Moje zkušenost s Flopem II.
Stavba proběhla vpohodě, šachty na elektroniku jsem vyřezal dle použitých komponentů.
Ale pak to začalo, v jedné renomované prodejně v Olomouci jsem chtěl koupit motor 40gramů/160watů. Byl mi doporučen a prodán motor, který by měl odpovídat mým požadavkům.
Doma jsem motor ze zvědavosti zvážil a ejhle, měl místo 40g skoro 57g.
Nedalo mi to a hledal jsem na netu technické údaje, abych se přesvědčil , jestli mi váha nelže. Bohužel vážila přesně. Když už jsem ten motor měl doma, tak jsem si řekl, že ho použiju a těch 17g doladím posunutím baterky. Tím ale moje problémy neskončili. Po instalaci vyvážení jsem zkusil chod motoru. Po přidání plynu cukal a nešel do otáček. Regulátor jsem zkoušel na další dva motory, co doma mám a v pohodě, takže jsem motor reklamoval a po zkoušce a servotesteru mi bylo řečeno,že mám špatný regulátor. Ok, tak jsem v té samé prodejně koupil jiný regulátor a doma ho vyměnil... Motor bohužel opět stejné reakce. To už mě celkem nas... Motor i regulator z oné prodejny (oboje 2x dražší, než na netu) jsem hodil do šuplíku a použil staré zásoby - motor i regl malinko silnější, ale chod krásně plynulý . No a tak jsem konečně mohl éro zalítnout.
Těžiště odpovídalo přesně dle výrobce, při hodu bez motoru éro krásně klouzalo.
Po přidání plynu katastrofa. Ihned nahoru a doleva. Takže potlačení a vyosení motoru.
Dolů o 4,2mm a doprava o 2,1mm a i tak musím po přidání plynu na 100% potlačit výškovku. Ale už to lítá, po nastoupánì výšky i plachtí. A vzhledem k použité baterii doba letu na motor 40-50min, takže luxus...
Motor 2830 1300kV
Serva 2x 10g
Regl 25A
Baterie Li-ion 2S / 2600mAh
Letová váha 440g
Snad to někomu pomůže při nesnázích se záletem