VYŘEŠENO - Slezská harta - pomoc s dohledáním modelu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
winsik

VYŘEŠENO - Slezská harta - pomoc s dohledáním modelu

#1 Příspěvek od winsik »

Ahoj všem,

Povedla se mi nehezká věc, při focení v Mezině u Slezské harty mi vítr odfoukl dron na strom.
Nepovedlo se nám jej sundat, na vysoký strom se vylézt nedalo a šlo by to leda s velmi dlouhou tyčí na cache, jako je toto - https://www.geofashion.eu/teleskopicka- ... ltema-kese.

Z časových důvodů jsme to vzdali a museli jsme jej tam nechat, jsme z daleka.

Pokud by místní dronař / modelář měl prostor / chuť, zajít se podívat, zda jej vítr nesfoukl dolů, zaplatil bych mu.

Díky moc za kontakt do zpráv.
Naposledy upravil(a) winsik dne úte 27.06.2023 17:08, celkem upraveno 1 x.
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Slezská harta - Mezina - pomoc s dohledáním modelu za pe

#2 Příspěvek od DAF »

Nejsou tam v blízkosti "dobráci", tedy dobrovolní hasiči. Možná by to vzali jako cvičení (s doplatkem). Ale soudím, že jsi už doma, co?
Hitec Aurora 9X
winsik

#3 Příspěvek od winsik »

Je to tak, dostanu se tam možná za tři týdny :/ tak zkouším i všechny známé a různé kanály, je možné že bude ležet jen dole.
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od STROHUR »

Kluci co lítají volné modely takovou tyč mívají , případně vědí kdo má . Zkusil bych je poptat a půjčit si ji . Sám mám jen 6 metr , ale jsem ze severu . Na konec tyče zasunout háček se Šnůrou a zaseknutý model můžeš strhnout . Blbě se to popisuje , chce to vidět . Hedně štestí .
winsik

Re: VYŘEŠENO - Slezská harta - pomoc s dohledáním modelu

#5 Příspěvek od winsik »

Tak vyřešeno :)

Povedlo se mi najít arboristu, byli moc ochotní - kdybyste někdo potřebovali něco se stromama - https://www.arbotyl.cz/

Jak ho pojedu vyzvednout, zeptám se jak to dělají, to chci taky umět :)
guchar

#6 Příspěvek od guchar »

winsik píše: ... zeptám se jak to dělají, to chci taky umět :)
Je to různé dle naturelu. Od bot a rukavic, nebo stromové stupačky a smyčka kolem stromu vedoucí na bederní pás, která při (zapření se o stupačky) v uvolněném stavu rukama pohazuje směrem nahoru. Ti co dbají na bezpečnost, tak před výstupem instalují výstupové lano a kotevní set na bázi kmene.
Edit02 Mistrovství ČR v lezení na stromy se občas koná i v blízkosti Brna (2010). stromolezení je národní soutěž /-/ Letní arboristická škola 8. 9. 2014, MEDELU Křtiny
zdzd

#7 Příspěvek od zdzd »

Další možnost je kontaktovat nějakého Geocachera, který loví kešky s terénem T5. Ten v lepším případě bude mít vybavení a bude to umět, v horším případě bude mít kontakt na kačera co to umí.

Šel bych tedy na geocaching.com, tam našel cache s terénem T5 poblíž kritického místa. Mrknul bych jim do listingu návštěv a našel ty nejstarší návštěvy. Ty budou od místních...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“