Požár v bytě

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

Re: Požár v bytě

#16 Příspěvek od Kuba78 »

no asi takhle s tim mrazem. dokud sem nemel velke clanky (6S) ale jen maly 2S a 3S, skladoval sem to chvili v plechovem kufru doma v komore, takze by od toho asi nic nechytlo, ale za me je pri zahoreni v byte i kdyz to clovek stihne treba po prvotnim plamenu uhasit nebo vyhodit ven oknem primarni problem ten kour - zakourite si pul bytu nebo mistnosti tim hnusnym ruzovym smradem a pak muzete vyhodit pulku veci protoze nacuchnou a bude to z toho citit (samozrejme pokud nejste kuraci a nekourite doma a nemate to stejne nacuchly). takze jelikoz nemam sklepni mistnost s odvodem koure, tak holt to skladuju na balkone i za cenu toho ze vim, ze pres zimu je tem baterkam proste zima.. a nevydrzi pak tolik. Ale je to jen spotrebak, az dojdou konce zivotnosti tak holt poleti a koupim nove. stejne dostavaj cocku tim ze je velmi casto skladuju nabite.. a aspon muzu bez obav opustit byt s tim ze kdyby nahodou neco blaflo, tak maximum je ze mi to ocoudi kus police na balkone ale vyvetra se to protoze je to venku.

ano, mozna jsem az zbytecne paranoidni, ale je to na kazdem aby vyhodnotil miru rizika.
a jen tak mimochodem, jak moc baterky zabiji skladovani kdyz je venku zima? budou v pytliku, v plechovem kufru a jeste jim asi poridim nejaky polstrovany kufr navic..
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jyrry »

Kuba78 píše:... Ale je to jen spotrebak, az dojdou konce zivotnosti tak holt poleti a koupim nove. stejne dostavaj cocku tim ze je velmi casto skladuju nabite.. a aspon muzu bez obav opustit byt s tim ze kdyby nahodou neco blaflo, tak maximum je ze mi to ocoudi kus police na balkone ale vyvetra se to protoze je to venku.
Mám to taky tak.
A nejde jen o smrad, na všem i v hloubi skříně či šuplíku se usadí mastná, ale nadšeně korozivní vrstvička. Likvidace následků je na několik týdnů.

Kuba78 píše:ano, mozna jsem az zbytecne paranoidni...
Nejsi. Vím o čem to je...
jyrry.webnode.cz
martin250

#18 Příspěvek od martin250 »

[quote="Shorty"]Já je mám celou dobu v malým trezorku. Moc vzduchu dovnitř případně nepustí a nedovolí tím pádem aby to hořelo. A i tak nabíjím. Vytáhnu jen dráty a nabíjím. Nevýhoda by nastala jedině tím, že jich je několik pohromadě.

No, ono to hoří i bez přístupu vzduchu... A zavřené v malém trezorku, kde tomu bude teploučko a tlak nemá kam uniknout... 8O . Myslím, že to je dost špatný nápad. A když to máš zavřené, jak to kontroluješ, jestli se to nenafouklo, nesmrdí, neškvaří?
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kuba78 »

martin250 píše:No, ono to hoří i bez přístupu vzduchu... A zavřené v malém trezorku, kde tomu bude teploučko a tlak nemá kam uniknout... 8O . Myslím, že to je dost špatný nápad. A když to máš zavřené, jak to kontroluješ, jestli se to nenafouklo, nesmrdí, neškvaří?

To jsou specialni, tzv. Schrodingerovy baterie. nikdy nevis jestli hori nebo ne, ale kdyz otevres krabici je uz pozde :-)
HONZIK 22

#20 Příspěvek od HONZIK 22 »

Jak jsou skladovane ty baterie v obchodech nebo pri preprave ,kolikrat leteckym Cargem po tunach?
Myslel jsem si,ze krome pruseru u nabijeni by zahoret nemely.
Ale ocividne to neni pravda.

https://m.facebook.com/radiokrokodyl/vi ... 113087935/
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Kuba78 »

HONZIK 22 píše:Jak jsou skladovane ty baterie v obchodech nebo pri preprave ,kolikrat leteckym Cargem po tunach?
Myslel jsem si,ze krome pruseru u nabijeni by zahoret nemely.
Ale ocividne to neni pravda.

https://m.facebook.com/radiokrokodyl/vi ... 113087935/

nic, co by tu jiz drive nebylo.. :-)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TzyCvRCJRnk[/youtube]
OrDa

#22 Příspěvek od OrDa »

Shodou okolností ve stejný den v 1:25 v noci v našem dětském pokoji blafnul na nabíječce iPad. Na originál nabíječce. Dcera ho ještě sršícího odpojila a evakuovala vnučku. Takže to skončilo jen drobnými popáleninami na prstech a dírou v koberci. Ten iPad se do něj zatavil. Takže tam větrám, ak se dá, občas svítím starým starým "horským sluníčkem" - děla dost ozónu a zdá se, že to ten smrad likviduje. A zítra očekávám pojišťováka.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Kuba78 »

OrDa píše:Shodou okolností ve stejný den v 1:25 v noci v našem dětském pokoji blafnul na nabíječce iPad. Na originál nabíječce. Dcera ho ještě sršícího odpojila a evakuovala vnučku. Takže to skončilo jen drobnými popáleninami na prstech a dírou v koberci. Ten iPad se do něj zatavil. Takže tam větrám, ak se dá, občas svítím starým starým "horským sluníčkem" - děla dost ozónu a zdá se, že to ten smrad likviduje. A zítra očekávám pojišťováka.

Ty jo tohle je vazny.. muzu poprosit o podrobnosti? Jaky to byl ipad? Kondice baterie neco ukazovala? Nebyla baterka prifoukla? A jak presne blafnul?
Shorty

#24 Příspěvek od Shorty »

martin250 píše:

Vtip je právě v tom, že není těsnej, takže tlak může odcházet. Ale spíš bych se obával toho bordelu z kouře. A na ty pytlíky vůbec nevěřím. Kolegovi takle blafla při nabíjení a pytlík moc nepomohl. Naštěstí nic nemohlo chytnout, jen musel vymalovat. Ale nevím, jestli nebyl horší ten bengál od manželky.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
sopta
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od sopta »

pokud s tím nabíječka disponuje, tak používám teplotní čidlo. Otázka je, jestli to katastrofu odvrátí... ale aspoň to odpojí přísun další energie..

Jinak se snažím baterie udržovat v kondici a staré, nafouklé, co jim utekly céčka vyhazuju vybité. taky se snažím kontrolovat konektory, jestli se náhodou někde nenalomili, aby něco nesršelo nebo nezkratovalo nějakým kontaktem..

Nehořlavá podložka je pěkná věc, třeba plech, ale kamarád si takhle vyzkratoval baterku, až se odpájel konektor a v panice zahodil baterku z okna. Co používáte za nehořlavou podložku? Protipožárním pytlíkům teda zrovna moc nevěřím. Kdyby baterka zahořela, tak je to jak schovat pod čepici, když baterka hoří i bez přístupu vzduchu.. hasiči taky můžou hořící elektroauto jen chladit nebo v lepším případě ponořit do vody v kontejneru.
koko
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od koko »

To je pravda s tou vodivou podložkou. Co třeba rozstřihnout ten pytlík? Dá se použít jako nehořlavá podložka lépe než jako pouzdro? Jednou jsem baterky do něj při nabíjení strčil, ale vadilo mi, že na to nevidím, že nevidím co to dělá. Tak to skončilo v šuplíku.
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
blesk
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od blesk »

Kus eternitu ze střechy by mohl fungovat.
felesus

#28 Příspěvek od felesus »

Já používám starou "pokladničku", kterou mám na dlaždici. Už mi jednou baterka v tom blafla 6S a naštěstí se nic nestalo, všechny plameny zůstaly uvnitř.
Shorty

#29 Příspěvek od Shorty »

felesus píše:Já používám starou "pokladničku", kterou mám na dlaždici. Už mi jednou baterka v tom blafla 6S a naštěstí se nic nestalo, všechny plameny zůstaly uvnitř.

To je přesně co jsem si myslel. Jen kouře se nezbavím.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
malé zvíře

#30 Příspěvek od malé zvíře »

Z přebytků v jednom z minulých zaměstnání mám několik hliníkových krabic IP66 (něco takového, jenom jiná velikost). Baterky v tom skladuju zabalené v "nehořlavých" LIPO-bag obalech z Ali. Je to vzduchotěsné, takže pokud se z toho v případě požáru nestane granát, tak by to mělo být OK... Dokonce tomu věřím natolik, že je mám pod postelí a pořád žiju :mrgreen:. Nabíjím v těch LiPO pytlíčcích na keramické dlaždici.
Last one alive, lock the door!
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“