Náhrada modelářského vteřínáku?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
SHU

Re: Náhrada modelářského vteřínáku?

#16 Příspěvek od SHU »

já kupuju v železářství vteřiňák Soudal. Lepí poměrně dobře.
ORLA

#17 Příspěvek od ORLA »

Ja nakupujem sekunďáky vo veľkom v obchode TEDI , sú balené po 5kusov 2g tuba a stojí to 1 euro, používam ich už strašne dlho a sú dobré. Vždy nakúpim 5 až 10 balíkov a mám na nejaký čas pokoj.
LV
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od LV »

Ja si kupujem tento:
cena za gram dobrá
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Bayeux »

LV píše:cena za gram dobrá

Laco, odlíváš si asi po troškách a zbytek máš v lednici, nebo jak skladuješ?
BSI mi nějak netuhnou, ale právě ty z "běžných obchodů, Auto Kelly, oknařský apod. - ba i pelikánovy a snad i kavaní mi většinou umřey na husotu (když nejsou v lednici, a i tam časem patrně vlhkostí - ale zbytečně jsem jich míval a syslil MOC. Tak teď už mám na stole jen BSI...).

Apropos, neodvažuju si představu TOTO 500g na sebe nebo někam celý nenopatrností vylejt. Mě stačilo 15g na teplácích a než jsem je sundal, doutnaly.
Tak rychle bych se nesvlíkl ani před hambatou Miss Universe :-P
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
blesk
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od blesk »

Já zase rychle jednou vyzlíkal triko... Potřeboval jsem sundat špičku z řídkého a furt to nějak nešlo...
LV
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od LV »

Bayeux píše:Laco, odlíváš si asi po troškách a zbytek máš v lednici, nebo jak skladuješ?

Odlivam si asi po 50g. Skladujem v dielni v regali. Ale za rok spotrebujem tie pol kilovky minimalne 2.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
MPml

#22 Příspěvek od MPml »

Bayeux píše:Laco, odlíváš si asi po troškách a zbytek máš v lednici, nebo jak skladuješ?
BSI mi nějak netuhnou, ale právě ty z "běžných obchodů, Auto Kelly, oknařský apod. - ba i pelikánovy a snad i kavaní mi většinou umřey na husotu (když nejsou v lednici, a i tam časem patrně vlhkostí - ale zbytečně jsem jich míval a syslil MOC. Tak teď už mám na stole jen BSI...).

Apropos, neodvažuju si představu TOTO 500g na sebe nebo někam celý nenopatrností vylejt. Mě stačilo 15g na teplácích a než jsem je sundal, doutnaly.
Tak rychle bych se nesvlíkl ani před hambatou Miss Universe :-P

je nutné dodržovat to, že pokud máš originál neotevřený obal s ochranným plynem tak v ledničce, ale jakmile lepidlo jednou otevřeš, tak ledníčka je kvůli vysoké vlhkosti fatální chyba.
Pak je třeba (v otevřeném stavu) použít místo s neměnící se nízkou teplotou, ale nízkou vzdušnou vlhkostí a pokud možno i s tmou (bez UV záření - tj. ne třeba na okně :lol: ).
Jinak to půlkilové balení není žádný šílený objem - pamatuji doby, kdy firmou procházely tyhle balení s daleko větší frekvancí než u LV. Naštěstí už je to dávno pryč.
Samozřejmě při rozlévání je třeba adekvátní opatrnost a ostražitost - rozlejvat to třeba v sedě na židli, v plavkách, a bez vhodných rukavic a ochrany očí je jasná soutěž o Darwinovu cenu.
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Bayeux »

LV píše: Odlivam si asi po 50g. Skladujem v dielni v regali. Ale za rok spotrebujem tie pol kilovky minimalne 2.

První mě napadlo: někdo lepí letadla, někdo je tím polejvá :lol: Díky Laco, a lepení zdar !

MPml píše: je nutné dodržovat ...

Díky za napsané, já myslím že je to info o skladování přínosné pro mnohé...

S tím Darwinem - inu, měl jsem 20g a lepil gramové modely, takže jsem si rozlíval do lahviček od očních kapek (díky oční vadě kamaráda jsem jich měl habakuk), fungovaly parádně - i jsem do nich slíval ty samoobsluhové 3gramovky.
Mno a jak víme - neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, a byly tak 2 hodiny v noci a ráno akce... :wink:
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
semo

#24 Příspěvek od semo »

Nebylo to doufám tak, že si to lepidlo někdo spletl s očníma kapkama?
http://semos333.rajce.idnes.cz/
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Bayeux »

semo píše:Nebylo to doufám tak, že si to lepidlo někdo spletl s očníma kapkama?

:!: NENENE - na každé této lahvičce byla vždy LEBKA Z HNÁTY a "všeříkající nápis CA". I když si u nás nikdo nic do oka nekapal - PRO SICHR... :D
Odpovědět

Zpět na „Dílna“