Měření stoupání vrtule

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Měření stoupání vrtule

#16 Příspěvek od TomasC »

Stárnu, dřív bych si vzpomněl, že jsi něco takového dělal a teď jsem si jist, že jsem to viděl. Bavili jsme se o tom, jen si myslím, že to tvoje zařízení nemám..

V pondělí a úterý jsem o tom přemýšlel. Prostě potřebuji něco co změří úhel a podle místa dopočítá sinus. Udělátko mám od Samsungu. Trochu jsem malovala tiskl. Zapomněl jsem na protiváhu, ale šroubovák posloužil. Hřídel je v ložiskách, co mám z tanku.

Na příště to bude chtít odladit lépe umístění ložiska. Doladit protiváhu. Hodně se mi líbí, jak přikládáš sondu shora, dobře na ni vidíš, atd... Velmi inspirativní.

Teď si rozmyslím UX aplikace a naučím se programovat pro Android. :D Konečně mám důvod :wink:
Přílohy
20230215_174102.jpg
20230215_173702.jpg
20230215_173625.jpg
20230215_173648.jpg
igorb

#17 Příspěvek od igorb »

No vidis ako ti to ide ked sa sustredis :mrgreen:

Ano, presne, preto mi liezla na nervy tak klasicka meracka - bolo treba najst spravnu polohu tak ze jednou drzis to celke one, druhou posunujes vrtulou, tretou prikladas tu mierku ....

no ale k tomu softu, je to brnkacka ... ak sa nechces strapnovat studovanim android studia, kludne mozes skusit urobit prototyp v appinventore, to je na par klikov :-P (a jedno vygooglenie ako napojit senzor) ... mam s tym urobene ovladanie motora sklonom mobilu cez wifi do modelu ... niekde tu bude video
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od TomasC »

Asi to skončí na Android IDE, není to dost pod kontrolou...

Ale přesně jak jsi psal, snadno, na pár klikání. Senzor je přímo v nabídce.
Přílohy
Bez názvu2.png
Bez názvu.png
Screenshot_20230217_132652.jpg
igorb

#19 Příspěvek od igorb »

Co presne nie je pod kontrolou? Ak je problem s tym senzorom, skus radsej akcelerometer, ten dava priame udaje. Orientation je az za nejakym Kalmanovym filtrom a moze pomaly liezt.

Orientation ti da pekne cisla, ale pokial nie je dobre vynulovany, alebo zle filtrovany, moze liezt a tym ti ujde po kalibracii.

Akcelerometer ti da sum, ale tym padom okamzite hodnoty, ten sum si mozes po svojom filtrovat. To uz nie je na par klikov, ale v danom pripade staci 10x nacitat a spriemerovat, to je brnkacka.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od TomasC »

Pod kontrolou není grafika :-) Různě se to posouvá, ale to bude neznalostí principů formátování na obrazovce.

Tlačítko kalibrace tam mám. Bez něj to krásně ujíždělo.
igorb

#21 Příspěvek od igorb »

aaaaaaa no jasne, viem presne o com hovoris :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“