Elektromotor ve větroni na spínač - problém
Elektromotor ve větroni na spínač - problém
Zdravím. Mám IONa, kde je motor v kanálu aux2 (zapnuto-vypnuto) a vždy po připojení je regulátor v režimu programování. Nejsem schopen to rozchodit, aby do programovacího režimu po spuštení nespadl. Když zapojím regl na zkoušku do kanálu 1 (plynová páka) vše funguje jak má. Regl je Jeti spin 66 (není to verze PRO). Kdyby to byla verze PRO, lze přes jetibox zakázat programování přes vysílač. Tady to nejde. Do jiného kanálu regl dát nemůžu, pak bych přišel o letové režimy a měl problém rozchodit čtyři serva v křídle. Vysílač je 9kanál JR9 s modulem Spektrum dsm2.
Netuší někdo, kde by mohla být chyba?
Netuší někdo, kde by mohla být chyba?
Re: Elektromotor ve větroni na spínač - problém
Ve vysílači zreverzuj kanál plynu.
zdzd píše:Ve vysílači zreverzuj kanál plynu.
To ješte zkusím, ale podle monitoru kanálů ve vysílači je toto v pořádku.
Díky za radu.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je jasně problém s vysílačem...
Ale zkusil bych to obejít nastavením limitů v regulátoru.
U DSM2 může být ještě problém s rozsahem kanálu. Std Spektrum +-100% je 1100-1900 us. Pokud je na výstupu kanálu víc, může kanál dělat nějaké problémy. zvlášť pokud je to externí modul.
Zkusil bych na kanál ovládající ESC dát výchylku tak, aby dávala DSM2 požadovaný rozsah (80%?). Případně pak překalibrovat ESC.
Třeba TO pomůže.
---
Pokud se na kanál, který zlobí, připojí std servo, tak servo funguje správně?
Zkusil bych na kanál ovládající ESC dát výchylku tak, aby dávala DSM2 požadovaný rozsah (80%?). Případně pak překalibrovat ESC.
Třeba TO pomůže.
---
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
TomasC píše:Tohle je jasně problém s vysílačem...
Diky. Sice nevim presne jak, ale zkusim si to nekde najit a nastavit, mam pocit, ze pri napojeni k jetiboxu tam neco takoveho bylo. Mam v podstate vsechny regulatory obycejny a "hloupy" a nikdy v tomto nebyl problem. Spin se ke mne dostal s bazarovym modelem.
prikrylm píše:U DSM2 může být ještě problém s rozsahem kanálu. Std Spektrum +-100% je 1100-1900 us. Pokud je na výstupu kanálu víc, může kanál dělat nějaké problémy. zvlášť pokud je to externí modul.
Třeba TO pomůže.
---
Diky za tip. Zkusim prenastavit rozsah, pripadne prekalibrovat esc. Kolik je standardni rozsah na ktery by mel byt esc z vyroby nastaven? Servo funguje normalne (nebo jsem zadnou nenormalnost nezaregistroval).
Ano je to hlavně tím, že plan má při zapnutí polohu mimo standardní hodnotu pro regulátor. Buď z důvodu reverzace, nebo rozsahu.
Na výstupu pro servo to jede asi proto, ža to je při zapnutí v neutrálu.
Vyzkoušej to ale na servu s tím, že knipl při zapnutí podržíš v max. a min. výchylce. Podle výsledku pak přizpůsobíš ten plyn.
Na výstupu pro servo to jede asi proto, ža to je při zapnutí v neutrálu.
Vyzkoušej to ale na servu s tím, že knipl při zapnutí podržíš v max. a min. výchylce. Podle výsledku pak přizpůsobíš ten plyn.
Jen hlásím, že se mi to zatim nepodařilo. Pořád to padá do programovacího módu, pokud to dám jinam, než na kanál plynu.
Zajímavé je, že žádný jiný regulátor co mám, se tak nechová.
Asi to dopadne tak, že Spin půjde z domu a bude nahrazen nějakou bezproblémovou čínou za pár stovek...
Zajímavé je, že žádný jiný regulátor co mám, se tak nechová.
Asi to dopadne tak, že Spin půjde z domu a bude nahrazen nějakou bezproblémovou čínou za pár stovek...
Vyreseno.
Spin prenastaven a prekalibrovan, problem nevyresen. Esc Spin vymenen za regulator Kavan a problem nevyresen. Furt stejny...
Dospel jsem k tomu, ze kanal, na kterem je motor, ma nejaky problem a stale je mimo rozsah tak, aby regl nespadl do programovaciho modu. Na jinych kanalech to funguje ok. Ale na jiny kanal to dat nemuzu...
Zakoupen jiny vysilac a prijimace. Hott od Graupner. Funguje na prvni dobrou a jeste mam navic funkcni vario.
Vsem dekuji za radu!
Spin prenastaven a prekalibrovan, problem nevyresen. Esc Spin vymenen za regulator Kavan a problem nevyresen. Furt stejny...
Dospel jsem k tomu, ze kanal, na kterem je motor, ma nejaky problem a stale je mimo rozsah tak, aby regl nespadl do programovaciho modu. Na jinych kanalech to funguje ok. Ale na jiny kanal to dat nemuzu...
Zakoupen jiny vysilac a prijimace. Hott od Graupner. Funguje na prvni dobrou a jeste mam navic funkcni vario.
Vsem dekuji za radu!