
FW Version: v2.1.12
Upload Date: 2023-February 23
https://frsky-rc.us13.list-manage.com/t ... 22236a182c

Opravuje problém so stratou telemetrie a reštartom prijímača spôsobený používaním senzorov ADV spolu so servami Xact.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od juraj.jurej »

Niektoré prijímače Archer nahradzujú nové prijímače Archer Pus. A zároveň aj nahrádzajú staršie Rx ACCST D16 v2.
https://www.frsky-rc.com/product-catego ... us-series/
Přílohy
341675764_173105025675330_5306972145381559166_n.jpg
FrSky Tandem X20
shumi

#80 Příspěvek od shumi »

juraj.jurej píše:Niektoré prijímače Archer nahradzujú nové prijímače Archer Pus. A zároveň aj nahrádzajú staršie Rx ACCST D16 v2.
https://www.frsky-rc.com/product-catego ... us-series/

Koupil jsem jeden tento přijímač ArcherPlus R8 a počítam že jeho aktualizace je ze stejného souboru v prohlížeči rádia tzn.archer x.....,jelikož jsem nikde nenašel soubor archer plus

Děkuji
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od juraj.jurej »

shumi píše:
Koupil jsem jeden tento přijímač ArcherPlus R8 a počítam že jeho aktualizace je ze stejného souboru v prohlížeči rádia tzn.archer x.....,jelikož jsem nikde nenašel soubor archer plus

Děkuji

Čo chceš aktualizovať? Nechaj tam pôvodný SW.
Archer a Archer Plus je rozdiel.
FrSky Tandem X20
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od celadnik »

Ahojte. Neviete či archer plus SR8 bude kompatibilný s taranix x9d? TOu uplne prvou (nie plus).
A či tieto prijímače sú LBT/EU/non-eu/non-lbt?

Nikde sa k tomu neviem dopátrať. AK mám v x9d úplne pôvodný fw-software. Neaktulizoval som na eu/lbt, či by mi išiel. Ďakujem.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od juraj.jurej »

celadnik píše:Ahojte. Neviete či archer plus SR8 bude kompatibilný s taranix x9d? TOu uplne prvou (nie plus).
A či tieto prijímače sú LBT/EU/non-eu/non-lbt?

Nikde sa k tomu neviem dopátrať. AK mám v x9d úplne pôvodný fw-software. Neaktulizoval som na eu/lbt, či by mi išiel. Ďakujem.

Bude, Rx Archer Plus je kompa. aj s ACCST D16, ale FW musíš mať rovnaký na Tx aj Rx.
FrSky Tandem X20
Linj

#84 Příspěvek od Linj »

Zdravím, marně hledám odpověď na otázku, jestli po aktualizaci FW u Rx se stabilizací (SR6mini) musím Rx znovu zkalibrovat a následně nastavit, nebo jestli jeho nastavení zůstane zachováno.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od blesk »

Obávám se že všechno bude v háji a budeš muset znova.
habasek
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od habasek »

Ahoj, Archer SR10+ - vše nastaveno, funguje OK - jen funkce Auto-Level Mode mě kopne ovládací plochy "za roh" i když je model v horizontálu stejně jako při inicializaci.

Nechce se mě rx vyndavat z modelu, ale tuším správně že to bude chtít provést kalibraci?
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Nemesis

#87 Příspěvek od Nemesis »

Ahoj, potřeboval bych poradit s příjimačema Archer plus GR8 a Archer plus GR6...

GR6 - pri prvnim parovani jsem musel podrzet tlacitko na prijimaci pripojit napajeni atd a nasledne provedl bin...kdyz jsem zkousel novy model a ten samy prijimac a opet zkusil parovani s vysilackou tak pri podrzeni tlacitka sviti cervena a zelena ledka a nesparuje se to..kdyz tlacitko nedrzim a pripojim napajeni tak vysilacka najde prijimac a sparuje a hned provede bin...je to normalni?

GR8 mi nejde sparovat ...drzeni tlacitka pripojeni napajeni a stale na prijimaci sviti pouze cervena ledka a nic se nedeje vysilacka stale hleda prijimac...kdyz tlacitko nedrzim tak blika cervena ledka...
Prijimace jsou nove...
A aby toho nebylo malo (plus GR6) nastavil jsem si na hlavni nabidce v telemetrii RXbatt a x20tka ukazuje napeti 4,96 a pritom kdyz zmerim V na baterkach tak maji clanky napr 3,9...
prikrylm

#88 Příspěvek od prikrylm »

Co vím (a dělal jsem, ale dost dávno), tak ACCESS Rx se "zaregistrují" - to je to s tím tlačítkem a "registrace" - tím se do Rx zapíše "adresa" rádia. Pak se k danému rádiu dá párovat (na libovolnou pozici a opakovaně). Pokud bych chtěl použít Rx na jiné rádio, je potřeba znovu provést registraci.

Takže chování GR6 je normální.

GR8 bylo "zaregistrováno" viz výš? Pokud ne, nelze párovat. O tom, co znamená blikání/svícení LED nejlépe vypoví návod.

RX batt je napětí na přijímači, tedy to, co "leze" z ESC jako napájecí napětí palubní elektroniky. Většinou něco kolem 5V, nebo nastavitelné (podle ESC, či ext. BEC). Pokud nemáš extra čidlo na baterky napojené na balanční konektor, tak napětí článků takto nedostaneš. Na ty je potřeba nějaké to MLVSS či FLVSS. Mnohé přijímače mají ještě "Ain" analogový vstup, kde se dá (pokud Rx obsahuje napěťový dělič) napojit přímo napětí ze silového konektoru (nebo "posledního" pinu balančního konektoru) a dá se tak do rádia dostat celkové napětí akumulátoru. Některé Rx uvnitř dělič nemají a je potřeba jej dodat "externě". Nic méně je to levné a funkční řešení sledování napětí a pokud zrovna nepotřebuju sledovat jednotlivé články tak většinou zcela dostačující.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Nemesis

#89 Příspěvek od Nemesis »

Zkusil jsem tedy znovu registrace to me nejak nenapadlo a uz to vsechno funguje ...díky :))
prikrylm

#90 Příspěvek od prikrylm »

Jupííí!👍 :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“