Hitec Optic 6 sport

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
varok

Re: Hitec Optic 6 sport

#196 Příspěvek od varok »

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat. Kdysi jsem uvažoval o RC soupravě Hitec Aurora, ale už se nová neprodává a kupovat starší mám trošku strach. Za starší v pěkném stavu chtějí pomalu jako za novou, což je pro mě trošku mimo a v mém okolí nikdo nenabízí. Uvažuji o Hitec Optic 6. Co tady čtu, tak se tyhle soupravy dělali originál jen na 35MHz? Když občas vidím v inzerátu v pásmu 2,4GHz to už je předělávané? A jaký je prosím rozdíl mezi tou klasickou verzí a Sport, jen co se vzhledu týče, nebo tam jsou rozdíly i v ovládání atd. A jaká je podle vás v dnešní době rozumná cena? Děkuji
JFV

#197 Příspěvek od JFV »

Hitec Optic má výměnný modul, kterým můžeš změnit frekvenci vysílání i na 2,4 GHz. Výměnné moduly dělala spousta firem. Já jsem o něm kdysi také uvažoval, ale nakonec jsem zvolil Hitec Eclipse, který má ten výměnný modul taky . Provozoval jsem ji nejprve na 35 MHz, ale dal jsem si tam nakonec modul 2,4 GHz od Hitecu a mám ji dodnes jako záložní.
No a pokud se nepletu, tak Optic sport má slabší programovou výbavu než šestka. Já bych volil šestku .
varok

#198 Příspěvek od varok »

Aha, takže ta verze Sport není Optic 6? Zkusím mrknout. No chtěl bych už 2,4GHz, soupravu 35MHz mám doma, ale všichni říkají že je to v dnešní době sebevražda. Děkuji
semo

#199 Příspěvek od semo »

varok píše:Uvažuji o Hitec Optic 6. Co tady čtu, tak se tyhle soupravy dělali originál jen na 35MHz? Když občas vidím v inzerátu v pásmu 2,4GHz to už je předělávané

Nevím, kde se to psalo, ale já kupoval Optic 6 už rovnou 2,4Ghz. Mám ho asi 10-12 let a pořád dobrý. Ale nastavit letadlo je občas na dýl. Když jsem měl v ruce něco novějšího, tak je vidět, že nastavování v menu může být mnohem snadnější.

varok píše:A jaký je prosím rozdíl mezi tou klasickou verzí a Sport, jen co se vzhledu týče, nebo tam jsou rozdíly i v ovládání atd.

Mám i tu verzi sport - Optic 6 Sport 2,4 Ghz. Má méně čitelný displej a ovládání menu je sice podobné, ale ještě asi o fous horší. Dále je tam taky jiný konektor učitel-žák a nemá potenciometry na vysouvání klapek. Možná i nějaký ten přepínač chybí, nevím teď z hlavy.
http://semos333.rajce.idnes.cz/
varok

#200 Příspěvek od varok »

Takže je lepší klasická verze, ne sport a jsou i originál 2,4GHz verze? To by bylo super.
semo

#201 Příspěvek od semo »

Ano, přesně tak.
http://semos333.rajce.idnes.cz/
varok

#202 Příspěvek od varok »

Zkusím pohledat něco po líž bydliště. Děkuji
JFV

#203 Příspěvek od JFV »

No abys ale neměl problémy s přijímači, dnes jsem byl v PVmodel a nebyl tam ani jeden a je prý otázkou jak to s nimi bude v budoucnu. Mám na mysli přijímače Hitec 2,4 GHz.
varok

#204 Příspěvek od varok »

No nevím jestli fa Hitec skončila, nikde už neprodávají soupravy zn. Hitec. Ale přijímače jsem v různých e-shopech ještě nedávno viděl. Mě jde spíše o ten vysílač, ale zatím jsem v okolí nic nenašel. Ale děkuji za informace.
prikrylm

#205 Příspěvek od prikrylm »

Jestli by měl být problém s přijímači, tak vidím dvě cesty:
- mám moc HiTec přijímačů a chci je zachovat - Nějaké to multiprotokolové rádio, T12 Jumper, RadioMaster nebo podobné (za podobné peníze jako Optic) => "nekonečné" množství přijímačů všech možných kvalit a cen, funguje i s HiTec (osobně vyzkoušené), FrSky, Multiplex (velmi zajímavé přijímače s mixerem v přijímači), Spektrum, atd - viz seznam protokolů, které tyhle multiprotokolové rádia umí, fungují s ním velmi sympatické FlySky přijímače...
- mám málo HiTec přijímačů a nevadí mi je v modelech vyměnit a chci TO za málo peněz: FlySky FS-I6X (určitě X!) + FS přijímače - takový FS-iA6B (šestikanál s telemetrí) se dá pořídit za 250 Kč...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
varok

#206 Příspěvek od varok »

Přijímače nemám. Nepotřebuji nutně ten Hitec Optic, ale Auroru co jsem chtěl je dost drahá a zatím mi bude stačit něco levnějšího. Jedna možnost by byla soupravy Fly Sky které mají i na Bighobby. Ty Radiomaster nevím kde prodávají, ani jak vypadají. Zkusím najít přes google. Futaby apod. jsou drahé a ani se mi moc nelíbí. Spektrum to samé
varok

#207 Příspěvek od varok »

Tak jsem koukal na obrázky a nevypadá špatně i Frsky Taranis. Jsou to prosím dobré vyslílače? I když jsou dražší
prikrylm

#208 Příspěvek od prikrylm »

Netriviální téma a patří spíš sem: viewtopic.php?f=128&t=91628
Podle mě je k rozhodnutí podstatné jak moc "tomu" chci věnovat (čas, peníze) a jestli je v okolí někdo, kdo by mi případně pomohl.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
varok

#209 Příspěvek od varok »

Dobře, zkusím si si to téma pročíst. Děkuji
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Mirek12 »

Ahoj, po delší vicelete odmlce od lítani jsem zas vytahnul stroje... no mám optika sport na 35hz a kluk by chtěl vyzkoušet lítání a moje otázka když koupím třeba Tandem X20 půjde to na drátu učitel žák ?? díky
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“