Ahoj, mám doma první vário od FrSky (VARI-H), které jsem dříve používal v F3K házedlech a teď několik let leželo. Teď jsem ho znovu osadil a mám problém s měřením vertikální rychlosti. Hodnoty se zobrazují až nad +- 1 m/s. Cokoli pod 1m se zobrazuje jako 0. Zkoušel jsem do něj nahrát poslední verzi FW, je to ale stále stejné. Máte ho taky někdo doma? Je to jeho vlastnost nebo mám něco blbě. Výšku to měří dobře. Už si nepamatuju, jestli to před lety v F3K chodilo, tam jsem to měl hlavně na ladění výšky hodu a VSpeed jsem nesledoval.
V ostatních mých malých házedlech mám přijímač s váriem (G-RX6) a tam to funguje bez problémů od 0.1 m/s.
FrSky vário VARI-H - problém s vertikální rychlostí pod 1m/s
Re: FrSky vário VARI-H - problém s vertikální rychlostí pod
Nie su nahodou 2 verzie VARI-H ? Presnejsia a menej presna ? Ak mas tu menej presnu tak je to asi v poriadku a lepsie to nebude...
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Miro_V píše:Nie su nahodou 2 verzie VARI-H ? Presnejsia a menej presna ? Ak mas tu menej presnu tak je to asi v poriadku a lepsie to nebude...
Aha, teď na to koukám, existuje VARI-N a VARI-H. Na tom mojem je teda už strhnutá samolepka, takže nevím jistě která to je varianta. Každopádně jsem do toho flashnul FW pro H verzi a nenadávalo to, že by to bylo jiné zařízení. Možná se to ale liší pouze senzorem, takže FW je stejný.
Můžu ještě zkusit sundat smršťovačku, jestli není nějaké označení na desce.
Miro_V píše:Nie su nahodou 2 verzie VARI-H ? Presnejsia a menej presna ? Ak mas tu menej presnu tak je to asi v poriadku a lepsie to nebude...
Měl jsi pravdu, je to i v manuálu, takže mám asi tu N verzi
No co uz
Odloz do nejakeho ne-sutazneho vetrona , tam ho vyuzijes...
Miro_V píše:No co uz![]()
Jo, to je pravda.
Už jsem měl v košíku to nové vário, když mě napadlo, že mám doma dost pokusných co jsem si vyráběl na dospělý paragliding. Takže jsem jedno vzal, doprogramoval do něj S.Port protokol, upravil RxD a TxD výstup do jednoho drátu a už to frčí krásně přesně. Navíc tam mám teplotu, tlak, průměrované vário, atd.
Takže nakonec jsem rád, že to původní vlastně nechodilo podle mých představ
Si sikovny , ja mam problem naprogramovat model a nie este pridavat nejake protokoly do nejakej cudnej krabicky