Roztržený trámec sklopky
Roztržený trámec sklopky
Dnes chvíli po startu s ASW 17 se během stoupání ozval podivný zvuk, okamžitě jsem stáhl plyn a přistál.
S obavami, co mě čeká jsem došel k letadlu a zjistil jsem, že se roztrhl trámec v místě zavěšení listů vrtule. Naštěstí asi uletěly současně, protože uchycení motoru je naprosto OK. Stalo se to po 35 startu, žádná čenichovka se nekonala. Listy mají rozměr 13,5 x 6, motor C3541 - 750, poháněno 4 článkem.
Má smysl kupovat nový origo komplet (v současnosti jsem našel pouze na AliExpress), nebo raději něčím nahradit?
Předem díky ze reakce.
S obavami, co mě čeká jsem došel k letadlu a zjistil jsem, že se roztrhl trámec v místě zavěšení listů vrtule. Naštěstí asi uletěly současně, protože uchycení motoru je naprosto OK. Stalo se to po 35 startu, žádná čenichovka se nekonala. Listy mají rozměr 13,5 x 6, motor C3541 - 750, poháněno 4 článkem.
Má smysl kupovat nový origo komplet (v současnosti jsem našel pouze na AliExpress), nebo raději něčím nahradit?
Předem díky ze reakce.
Re: Roztržený trámec sklopky
imho není nad kovové....ten plast je docela odvaha
No jo, rád bych kovový, ale rozteč 54 s otvorem průměru 6 se mně moc nedaří najít.
Díky za tip. Zítra tam juknu, dnes už nestíhám.
K50 KL6 V57*3*8 DURALOVÝ KUŽEL NA SKLOPNOU VRTULI - KLASIK - Pohoda-let -no snad si vybereš , taky aby měli potřebný průměr kuželu.
Podle eCalculátoru příkon 750W , otáčky 8700-min, tah 3kg. Na plast asi docela zátěž.
Libor.N.
Podle eCalculátoru příkon 750W , otáčky 8700-min, tah 3kg. Na plast asi docela zátěž.
Libor.N.
Dogfighter,Twinstar,Elan,Pirát,MarabuXL,ArsenalVB10, Super Chipmunk ,Sea Fury, Kawasaki KI-61, P-51D
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsi měl docela kliku jak to dopadlo. Mě praskl 10 mm od kořene jeden list čínský, plastový sklem prý plněný vrtule a skončilo to explozí čumáku FunRaye. Hned při druhým letu, byla zima, těsně pod nulou, plast asi příliš zkřehl. Viz http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=11&t=89239&hilit=FunRay&start=420. A v tom vlákně se ozvalo i pár dalších, stejně postiřených.
Díky za upozornění, Multiplex má taky plastovej příčník a kužel s atyp rozměrem, kouknu na Pohodalet jestli nenajdu podobný kovový a když ne, tak si ho zkusím vyrobit.
edit: tak budu asi vyrábět. Pohodalet končí na průměru kuželu 50 mm a trámec 57. Multiplex má větší.
Díky za upozornění, Multiplex má taky plastovej příčník a kužel s atyp rozměrem, kouknu na Pohodalet jestli nenajdu podobný kovový a když ne, tak si ho zkusím vyrobit.
edit: tak budu asi vyrábět. Pohodalet končí na průměru kuželu 50 mm a trámec 57. Multiplex má větší.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Pohodalet tramce... roztec 50 a 63mm. Sirka 8 mm,cep 3mm.
veka1
veka1
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Kde to má na stránkách? Největší kužel jsem našel 50 a rozteč trámce 57 mm. Samostatný trámce tam nevidím. Potřebuju kužel 55 a trámec 62 mm.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Kde to má na stránkách? Největší kužel jsem našel 50 a rozteč trámce 57 mm. Samostatný trámce tam nevidím. Potřebuju kužel 55 a trámec 62 mm.
Nevim co ma na strankach, bo jsem se tam jiz dlouho nekoukal. Dadavam mu podklady na moje zakazky naprimo.... nekupuji co ma na strankach.
Pozn. to co vidis , jsou zbytky z me posledni objednavky. Domluvili jsme, ze to da i do normalniho prodeje.
veka1
Díky všem za reakce. S ohledem na atypické rozměry jsem se na zitra domluvil u Pohodalet na osobní návštěvě a zkusíme tam něco funkcniho vymyslet.
Na stránkách skutečně samotné trámce nemají a s rozměry končí jak uvedl Celeron.
Na stránkách skutečně samotné trámce nemají a s rozměry končí jak uvedl Celeron.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem volal, mám poslat specifikaci, něco se snad najde z minulých zakázek.
Domluva s panem Dvořákem z Pohodalet naprosto super. Upravil na soustruhu původní platový díl se zbytky roztrženého trámce tak, aby šel požít jejich hliníkový, vyrobil distanční kroužek a vše výškově upravil.
Takže jsem pouze zkompletoval, nainstaloval čepy proti pootočení nového trámce a pro jistotu je zalil Epoxidem. Trámec jsem ještě přilepil k plastové základně (snad bude vše držet).
Po kompletaci vše sedí, osazeno novou vrtulí, za mě maximální spokojenost. Hlavně, že jsem mohl použít původní komponenty bez nutnosti "napasování" kužele s jiným průměrem, než je průměr trupu.
Ještě jednou díky kope za nasměrování na Pohodalet.
Takže jsem pouze zkompletoval, nainstaloval čepy proti pootočení nového trámce a pro jistotu je zalil Epoxidem. Trámec jsem ještě přilepil k plastové základně (snad bude vše držet).
Po kompletaci vše sedí, osazeno novou vrtulí, za mě maximální spokojenost. Hlavně, že jsem mohl použít původní komponenty bez nutnosti "napasování" kužele s jiným průměrem, než je průměr trupu.
Ještě jednou díky kope za nasměrování na Pohodalet.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Linj píše:Domluva s panem Dvořákem z Pohodalet naprosto super.
Tak to jsi měl kliku. Já mu poslal specifikaci trámce a kuželu, už je to skoro 3 týdny a odpověď žádná....