Konektor křídla
Konektor křídla
Používáte někdo k připojení serv u odnímatelného křídla Deans mikro konektory?
https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=1676
Nebo jen klasické servokonektory, nebo MPX, nebo něco úplně jiného?
https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=1676
Nebo jen klasické servokonektory, nebo MPX, nebo něco úplně jiného?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Konektor křídla
Microdeans používám už několik let u několika elektrovětroňů. Co by tě k nim zajímalo?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Jestli jsou lepší, kvalitnější než klasické servokonektory a má význam je použít na místě kde je předpoklad častého rozpojování nebo je klasický konektor dostatečný.
Asi jsem trochu paranoidní.
- malé zvíře
Já jsem na připojení serv v křídle použil magnetické konektory s pogo piny (https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... o-pin.html)
Zatím jsem na výpadek serva nespadl
Akorát se pájí úplně na dvě věci, protože ten magnet přitahuje hrot pájky k sobě.
Zatím jsem na výpadek serva nespadl
Akorát se pájí úplně na dvě věci, protože ten magnet přitahuje hrot pájky k sobě.
Last one alive, lock the door!
- kope
- Kontaktovat uživatele:
JerryK píše:Jestli jsou lepší, kvalitnější než klasické servokonektory a má význam je použít na místě kde je předpoklad častého rozpojování nebo je klasický konektor dostatečný.
Tam, kde se budou konektory často rozpojovat, tak tam bych je určitě použil místo klasických servokonektorů.Další výhoda je, že nejdou přepolovat.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Léta bez problemu MPX. Spolehlivý za pár Kč. Pokud je v křídle jen jedno servo, tak se jistím dvěmi piny pro každý vodič. Možná zbytečně, ale když už tam ty piny jsou...
malé zvíře píše:Já jsem na připojení serv v křídle použil magnetické konektory s pogo piny...
I ve spalováku?
To bych nedal ani do elektromotoráku. Větroň asi jo.
jyrry.webnode.cz
DaliborJ píše:Léta bez problemu MPX. Spolehlivý za pár Kč. Pokud je v křídle jen jedno servo, tak se jistím dvěmi piny pro každý vodič. Možná zbytečně, ale když už tam ty piny jsou...
Konektor jako takový je velmi dobrý, ale moc neřeší ochranu drátků, jak jsou k němu připájené. Já to měl jen ve smršťovačce a jeden se mi po letech ulámal. Je potřeba zajistit, aby se nemohly hýbat, třeba zalít do epoxidu, nebo tak něco.
http://semos333.rajce.idnes.cz/
- sopta
- Kontaktovat uživatele:
Také roky používám MPX. hlavně elektry, ale viděl jsem je i ve spalovácích. Levné a spolehlivé řešení.
Obrovskou výhodu to má, že velmi dobře drží i bez dalšího zajištění! nelze přepólovat a pokud to člověk neválí v mokré trávě, tak i samotný elektrický kontakt funguje roky bez problémů.
Můžeš přes to dát až 4 serva, ale lépe jen 2 pro jistotu, aby mělo každý kompletní set konektorů (6 pinů).
Na Proximě nasouvám křídla na kovovou spojku, natvrdo mám konektor zalepený v polovině křídla a protikus v trupu. Kontakty se do sebe zasunou cca. 4mm. Křídlo je pak zajištěné 3M crystal izolepou proti vysunutí.
Obrovskou výhodu to má, že velmi dobře drží i bez dalšího zajištění! nelze přepólovat a pokud to člověk neválí v mokré trávě, tak i samotný elektrický kontakt funguje roky bez problémů.
Můžeš přes to dát až 4 serva, ale lépe jen 2 pro jistotu, aby mělo každý kompletní set konektorů (6 pinů).
Na Proximě nasouvám křídla na kovovou spojku, natvrdo mám konektor zalepený v polovině křídla a protikus v trupu. Kontakty se do sebe zasunou cca. 4mm. Křídlo je pak zajištěné 3M crystal izolepou proti vysunutí.
A používá někdo z Vás USB(1) konektory?
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)