FrSky ETHOS
Re: FrSky ETHOS
Předpokládám že ten Log viewer je v Nightly builds 1.5.0 . ?
Spirit System (Spirit W1, GTR & others)
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
Spirit Wave & JETI DS 12
http://www.habada.cz
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
habasek píše:Předpokládám že ten Log viewer je v Nightly builds 1.5.0 . ?
V základe v najbližšiej verzii 1.4.7
FrSky Tandem X20
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
juraj.jurej píše:Nová funkcia ETHOS Log Viewer
Čoskoro pribudnú ďalšie funkcie pehliadača.
Mám dotaz k obrázku LW1.png....
Vidím tam RUDDER, to je výchylka serva směrovky z přijímače nebo výchylka knyplu z vysílače? Díky.
Zdravím přátele, udělal jsem si radost s X20 a učím se. Za boha mi nejdou rozjet stopky při pohybu plynu (a ani při jiných nastaveních plynu) Postup podle několika videi mám snad OK. Zas tak složité to není, ale prostě se nespustí ??? Dík moc za radu. Aleš
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:Mám dotaz k obrázku LW1.png....
Vidím tam RUDDER, to je výchylka serva směrovky z přijímače nebo výchylka knyplu z vysílače? Díky.
Výchylky z prijímaču. Sú to telemetrické logy, čiže čo prijímač prijal.
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Aleš2711 píše:Zdravím přátele, udělal jsem si radost s X20 a učím se. Za boha mi nejdou rozjet stopky při pohybu plynu (a ani při jiných nastaveních plynu) Postup podle několika videi mám snad OK. Zas tak složité to není, ale prostě se nespustí ??? Dík moc za radu. Aleš
Musíš to nastaviť v stopkách.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej píše:TomasC:
Mám dotaz k obrázku LW1.png....
-----
Juraj:
Výchylky z prijímaču. Sú to telemetrické logy, čiže čo prijímač prijal.
Přijímač určitě zpátky do rádia neposílá hodnoty přijaté výchylky kanálů. RUDDER je v tomto případě hodnota polohy ovladače (páčky) v rádiu označeného jako RUDDER. Neříká to ani nic o tom, co se posílá ven (mix).
Hodí se asi při nějakém vyhodnocení, ve smyslu "co jsem v tu dobu vlastně páčkoval".
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
prikrylm píše:Přijímač určitě zpátky do rádia neposílá hodnoty přijaté výchylky kanálů. RUDDER je v tomto případě hodnota polohy ovladače (páčky)
Možná neposílá možná posílá.F.port nebo F.port2 je přece vše dohromady.Tedy Sbus+S.port.Takže by to určitě šlo.Otázka je jak to má Frsky ošéfované protože jakékoli data navíc v telemetrii zvyšují datový tok,zvětšují latenci a zmenšují dosah.Pak je to taky otázka komprese těch dat.Tohle by snad mohl vysvětlit pan Urbánek.
Něco napoví jednoduchý test. OTX neposílá, protože záznam je v logu i při vypnutém přijímači. ETHOS nevím, nemám.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Log viewer.
Tľačitko "+" umožňuje priblíženie (zoom)
Tľačitko "+" umožňuje priblíženie (zoom)
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne pon 20.02.2023 12:35, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
V jaké fázi je ten Ethos Suite co se tíče upravy obrázku a hlášek.
Stačí vzít jakýkoliv obrázek či hlášku nechat to přechroupat tím Ethosem Suite a pak to poslat rounou do rádia,nebo to tak snadné není
Děkuji
Stačí vzít jakýkoliv obrázek či hlášku nechat to přechroupat tím Ethosem Suite a pak to poslat rounou do rádia,nebo to tak snadné není
Děkuji
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to potvrdit? Třeba logem z dvou směrovkového letadla??juraj.jurej píše:Výchylky z prijímaču. Sú to telemetrické logy, čiže čo prijímač prijal.
Jinak se spíš kloním k tomu, že je to z vysílače. Datový tok, to že je to pořád kolem nuly (tedy neřídí se směrovkou), výchylka je -100% - 100%, atd...
Osobně si výchylku kniplů na JETI loguji. U elektriky si počítám čas prvního kola, oblety pylonů a koukám jak moc jsem řídil (čím víc řízení, tím pomalejší). U spalováku kde se chcípe levou směrovkou je dobrá informace, zda motor chcípl samostatně nebo je to pilotní chyba. Zažil jsem i to druhé a log situaci vyjasní.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
shumi píše:V jaké fázi je ten Ethos Suite co se tíče upravy obrázku a hlášek.
Děkuji
V podstate áno, ale nie všetky formáty to dokáže spracovať.
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše: Můžeš to potvrdit? Třeba logem z dvou směrovkového letadla??
Jinak se spíš kloním k tomu, že je to z vysílače. Datový tok, to že je to pořád kolem nuly (tedy neřídí se směrovkou), výchylka je -100% - 100%, atd...
Osobně si výchylku kniplů na JETI loguji. U elektriky si počítám čas prvního kola, oblety pylonů a koukám jak moc jsem řídil (čím víc řízení, tím pomalejší). U spalováku kde se chcípe levou směrovkou je dobrá informace, zda motor chcípl samostatně nebo je to pilotní chyba. Zažil jsem i to druhé a log situaci vyjasní.
Dám vedieť, ale už teraz prijímače prakticky lógujú s funkciou čiernej skrinky (black box), len to stačí poslať.
FrSky Tandem X20