Přijímač Graupner Hott Gr 12L
- daber
- Kontaktovat uživatele:
Přijímač Graupner Hott Gr 12L
Zdravím modeláře a prosím o radu. Přijímač Gr12L Hott, koupen na inzerát. Po zapsání do vysílače MC-20 všechno v pořádku včetně telemetrie. Po vypnutí přijímače a vysílače a opětovném zapnutí serva chodí vysílač pípá ztratu signálu a telemetrie. Přehrán software, proveden reset a pořád stejné.
Neví někdo, než to začnu rešit s výrobcem.
Děkuji.
Neví někdo, než to začnu rešit s výrobcem.
Děkuji.
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přijímač Graupner Hott Gr 12L
Zkus, znovu udělat spárování, ale aby vysílač byl od přijímače ve větší vzdálenosti ( cca 0,7 - 1m)
Někdy stačí zapínat přijímač alespoň metr od vysílače. Když je pod půl metru, občas zblbne.
jyrry.webnode.cz
- daber
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel párováno na dva metry a výsledek stejný. Po párování všechno v pohodě. Dosah, telemetrie do prvního vypnutí plně funkční. Nové korektní zapnutí serva fungují přenos telemetrie ne a pípá signalizace vysílače.
VD
VD
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
5 kanál možno využít jako klasický kanál, nebo jako vstup telemetrických modulů, nebo čidel (softwarově nastavitelné)
A někde byl návod, jak se to má ve vysílači nastavit, aby se ten přijímač GR 12L choval korektně, tak jak má, ono u poslední, možná i předposlední dodávky těchto přijímačů, byl ten problém, že se to muselo řešit nastavením v tom vysílači. Ale vůbec si nepamatuji, kde to bylo popsané, možná že to bylo, i tady na RC-manii. A třeba si někdo upamatuje, kde to bylo. Ale je klidně možné, že kolega daber, má s tím přijímačem jiny problém.
A někde byl návod, jak se to má ve vysílači nastavit, aby se ten přijímač GR 12L choval korektně, tak jak má, ono u poslední, možná i předposlední dodávky těchto přijímačů, byl ten problém, že se to muselo řešit nastavením v tom vysílači. Ale vůbec si nepamatuji, kde to bylo popsané, možná že to bylo, i tady na RC-manii. A třeba si někdo upamatuje, kde to bylo. Ale je klidně možné, že kolega daber, má s tím přijímačem jiny problém.
Jo, to mi něco říká, 5. výstup je z výroby nastavený jako vstup telemetrie, myslím.
Ale že by to pak hlásilo ztrátu signálu...?
Ale že by to pak hlásilo ztrátu signálu...?
jyrry.webnode.cz
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
Skus ještě udělat podle návodu, otevři si ve vysílači -telemetrie, a na spodním řádku je nápis RX -data, a na konci toho řádku je napsáno "on" když na něho klikneš tak se ti začnou objevovat čísla, asi kanalů, a tím byla asi možnost tu telemetrii, přeřadit na libovolný kanál - ale tohle hádám, opravdu to nevím. takže pokud to nepůjde tak se na mě nezlob.
Jediný případ kdy vysílač pípá a přitom je vše v pořádku je, když na 5 kanále Rx je nastaveno hlídání napětí pohonné baterie a tato baterie není přes známí samodomo bazmekt připojena na 5 kanal a servisní konektor. RX si pak myslí že je podpětí a tx řve.
LMK Říčany
RadioMaster TX16S MkII ELRS
Graupner MZ12 PRO
RadioMaster TX16S MkII ELRS
Graupner MZ12 PRO
- daber
- Kontaktovat uživatele:
Začínám věřit že jsem se nechal nachytat prodejem na inzerát a přijímač je vadný. Pokud provedu párování je vše v pořádku a přijímač zasílá telemetrii.
Pokud vypnu přijímač a vysílač, zapnu vysílač a přijímač servo chodí, ale vysílač pípá jako při strátě signálu přijímače a neposílá telemetrii.
Pokud po spárování nechám přijímač zapnutý a vypnu pouze vysílač a opět zapnu vysílač je všechno v pořádku. Kontaktoval jsem servis v Německu, tak uvidím jestli se ozvou. Graupnera MC-20 a MX-12 s asi 10 různými přijímači létám víc jak deset let a zatím bez jediného problému.
Děkuji všem modelářům za snahu mi pomoci.
VD
Pokud vypnu přijímač a vysílač, zapnu vysílač a přijímač servo chodí, ale vysílač pípá jako při strátě signálu přijímače a neposílá telemetrii.
Pokud po spárování nechám přijímač zapnutý a vypnu pouze vysílač a opět zapnu vysílač je všechno v pořádku. Kontaktoval jsem servis v Německu, tak uvidím jestli se ozvou. Graupnera MC-20 a MX-12 s asi 10 různými přijímači létám víc jak deset let a zatím bez jediného problému.
Děkuji všem modelářům za snahu mi pomoci.
VD
V.Dvořák
www.modelpilot.cz
Jeti DC a všechno co lítá.
www.modelpilot.cz
Jakej tam mas nadefinovanej motor?
- daber
- Kontaktovat uživatele:
Žádný, přijímač měl přijít do Resky. 
V.Dvořák
www.modelpilot.cz
www.modelpilot.cz
Aha. Me presne tohle delalo u spalovaku, kdyz jsem mel blbe nadefinovanej fsafe na pripusti motoru. Pokud tam nebylo chcipnuti, tj. plyn -100 tak se mi pokazdy rozpadlo párování a hlásilo to chybu.
- daber
- Kontaktovat uživatele:
Tak jenom pro zajímavost, tohle odpověděl servis Graupner v Německu. Ahoj,
Nainstalujte prosím nejnovější software na vysílač a přijímač, pak by měl být problém vyřešen.
Když jsem napsal, že samozřejmě nejnovější software mám nainstalovaný a že přijímač nechodí ani s původním softwarem, už se nikdo neozval.

Nainstalujte prosím nejnovější software na vysílač a přijímač, pak by měl být problém vyřešen.
Když jsem napsal, že samozřejmě nejnovější software mám nainstalovaný a že přijímač nechodí ani s původním softwarem, už se nikdo neozval.
V.Dvořák
www.modelpilot.cz
www.modelpilot.cz