JETI Model a 2,4GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
wolf
Kontaktovat uživatele:

#241 Příspěvek od wolf »

Honza píše:
Borec připojil ASSAN k Hitec Flash 5 takovým způsobem, že ASSANa dal do pultu a připojuje ho přes konektor učitel žák. A co teď s tím?

http://acteurope.de/fx7.jpg
http://acteurope.de/PICT0013.jpg
http://acteurope.de/30303524c.jpg

Hele to se mi líbí,máš k tomu zapojení nějaké další info? Schema toho kablíku od toho konektoru učitel -žák a co je tam za kablík mezi tou anténou a tím modulem.(dačo komerčního nebo něco spešl?)
zdzd

#242 Příspěvek od zdzd »

wolf píše:
Honza píše:
Borec připojil ASSAN k Hitec Flash 5 takovým způsobem, že ASSANa dal do pultu a připojuje ho přes konektor učitel žák. A co teď s tím?

http://acteurope.de/fx7.jpg
http://acteurope.de/PICT0013.jpg
http://acteurope.de/30303524c.jpg

Hele to se mi líbí,máš k tomu zapojení nějaké další info? Schema toho kablíku od toho konektoru učitel -žák a co je tam za kablík mezi tou anténou a tím modulem.(dačo komerčního nebo něco spešl?)

Není to nic extra - potřebuješ vědět, kde je zem, napá jení, PPM a vypínání VF na standardním konektoru TX. Pak odpovídající konektor a konektor k modulu. Tři správně vržené vodiče a je to.
pastyrik

#243 Příspěvek od pastyrik »

zdzd píše:
jkolina píše:Každý ať si koupí co chce, vyprdne se na legislativu "hledanou na RC Manii", a kouká co ten jeho systém umí nebo neumí. ... Máme demokracii, tak ať si každý koupí co chce, a potom řekne :" v tom je systém dobrý, v něčem jiném špatný.

Nepropaguješ demokracii, nýbrž anarchii. A to je zhouba dneška.

Demokracie totiž taky obnáší to, že moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného. A proto byla stanovena jakási pravidla, zvaná zákony, která mají být dodržována. A pokud nejsou, má se stát postarat o to aby byla. Prdíš na legislativu? Máš dostat přes pracky. Čím dříve tím lépe. Kam to vede, když tomu se tak neděje, vidíme denně na silnicích. To by nám na letištích ještě chybělo...

ja myslim ze propaguje demokracii, kdyby propagoval anarchii musel by napsat "at si kazdy vyrobi co chce a s tim vysila" kdyz neco kupujes, uz by to melo mit urednicke kolecko za sebou
Honza

#244 Příspěvek od Honza »

Celé je to komerční výrobek. Umí to zajímavé věci v duchu dalších výrobků firmy.
http://acteurope.de/html/sender-umrusts ... _4ghz.html
wolf
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od wolf »

To vypadá schůdně,ještě si někde seženu to RCM jestli je tam něco
bližšího, ale líbí se mi že ta anténka je na pultu, nečumí dolů a nemusím lézt do rádia.
pastyrik

#246 Příspěvek od pastyrik »

a tato firma - neni to tak dlouho - odrazovala vsechny i sve zakazniky nejen na strankach, ale i dopisem od 2,4 GHz. dnes ma chut se clovek zeptat, nejsou dva moduly a dve anteny malo???? zda se ze by se tam vesli ctyri....
ale je pravda, ze vse co jsem od nich videl bylo vzdy velmi solidni
jio

#247 Příspěvek od jio »

zdzd píše:
Avenger píše:
zdzd píše:Přesně.

Pro využití 35/40MHz TX platí mimo jiné:

c) stanice nesmí být provozována s přídavným vysokofrekvenčním zesilovačem ani být připojována na jiná telekomunikační zařízení

d) stanici lze provozovat pouze s anténou předepsanou výrobcem, jím zmocněným zástupcem

h) stanice nesmí být elektricky ani mechanicky měněna.

u toho bodu c) by to mohlo taky znamenat, že nesmíš modelářský tx připojit (třeba za účelem simulace) k nb s vestavěným WiFi či BT, leda že by stanice byl pouze ten vf modul s anténou. Jak by se CTU tvářilo na to, že by si připojil signál pro simulátor kabelem do homologovaného JETI modulu?

bod d) JETI snad bude dodávat svojí anténu na 2,4GHz ne?

bod h) Jak jsem se mnohokrát přesvědčil, tak tohle se nikdy nedodržovalo viz. campac moduly, přepínače třetích stran, vyřazování diod kvůli rychlonabíječkám, vkládání jiného druhu akumulátorů, přendavání úchytů na popruh kvůli vyvážení.

Viděl jsi RCM 8/2008? Tam je teprve právnický oříšek!

ad c) Zesilovač to není, telekomunikační zařízení jo, ale stejně jako v roli žáka, kterému vysílá učitel. Učitel musí mít certifikaci, ASSAN má certifikaci.

ad d) Anténa na stanici není změněna, navíc platí výše uvedený princip učitele.

ad h) Stanice není elektricky ani mechanicky měněna je splněno.

Je to zajímavá situace, kdy TX nebyl upravován a nejde mu právně zhola nic vytknout, využívá jemu "vrozené" funkce. ASSAN modulu se taky nedá nic vytknout, zasunutím konektoru se automaticky vypne VF v TX, zapne ASSAN...

Přijde mi to jako docela vtipné v podstatě nezpochybnitelné řešení.

Nevím, mám pro jistotu napsat, že použitelné i pro JETI, Spectrum a všechny další moduly? Nebo to docvakne všem samo? Má TX plnohodnotný žákovský výstup? Krabička, modul, příslušný kabel, univerzální řešení bez nelegálního zásahu. Pulťák má výhodu, ale i u palcovky by se dalo...

Tak ti včil nevím, ale podle mě to je přesně ten způsob, o kterém tady píšu od samého začátku a který jsi mi vytkl, že není legální.

2. Zasunutí jakéhokoliv modulu, který není výrobcem schválen je "nezákonný" zásah a nelegální. I když je pak na jiném pásmu. Stanice je oproti podmínkám znásilněna připojením jiného telekomunikačního zařízení a jeji certifikace striktně právnicky vzato přestává platit pro jakékoliv vysílání.

Trošku mi to implikuje veletoč v tvém názoru na toto téma. Abys to nemusel hledat, tak to jsou hned mé první příspěvky (strana 3) v tomto tématu. A pokračování je hned na další stránce. Popřípadě přímo odkaz na fotku na RC groups (strana 7 dole).
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od pavelh »

LV píše:
zdzd píše:To by klidně mohla dělat nějaká firma.

A to je parketa pre PavlaH Obrázek

Tak tohle není parketa pro pavlah. Pavelh to takto dělat nebude ať je to obejítí hloupé legislativy, či ne. V každém případě tu vždy všichni vykřikovali, že čím více konektorů tím více průšvihů a já nemám důvod nesouhlasit. Uvědomte si, co to znamená dát modul vedle vysílače. A co v případě palcového rádia, kam to dát a kam vypínač, nebo to chcete řešit pomocí vytahování konektoru! No tak to ne, co je připájeno je připájeno a basta! Již jsem dostal dva maily (a dnes, když jsem byl létat mi to říkal další modelář náhodou na letišti), kdy to modeláři chtějí dát dovnitř, protože neustálým přendaváním modulů zničily konektor (ty jehly, co trčí z vysílače)!
Pokud to pavelh bude nějak dělat, tak to vloží dovnitř a tím odstraní veškeré konektory a nespolehlivosti. Každý ať si vybere zda to mít "čisté legislativně", nebo mnohem bezpečnější!
pastyrik

#249 Příspěvek od pastyrik »

pavelh píše:
LV píše:
zdzd píše:To by klidně mohla dělat nějaká firma.

A to je parketa pre PavlaH Obrázek

Tak tohle není parketa pro pavlah. Pavelh to takto dělat nebude ať je to obejítí hloupé legislativy, či ne. V každém případě tu vždy všichni vykřikovali, že čím více konektorů tím více průšvihů a já nemám důvod nesouhlasit. Uvědomte si, co to znamená dát modul vedle vysílače. A co v případě palcového rádia, kam to dát a kam vypínač, nebo to chcete řešit pomocí vytahování konektoru! No tak to ne, co je připájeno je připájeno a basta! Již jsem dostal dva maily (a dnes, když jsem byl létat mi to říkal další modelář náhodou na letišti), kdy to modeláři chtějí dát dovnitř, protože neustálým přendaváním modulů zničily konektor (ty jehly, co trčí z vysílače)!
Pokud to pavelh bude nějak dělat, tak to vloží dovnitř a tím odstraní veškeré konektory a nespolehlivosti. Každý ať si vybere zda to mít "čisté legislativně", nebo mnohem bezpečnější!

uplne souhlasim, redeji bude letas s pripajenym dratem nez ryt vrtuli v zemi s vybehanym konektorem
zdzd

#250 Příspěvek od zdzd »

jio píše:
zdzd píše:
Avenger píše:

c) stanice nesmí být provozována s přídavným vysokofrekvenčním zesilovačem ani být připojována na jiná telekomunikační zařízení

d) stanici lze provozovat pouze s anténou předepsanou výrobcem, jím zmocněným zástupcem

u toho bodu c) by to mohlo taky znamenat, že nesmíš modelářský tx připojit (třeba za účelem simulace) k nb s vestavěným WiFi či BT, leda že by stanice byl pouze ten vf modul s anténou. Jak by se CTU tvářilo na to, že by si připojil signál pro simulátor kabelem do homologovaného JETI modulu?

bod h) Jak jsem se mnohokrát přesvědčil, tak tohle se nikdy nedodržovalo viz. campac moduly, přepínače třetích stran, vyřazování diod kvůli rychlonabíječkám, vkládání jiného druhu akumulátorů, přendavání úchytů na popruh kvůli vyvážení.

ad c) Zesilovač to není, telekomunikační zařízení jo, ale stejně jako v roli žáka, kterému vysílá učitel. Učitel musí mít certifikaci, ASSAN má certifikaci.

Je to zajímavá situace, kdy TX nebyl upravován a nejde mu právně zhola nic vytknout, využívá jemu "vrozené" funkce. ASSAN modulu se taky nedá nic vytknout, zasunutím konektoru se automaticky vypne VF v TX, zapne ASSAN...

Nevím, mám pro jistotu napsat, že použitelné i pro JETI, Spectrum a všechny další moduly? Nebo to docvakne všem samo? Má TX plnohodnotný žákovský výstup? Krabička, modul, příslušný kabel, univerzální řešení bez nelegálního zásahu. Pulťák má výhodu, ale i u palcovky by se dalo...

Tak ti včil nevím, ale podle mě to je přesně ten způsob, o kterém tady píšu od samého začátku a který jsi mi vytkl, že není legální.

2. Zasunutí jakéhokoliv modulu, který není výrobcem schválen je "nezákonný" zásah a nelegální. I když je pak na jiném pásmu. Stanice je oproti podmínkám znásilněna připojením jiného telekomunikačního zařízení a jeji certifikace striktně právnicky vzato přestává platit pro jakékoliv vysílání.

Trošku mi to implikuje veletoč v tvém názoru na toto téma. Abys to nemusel hledat, tak to jsou hned mé první příspěvky (strana 3) v tomto tématu. A pokračování je hned na další stránce. Popřípadě přímo odkaz na fotku na RC groups (strana 7 dole).

Právě že to žádný veletoč není. Na TX nesmíš sáhnout! Žádné vyndávání VF, žádné nahrazovaní jiným modulem, žádná cesta do servisu! Modul se připojí přes konektor učitel žák jakoby byl TX žákem. Pak je z hlediska TX vše naprosto v pořádku. Je absolutně nedotčen, certifikace platí, záruka platí...
pastyrik

#251 Příspěvek od pastyrik »

zdzd píše:
jio píše:
zdzd píše:
Avenger píše:

Právě že to žádný veletoč není. Na TX nesmíš sáhnout! Žádné vyndávání VF, žádné nahrazovaní jiným modulem, žádná cesta do servisu! Modul se připojí přes konektor učitel žák jakoby byl TX žákem. Pak je z hlediska TX vše naprosto v pořádku. Je absolutně nedotčen, certifikace platí, záruka platí...

a pro tyto blbosti co pises jsem nelenil a volal do CTU. myslim ze je jejich odpoved (par stranek zpet) uplne jasna a vsichni ji pochopili, pro ty nechces? proc mates lidi nesmyslama?
samozrejme ze kazdy muze vyjmout VF modul na napr. 35MHz a misto nej si dat modul 2.4 GHz. a to vse zcela legalne !!!
blacklight

#252 Příspěvek od blacklight »

Já bych se jen pozastavil nad pár věcmi.

1.Koho kdy někdo na letišto kontroloval jestli nemá ve vysílači napájený další modul?

2.Komu kdy někdo změřil vysílací výkon?

3.Pokud už se tak stane a náhodou s tím letadlem něco provedu , kdo mi zabrání abych rychle vysílač vyměnil za legislativní a svedl to na něco jiného.A jak se to bude prokazovat.

4. I kdyby tam ten modul byl daný tak dobrý právník bude schopen tu legisdlativu vyložit jinak a tím dostat toho člověka z průšvihu.

Offtopic - sere mě že vznikají další a další systémy (teď nemyslím Jeti - ty beru) . Ale hlavně v číně , kolik těch systémů už sakta je? Za chvilku budem mít každý svého výrobce RX a TX , k čemu to povede ? Totální nekompatibilita , taky neochota obchodníků mít na skladě RX pro 20 různých systémů s tím že neví jestli to někdo koupí. Začíná v tom být bordel ,anarchie a kocourkov.
Zlaté časy kdy byly skoro jen 4 kategorie - 35 , 40 a pak jednoduché a dvojí směšování. :roll:

Jinak to s tím konektorem učitel žák je zajímavé ale blbost, ten konektor půjde za chvíli do kytek. To fakt radši budu mít něco pájeného a nelegálného než legální a na hovno.
Já jsem už říkal- kdyby to šlo- vybral bych několik firem které to budou dělat po zabudování přelepí modul pečetí s datumem a znamením kdo to dělal a hotovo. A když to nechce dělat nikdo tak to bude dělat ESOTOP.

Zapájet pár kabelů sice umí každý , ale jsou lidi co urvanou anténu lepí sekunďákem :D, a přesně takovým se to musí dostat do ruk hotové jinak bude problém....
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od pavelh »

blacklight píše:Já bych se jen pozastavil nad pár věcmi.

1.Koho kdy někdo na letišto kontroloval jestli nemá ve vysílači napájený další modul?

2.Komu kdy někdo změřil vysílací výkon?

3.Pokud už se tak stane a náhodou s tím letadlem něco provedu , kdo mi zabrání abych rychle vysílač vyměnil za legislativní a svedl to na něco jiného.A jak se to bude prokazovat.

4. I kdyby tam ten modul byl daný tak dobrý právník bude schopen tu legisdlativu vyložit jinak a tím dostat toho člověka z průšvihu.

Offtopic - sere mě že vznikají další a další systémy (teď nemyslím Jeti - ty beru) . Ale hlavně v číně , kolik těch systémů už sakta je? Za chvilku budem mít každý svého výrobce RX a TX , k čemu to povede ? Totální nekompatibilita , taky neochota obchodníků mít na skladě RX pro 20 různých systémů s tím že neví jestli to někdo koupí. Začíná v tom být bordel ,anarchie a kocourkov.
Zlaté časy kdy byly skoro jen 4 kategorie - 35 , 40 a pak jednoduché a dvojí směšování. :roll:

Jinak to s tím konektorem učitel žák je zajímavé ale blbost, ten konektor půjde za chvíli do kytek. To fakt radši budu mít něco pájeného a nelegálného než legální a na hovno.
Já jsem už říkal- kdyby to šlo- vybral bych několik firem které to budou dělat po zabudování přelepí modul pečetí s datumem a znamením kdo to dělal a hotovo. A když to nechce dělat nikdo tak to bude dělat ESOTOP.

Zapájet pár kabelů sice umí každý , ale jsou lidi co urvanou anténu lepí sekunďákem :D, a přesně takovým se to musí dostat do ruk hotové jinak bude problém....

Tak konečně rozumný názor. Opravdu je to tak, že se nemá dráždit úřední šiml. Technik modelář! nejlépe ví, co si může dovolit tak trochu ošidit na té nesmyslné legislativě , kterou samozřejmě modeláři nedělají. A každý aktivní modelář by byl sám proti sobě, kdyby úmyslně páchal něco, co by se mu samotnému mohlo brzy vymstít. A pokud se může....vymstí se,že? na to jsou Murphyho zákony!
On totiž skutečný modelář nejlépe ví a vycítí, co je pro něho dobré a zároveň též cítí, že nesmyslná legislativa to není!
On totiž ten, kdo vytahuje neustále legislativu ve skutečnosti vlastně ani modelář není - o to víc ale modelářům škodí. On to ale necítí, protože vlastně modelář není, jen umí strašit vyhrožovat a napadat. A kruh se uzavřel..že?
Kovboj

#254 Příspěvek od Kovboj »

blacklight píše:Offtopic - sere mě že vznikají další a další systémy (teď nemyslím Jeti - ty beru) . Ale hlavně v číně , kolik těch systémů už sakta je?

To mi vysvětli, proč u Jeti ti vůbec nevadí že vymýšlí další nekompatibilní systém a u číny tě to štve - přitom jde o absolutně to samé...

Tohle ale přece ví každý od začátku jak je 'jeho' systém rozšířen a podle by se toho měl rozhodovat. Člověk si musí vybrat jakou chce mít nabídku přijímačů, kompatibilního příslušenství, kompletních modelů které si s tím budou rozumět. Proto jsem si zvolil Spektrum a bez ohledu jaké možnosti bude mít jednou Jeti bych si ho nezvolil.
Už i proto, že omezení jen na samotné moduly bez možnosti koupit přímo celý originální vysílač se mi zdá neuvěřitelně omezující - je dobré jen pro ty co chtějí 'konzervovat' stávající stav ale nedává žádnou šanci ani těm co chtějí modernizovat svůj vysílač ani nováčkům, co si chtějí koupit nový vysílač.
blacklight

#255 Příspěvek od blacklight »

Kovboj píše:
blacklight píše:Offtopic - sere mě že vznikají další a další systémy (teď nemyslím Jeti - ty beru) . Ale hlavně v číně , kolik těch systémů už sakta je?

To mi vysvětli, proč u Jeti ti vůbec nevadí že vymýšlí další nekompatibilní systém a u číny tě to štve - přitom jde o absolutně to samé...

......................
neuvěřitelně omezující - je dobré jen pro ty co chtějí 'konzervovat' stávající stav ale nedává žádnou šanci ani těm co chtějí modernizovat svůj vysílač ani nováčkům, co si chtějí koupit nový vysílač.

1. Jeti je Česká firma , už to je argument
2.Z číny je to často kdovíjaké , u jeti je alespoň předpoklad že to bude fungovat.
3. Jsou schopni zajistit dobrý servis a i kdyby ne tak to tam není daleko.
4.Vymysleli něco nového a o cosi lepšího.
5.Komunikuješ s nimi česky a nebude problém s reklamací.
6. Nejsem si jist ale myslím že když tady výrobce něco vydá do prodeje tak k tomu pak nějaký čas musí poskytovat náhradní díly a komponenty takže je tam jakási záruka že když si budu chtít dokoupit Rx že to půjde.
7.Mám možnost to vidět v chodu zatímco někde z číny nevíš jak to bude fungovat, na jeti se podívám a když je budu dostatečně ukecávat tak mi to dají na nějaké akci do ruk a můžu si zkusit funkce , dosah atd....

Zatímco když koupíš něco z číny tak není záruka že k tomu pak půjde něco dokoupit.Kdo ví jak půjde za rok dokoupit něco k tomu systému za 60dollarů. Taky ty názory zákazníků na hobbycity- to je jen nějaká diskuze a nemám možnost zjistit jak spolehlivé to je atd. Nemluvě o nějakém customer support - to je katastrofa. Tady když něco nepůjde tak já sednu do auta a za půl hodiny to řeším v Jeti.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“