Máte někdo zkušenost??? s tímto modelem-už je doma !!!

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od RadimHnilica »

Abu píše:
Mirek12 píše:dotázek, vystartuje takovy ero z pole kde je zasetá pšenice?? sharka vyhodím z ruky.... pristaní v poho

No tipnul bych si ze tohle teda vpoho nebude, kolecka v backorach, navic asi pomerne rychly a tezky ero - na poli s psenici to bude tvrde zakopavat pri startu i pri pristani. Tohle by opravdu chtelo nizkej rovnej posekanej travnicek :!:

navíc při prvním přistání udělá z toho pevného podvozku zatahovací čímž si zrovna vyrobí pěkně otvory v křídle nemluvě o možnosti poškození haubny a nabrání pár g hlíny do motorového prostoru
Radim
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Mirek12 »

hm, tak teda super :oops:

stoupnul jsem na digitální váku- (opakovaně) a to co mám na fotce (bez baterek přijimače) tak to váží 1,6kg když tam dám 6s li-Fe tak + 400g + regl, přijimač, přij,baterky tak by mohla bejt celková cca +- 2,1 kg ale nedokážu posoudit jestli to je hodně ........
Eddie

#18 Příspěvek od Eddie »

Váha okolo 2 kg na akrobata 1400mm není špatná. Lítat bude slušně. Na start a přistaní do pole zapomen :!:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Abu »

Mirek12 píše:když tam dám 6s li-Fe tak + 400g

To je hodne optimisticke cislo, muj sesticlanek s kabelazi a konektory vazi 495g.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Mirek12 »

Abu píše:
Mirek12 píše:když tam dám 6s li-Fe tak + 400g

To je hodne optimisticke cislo, muj sesticlanek s kabelazi a konektory vazi 495g.

hm tak to zatím vypadá že to skonči u 4článku lipol 8) ale není to definitivní rozhodnutí
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hoki »

RadimHnilica píše:
Hoki píše:Ale spalovák je spalovák :P :P :P
Taky jsem sice na ty spalováky ale co su budeme povídat v akrobatickém letání do velikosti F3A dnes jednoznačně vedou elektro

To máš pravdu. Já se ale v těch káblíkách nějak blbě orientuju, tak zůstávám u klasiky. Elektry mám na lítání za barákem na trávě.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Mirek12 »

Hoki píše:
RadimHnilica píše:
Hoki píše:Ale spalovák je spalovák :P :P :P
Taky jsem sice na ty spalováky ale co su budeme povídat v akrobatickém letání do velikosti F3A dnes jednoznačně vedou elektro

To máš pravdu. Já se ale v těch káblíkách nějak blbě orientuju, tak zůstávám u klasiky. Elektry mám na lítání za barákem na trávě.

no vidíš já sice jsem přes motory, ale letecky neznám takže bych musel začít na nějakym cvičnym eru a ošahat si spalovák a potom použít v tom progresu, jinak by to pro mě nemuselo dopadnou dobře, co jednou chcípne už nenastartuje 8O
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hoki »

Mirek12 píše:no vidíš já sice jsem přes motory, ale letecky neznám takže bych musel začít na nějakym cvičnym eru a ošahat si spalovák a potom použít v tom progresu, jinak by to pro mě nemuselo dopadnou dobře, co jednou chcípne už nenastartuje 8O

Je to jenom otázka zkušeností a praxe.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Mirek12 »

navíc mám modely v pokoji, a spalovák asi nebude vonět po fialkách :lol: ee zůstanu u lektro, sice je tam držší pořízení ale ralativne na provoz mi stačí cucnout zásuvku :wink:
hladas94
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od hladas94 »

Jinak, když jsem já začínal létat s takovýma "krasavcema", tak jsem vzal benzínouvou strunovku a vysekal jsem na poli "runway" až do hlíny (naklonil jsem ji a sekl s ni), vydrželo to asi 7 měsíců, pak se musí posekat znova.

Starty a přistání bez problému i s 2cm kolečkama
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Mirek12 »

Tak už vím že motor má 900 W výroba p.Šandera, motor je spočítán a navinut pro 8-li-pol baterii, regulátor(ten nemám) 70 A pro 8 lipol vrtuli mám k němu G-sonic 13-8" , takže........... baterky no nevím ..... tedka jsem zkoušel těžište dle navodu 50% od náběžky no model je vyvážen a to jsem tam nedal ani baterky 8O oj takže budou sedět přesně na těžišti ,, no dobrá dobrá místa dost, ale tedka k tomu pohonu (dej tam spalovák neberu) 8lipol se doufám myslí 4S2P balancovat 8 lipolek nemám vybavení s tím co mám doma mohu max 6 kousků li,fe... takže tím jsem docela v háji ,motám se v tom a opravdu nevím jak ten pohon sladit, protože koupit něco špatného jde hned a potom by mě to mrzelo
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Mirek12 »

nikdo nic?? 8) (k pohonu)
Jiří Kolář-BAN1

#28 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Jestli chceš mobil na výrobce modelu , nebo na výrobce výše citovaného el. motoru , napiš soukr. zprávu. Oba znám.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Mirek12 »

jj díky tedka jsem mluvil s p. Poislem ktery mě uvedl do reality, tak to převedu do praxe. Tak potřebuji Lipolky a to 8článků v serii cca 32V (váha max 740g) jelikož mám BC6 takže (6s,max) takže musím jít do
4s +4s spojené do serie, kapacitou nechci jít pod 3200mAh čím více tím lépe ale dva paky nesmíí jít přes 750g jdu hledat vhodné 4články kdyby mi sem někdo hodil nějakej typ byl bych moc rád p.Poisl létal Graupner 3200 20C
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od BOSS8 »

Z pole bych rozhodně start nezkoušel, cokoliv vyšší něž 5 cm se zalomí do pravého úhlu a krásně se to sekne mezi podvozkovou nohu a bačkoru, je to tutová čenichovka a polámaný éro. Ke startu pouze udržovaný trávník nebo lépe asfaltový plácek, případně silnice bez aut a stromů.
(viděl jsem i dospělý motorový rogalo zakopnout v pšenici při nouzáku)
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“