Jeti DS-12
Re: Jeti DS-12
Obávám se že ten rozdíl sotva kdo pozná krom o něco větší váhy,vždy jsem kupoval jen obyč DS 12,ta červená spec.edice je odlehčená verze těch ostatních,ale zatím se bohužel samostatně prodávat nebude
Ahoj,
mám dotaz ohledně dosahu a kvality signálu a dále hlášení telemetrie u DS-12 bez použití 900MHz satelitu. Při používání ve větroních (F5J) a heli nemáte/neřešíte žádné problémy? DS-12 je jeden z kandidátů na nákup a trochu se obávám jenom jednoho 2,4GHz modulu. Další řady Jeti mají již dva. Satelit se do štíhlých trupů ne vždy dobře vejde a do heli zase překáží
Díky za odpovědi.
mám dotaz ohledně dosahu a kvality signálu a dále hlášení telemetrie u DS-12 bez použití 900MHz satelitu. Při používání ve větroních (F5J) a heli nemáte/neřešíte žádné problémy? DS-12 je jeden z kandidátů na nákup a trochu se obávám jenom jednoho 2,4GHz modulu. Další řady Jeti mají již dva. Satelit se do štíhlých trupů ne vždy dobře vejde a do heli zase překáží
Díky za odpovědi.
Petronel píše:Ahoj,
Díky za odpovědi.
Ahoj,
Co se týká Helin, tak tam jsem nikdy problém neměl, ani nejde mít problém. Lítáš prakticky kolem hlavy, když jsi 100m, tak už je to daleko. Byl jsem 300m, nahoře i do dálky (měřeno GPS), Heli jsem neviděl, ale signál fungoval bez problémů. Přimač Rex3, nebo Spirit RS, GTR, což je stále REX3.
Větroně nelítám. Mám RC paraglide, jednou mě tak trošku ulít. Byl jsem cca 1,5km daleko, cca 250m vysoko, když přestala fungovat telemetrie, měl jsem pocit, že ještě řídím, ale jistotu už ne. A pak už jsem ho nikdy neviděl. Přímač Rex10.
Jestli takto stačí moje zkušenosti.
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
Ahoj Rosťo,
moc Ti děkuji, takhle to určitě stačí
Přeji hezký den.
moc Ti děkuji, takhle to určitě stačí
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dvojitý 2,4GHz modul u JETI má smysl ve dvou případech:
Chci do letadla dva přijímače a požaduji informaci o hodnotě signálu z každého přijímače zvlášť.
Chci to provozovat jako učitel v systému "učitel - žák".
Ohledně hodnocení dosahu doporučuji nastudovat, jak mají být antény vysílače a přijímače orientovány pro nejlepší zisk a podle toho antény uspořádat. Já se snažím o co nejlepší zisk při odlétáním modelu. Když letí ke mě, tak se situace prostě časem zlepší.
Tohle platí myslím všeobecně.
Chci do letadla dva přijímače a požaduji informaci o hodnotě signálu z každého přijímače zvlášť.
Chci to provozovat jako učitel v systému "učitel - žák".
Ohledně hodnocení dosahu doporučuji nastudovat, jak mají být antény vysílače a přijímače orientovány pro nejlepší zisk a podle toho antény uspořádat. Já se snažím o co nejlepší zisk při odlétáním modelu. Když letí ke mě, tak se situace prostě časem zlepší.
Tohle platí myslím všeobecně.
Jaký používáte kufr na převoz, pokud máte pult. Děkuji
Uvažuji o tomto: https://www.ahprofi.cz/vodotesny-plasto ... l-tc320086
Uvažuji o tomto: https://www.ahprofi.cz/vodotesny-plasto ... l-tc320086
Jsem rozhodnut o koupi Jeti, pravděpodobně DS-12. Co mě ale zajímá. Vyplatí se základní změny speciální edice:
- Vysílač DS-12 v bílé barvě nebo i jiných pokud jde o edici 23
- Celokovové křížové ovladače
- Celokovová tlačítka
- Karbonový čelní panel
- Hliníkový kufr DUPLEX
- Přiložen přijímač R9
Jsou ty kovové ovladače a tlačítka o tolik lepší o proti verzi MULTIMOD.
Přijímač a kufr beru jako bonus k ceně než dokupovat samostatně. A R9 bych uživil v Lentusovi.
V podstatě kufr nepotřebuju, přijímač bych koupil nějaký Assist. Jde mi primárně o poměr cena výkon v rozdílu TX
Díky moc
- Vysílač DS-12 v bílé barvě nebo i jiných pokud jde o edici 23
- Celokovové křížové ovladače
- Celokovová tlačítka
- Karbonový čelní panel
- Hliníkový kufr DUPLEX
- Přiložen přijímač R9
Jsou ty kovové ovladače a tlačítka o tolik lepší o proti verzi MULTIMOD.
Přijímač a kufr beru jako bonus k ceně než dokupovat samostatně. A R9 bych uživil v Lentusovi.
V podstatě kufr nepotřebuju, přijímač bych koupil nějaký Assist. Jde mi primárně o poměr cena výkon v rozdílu TX
Díky moc
- aviatika
- Kontaktovat uživatele:
Jeti DS-12 SE 23
Dobrá voľba! Rádio nekupuješ často tak nešpekuluj nad tým a vezmi SE 23. Nebudeš ľutovať. Kúpil som tento rok, trocha som ho "zušľachtil" na obraz môj a som spokojný. Lietam prakticky denne. Jediné čo mi chýba je dotykový displej, ale aj to určite časom príde. ( p s - načo Ti je "assist" ? )
Luboš - www.aviatika.sk
-
HONZIK 22
https://shop.jetimodel.cz/prijimace-rex ... price-desc
Asi budou dobre,za 4 prijimace cely vysilac .
V tomto pripade je SE23 jasna volba.
Tomu se fakt rika :,,Mit prsty v mandlu,,
Add HONZIK 22
Radio za čtyři přijímače určitě ne. V sadě je REX 9, Ty máš na mysli přijímače Assist
Radio za čtyři přijímače určitě ne. V sadě je REX 9, Ty máš na mysli přijímače Assist
Add aviatika
Díky moc za názor. Rex 9 dostačuje. Assist asi kvůli integrovanému váriu. DC 12 u mě určitě půjde do pultu, ne na popruhy. Mě zajímá hlavně zda se vyplatí kov proti plastu, nebo jde jenom o design.
Díky moc za názor. Rex 9 dostačuje. Assist asi kvůli integrovanému váriu. DC 12 u mě určitě půjde do pultu, ne na popruhy. Mě zajímá hlavně zda se vyplatí kov proti plastu, nebo jde jenom o design.
Když chce někdo "Mercedes", tak ho nech, ať si koupí Mercedes. I když ví, že "Octavia" by odvedla stejnou práci, prostě chce Mercedes i s tím, že holt "gumy" na Mercedes budou 3x dražší...HONZIK 22 píše: pon 18.08.2025 15:21 https://shop.jetimodel.cz/prijimace-rex ... price-desc
Je to jeho volba a není na ní nic špatného.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- aviatika
- Kontaktovat uživatele:
Jeti DS-12 SE 23
Ja som ten priložený príjmač R9 použil do môjho nového Mosquita.
Myslím, že je dostatok priestoru v iných vláknach pre tých, ktorým je tu nepríjemne. Ale zas to nemusia znepríjemňovať iným.
Ja som hrdý na to, že konečne môžem mať rádio, ktoré obdivuje, uznáva aj užíva celý svet.
A pritom je to celé vymyslené aj vyrobené česko - slovenským tímom. Vyrobené v Česku. Preto majú môj obdiv aj úctu!
Okrem tohto mám aj DC 24 II a dnes už možno 15 príjmačov aj ďalšieho príslušenstva. A ešte niečo pre doplnenie - RC modelár som 50 rokov. Za ten čas som vystriedal prakticky všetky svetové značky počínajúc jednokanálom MODELA. Takže niečo málo (alebo veľa) o tom už viem.
p.s. Mal som aj Oktávku aj Mercedes a obe sú skvelé.
Myslím, že je dostatok priestoru v iných vláknach pre tých, ktorým je tu nepríjemne. Ale zas to nemusia znepríjemňovať iným.
Ja som hrdý na to, že konečne môžem mať rádio, ktoré obdivuje, uznáva aj užíva celý svet.
A pritom je to celé vymyslené aj vyrobené česko - slovenským tímom. Vyrobené v Česku. Preto majú môj obdiv aj úctu!
Okrem tohto mám aj DC 24 II a dnes už možno 15 príjmačov aj ďalšieho príslušenstva. A ešte niečo pre doplnenie - RC modelár som 50 rokov. Za ten čas som vystriedal prakticky všetky svetové značky počínajúc jednokanálom MODELA. Takže niečo málo (alebo veľa) o tom už viem.
p.s. Mal som aj Oktávku aj Mercedes a obe sú skvelé.
Luboš - www.aviatika.sk
-
HONZIK 22
Ale ano. Vyznelo to ode me nepekne.prikrylm píše: pon 18.08.2025 21:33 Když chce někdo "Mercedes", tak ho nech, ať si koupí Mercedes. I když ví, že "Octavia" by odvedla stejnou práci, prostě chce Mercedes i s tím, že holt "gumy" na Mercedes budou 3x dražší...
Je to jeho volba a není na ní nic špatného.
Jen me zarazily ceny .Nic vic nic min.