FX 22 Futaba

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Adler
Kontaktovat uživatele:

FX 22 Futaba

#1 Příspěvek od Adler »

Mám 6let Futabu FX22 , bezproblémový provoz.Od počátku v ní mám origo baterii Robbe.Nyní jsem se rozhodl že bych mohl po letech tuto bateri nahradit novou.Někde jsem kdysi četl o těchto bateriích v červeném obalu LiPol 7.2 3400mAh že by se měly raději ihned vyměnit. Nemáte někdo postřehy případně proč je měnit? Mne funguje bez problému a popis uvádí že baterie obsahuje balancer a ochranu. Díky.
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

Re: FX 22 Futaba

#2 Příspěvek od STROHUR »

Balancer a ochrana v baterii zajištují balancování při nabíjení ochranu proti podvybití článků .
Dlouhodobě skladované akumulátory které nikdo pravidelně jednou za čas nenabíjí , tato ochrana stále
vybíjí velice malým proudem až i pod kritickou mez akumulátoru.
Sám bych si do vysilače takový akumulátor nedal .
V minulém zaměstnání jsme s LI akumulátory dost bojovali ,
Konstruktér je použil bez balanceru a ochran a ony občas zahořely .
Kdybych se sám jako servisák s 30 lety praxe rozhodl vyměnit ACCU ,
vyměnil bych pouze články za nové z ověřeného zdroje . / elektroniku balanceru a ochran bych tam nechal. /
Adler
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Adler »

Trochu ale nerozumím tomu když je tam ochrana proti vybití pod kritickou mez tak jak se samy mohou pod tuto mez vybít?
Jinak balancer a ochrany jsou součástí origo baterie do vysílače.Je to uvedeno na obalu. Ale díky za postřeh.
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od STROHUR »

Právě ta ochrana sama odebírá malý proud , je to v řádu nanoamper ale pokud je to rok , dva , vybije ji .
Ochrana pouze odpojuje zátěž / Vysilač / při podpětí ACCU ale dál má sama odběr .
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Celeron »

Taky jsem podlehl řečem, že v FX30 se 8-10 let stará baterka "najednou" sama od sebe odpojí, třeba za letu. Tak jsem si pořídil originál novou. Výsledek je, že tu původní vždy 1 x za rok změřím a nabiju. Né že bych ji chtěl použít ale jen ji zkoumám. No je stará 14 let a stále dobrá. Tak nevím, jestli je to u ty mý anomálie a nebo jen kecy.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“