JETI Model a 2,4GHz
Ta (prostá ovečka) jak jsi mě nazval naštestí umí číst .A upozorňuji tě,že je mi naprosto jedno jaký Zdenek je nebo není.Důležité je jestli prezentuje technicky správnou věc nebo si vymýšlý.A ukaž mi jedinou věc ,že by si něco vymyslel.Zato ty si expert na okecávání..viz power manager.Borci co jsou vysokoškolsky erudovaní v oboru aplikovaná elektronika ti jasně dali vědět,že ta součástka se uklepat prostě musela...ale ty né metráky výmluv.A s 2.4Ghz je to to samé.Navíc v době ty gogo,kdy ty jsi dělal úsměvné hračky na power 600 jsme tu létali první BLDC motory..takže mně můžeš o ovečce něco vyprávět.(to jen zmiňuji aby jsme tu nevypadali jako teoretici,protože tolik el.motorů a reglů co mi prošlo rukama jsi v životě neviděl ani na obrázku).
Navíc teď koluje po netu taky hezká historka z Bohuňovic...(jak je Hlávka super a každému pomůže )
Navíc teď koluje po netu taky hezká historka z Bohuňovic...(jak je Hlávka super a každému pomůže )
LV píše:pavelh píše:A ani v množství více zapnutých vysílačů na 2,4GHz není problém! Pokud vím, tak u SPEKTRA může být teoreticky zapnuto až 40 vysílačů, u Futaby asi 80 a u XPS dokonce 120 současně! (u JETI zatím nevím)
V čem je tedy problém?
Rád by som videl ako by sa správali systémy 2,4G keby bolo v okruhu 1km zapnutých napríklad tých teoretických 40 vysielačov.
A ver tomu, že takýmto spôsobom k tomu v dohľadnej dobe dôjde.
nevi jestli to nebyl dotaz na p,hlavku. pokud ano omlouvam se ze do toho lezu. 4O nebo proste hodne vysilacu jsme nezkouseli, nebylo jich nikdy tolik pohromade ale snad mohu rici za systemy XPS (IFS) a JETI ze nic. pokud by teoreticky bylo ve vzduchu tak neuveritelne husto tak se stane to, ze tomu kdo zapne posledni a kdo se do pasma jiz nevejde se proste nesparuje vysilac s prijimacem a to je vse. proste nenaskoci tvuj prijimac a musis pockat -ted by se mi chtelo rici az nekdo spadne, to ne... az se udela misto na pasmu
asi se to nikdy nestane ale tento problem by mohl mozna nastat pokud by se pouzivaly kamery pro prenos obrazu na 2.4. to bude chtit poradne vyzkouset. nema s tim nekdo zkusenosti? ZDZD - nechces se toho ujmout? myslim v dobrem...ony maji pravdepodobne (???) jednoduchy system prenosu jako wifi (2kanaly???) a neobsadi cele pasmo ale prenaseji obrovske mnozstvi dat. to by mel nekdo otestovat....
Staci aby kamera splnala europske alebo ceske smernice na vysielanie v tom pasme a nemal by to byt problem.
pavelh: totalne uz prestavam mat prehlad o co tu ide. Bud to maju chlapi z JETI zmaknute a opytajte sa ich ako to je, alebo nemaju, doslo sa na to az teraz ked niekoho napadlo, ze existuje nejaka legislativa a je pruser a snazite sa to tu vsemozne obhajit ale to tu legislativu nezmeni.
Je takych skvelych veci, co ja by som dokazal vyrobit, keby nebol problem s legislativou!
pavelh: totalne uz prestavam mat prehlad o co tu ide. Bud to maju chlapi z JETI zmaknute a opytajte sa ich ako to je, alebo nemaju, doslo sa na to az teraz ked niekoho napadlo, ze existuje nejaka legislativa a je pruser a snazite sa to tu vsemozne obhajit ale to tu legislativu nezmeni.
Je takych skvelych veci, co ja by som dokazal vyrobit, keby nebol problem s legislativou!
graup15 píše:Ta (prostá ovečka) jak jsi mě nazval naštestí umí číst .A upozorňuji tě,že je mi naprosto jedno jaký Zdenek je nebo není.Důležité je jestli prezentuje technicky správnou věc nebo si vymýšlý.A ukaž mi jedinou věc ,že by si něco vymyslel.Zato ty si expert na okecávání..viz power manager.Borci co jsou vysokoškolsky erudovaní v oboru aplikovaná elektronika ti jasně dali vědět,že ta součástka se uklepat prostě musela...ale ty né metráky výmluv.A s 2.4Ghz je to to samé.Navíc v době ty gogo,kdy ty jsi dělal úsměvné hračky na power 600 jsme tu létali první BLDC motory..takže mně můžeš o ovečce něco vyprávět.(to jen zmiňuji aby jsme tu nevypadali jako teoretici,protože tolik el.motorů a reglů co mi prošlo rukama jsi v životě neviděl ani na obrázku).
Potrefená husa prostě zakýhá. Nic ve zlém, ale to co jsi napsal, jen ukazuje na tvoji úroveň. Vezměte se se zdzd za ruku a hajdy na fórum MH. Asi to tak bude nejlepší, já se k tomu nebudu vyjadřovat . Nemá to smysl - vysokoškolsky erudovaní makáči se přeci vyjádřili - a kdo tomu nevěří je prostě blbej a jen se vymlouvá! No nic, kdo ví, ten ví, kdo neví čumí, kdo si není jistý, ten ať uvěří zdzd.....
Jo, a pokud jde o nějakou historku z Bohuňovic, tak jsem nikde nic nečetl a ani nevím o co jde. Ale rád bych se o tom něco dozvěděl, abych si konečně uvědomil jaký jsem hajzl
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Jejejééééééééééé!
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Rx_system
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Rx_system
Marek71 píše:Paráda, máme tu ďalší systém, tipoval by som priamy konkurent Assanu. Tak to som naozaj zvedavý, ako sa v tomto prostredí uchytí Jeti Duplex systém.
No, cena 60$ bude pro mnohé lidi ten nejsilnější argument...
Byl bych ale opatrný. Zkušenosti s CORONA produkty nejsou nic moc a pokud nebudou konkrétní zkušenosti s tímto výrobkem, moc bych se do toho nehrnul.
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=963418
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=966774
Pokud jde o legálnost a PPM na vstupu, tak platí vše už výše řečené a v tomto ohledu si si stojí všechny podobné moduly stejně.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
pavelh píše:Jo, a pokud jde o nějakou historku z Bohuňovic, tak jsem nikde nic nečetl a ani nevím o co jde. Ale rád bych se o tom něco dozvěděl, abych si konečně uvědomil jaký jsem hajzlDej link!
Ja o tom viem svoje a nerád by som to zverejňoval. Tak sa radšej nepýtaj.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Určite, v tom súhlasím. Po problémoch s Rx od Corona by som radšej nejaký čas vydržal a potom hľadal referencie napr. na rcgroups a podobne. Oproti Assanu to má jednu veľkú výhodu a tou je veľkosť (resp. "malosť") toho prijímača, Assan robí všetky Rx pomerne veľké, hmotn. 8gr. a do niektorých EPP modelov je to už dosť...
No a cena... 60USD za modul a Rx je vcelku "zadarmo", pokiaľ by to malo aspoň vlastnosti toho Assanu.
No a cena... 60USD za modul a Rx je vcelku "zadarmo", pokiaľ by to malo aspoň vlastnosti toho Assanu.
zdzd píše:No, cena 60$ bude pro mnohé lidi ten nejsilnější argument...
Byl bych ale opatrný. Zkušenosti s CORONA produkty nejsou nic moc a pokud nebudou konkrétní zkušenosti s tímto výrobkem, moc bych se do toho nehrnul.
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=963418
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=966774
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
zdzd píše:Přesně.
Pro využití 35/40MHz TX platí mimo jiné:
c) stanice nesmí být provozována s přídavným vysokofrekvenčním zesilovačem ani být připojována na jiná telekomunikační zařízení
d) stanici lze provozovat pouze s anténou předepsanou výrobcem, jím zmocněným zástupcem
h) stanice nesmí být elektricky ani mechanicky měněna.
Pokud se do ní dá 2,4GHz tak se možná lze hádat o to, že pak už pro originálně MHz TX tyto podmínky neplatí. Ale ouha, c) to zakazuje "ani být připojována na jiná telekomunikační zařízení"
Jinak řečeno: Pokud není TX certifikován i s vloženým modulem, je jeho použití nelegální. I kdyby samotný modul certifikován byl. Jakože často není...
A to už vůbec nemluvím o takových šílenostech, jako narvat do společné skříně MHz a GHz moduly. To je proti jakékoliv legislativě, o zdravéím rozumu ani nemluvě. Můžou se naprosto nevyzpytatelným způsobem ovlivňovat.
u toho bodu c) by to mohlo taky znamenat, že nesmíš modelářský tx připojit (třeba za účelem simulace) k nb s vestavěným WiFi či BT, leda že by stanice byl pouze ten vf modul s anténou. Jak by se CTU tvářilo na to, že by si připojil signál pro simulátor kabelem do homologovaného JETI modulu?
bod d) JETI snad bude dodávat svojí anténu na 2,4GHz ne?
bod h) Jak jsem se mnohokrát přesvědčil, tak tohle se nikdy nedodržovalo viz. campac moduly, přepínače třetích stran, vyřazování diod kvůli rychlonabíječkám, vkládání jiného druhu akumulátorů, přendavání úchytů na popruh kvůli vyvážení.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS