OpenTX (Videa str.5)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: OpenTX (Videa str.5)

#601 Příspěvek od prikrylm »

Horus, zdá se "jede" na FrOS.
Zkus OTX zapsat do vypnutého rádia. Viz obdobý postup třeba tu: http://open-txu.org/home/special-intere ... d-taranis/
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
leve89

#602 Příspěvek od leve89 »

Nemáte náhodou někdo nějaký zajímavý tip, jak máte nastavené stopky a telemetrii výšky (výška hodu) pro F3K?
Zatím to mám nějak na spínačích, ale není to ono.

1) zapnutí stopek mám přes přepínač, kdy přepnu model do letového režimu - asi OK

2) zastavení stopek - logicky, když není přepínač v letové pozici (u mě pozice na hod)

3) resetování - tak a tady bych chtěl nějak využít i telemetrii nebo nějaké jiné udělátko. Třeba aby se mi stopky i telemetrie alt+ (maximální výška) vyresetovali automaticky. Třeba, když překonám výšku 2 metrů. Použil jsem a~x alt+ 2,0m.

Chtěl bych následující:
A)Stopky a telemetrie výšky pro jeden let (hod), tak aby se automaticky resetoval, když odhodím model z ruky.
B) celkové stopky, kde by se automaticky sčítaly všechny jednotlive časy (reset ručně)

Předem díky :wink:
prikrylm

#603 Příspěvek od prikrylm »

Asi nejjednodušeji při přechodu na režim letu nebo předpnutí přepínače režimu letu (po odhodu) vygenerovat pulz logického spínače a na tento logický spínač resetovat stopky a telemetrii.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Libor
Kontaktovat uživatele:

#604 Příspěvek od Libor »

leve89 píše:Nemáte náhodou někdo nějaký zajímavý tip, jak máte nastavené stopky a telemetrii výšky (výška hodu) pro F3K?

Mám :D
https://www.kolmanl.info/index.php?show=OPENTXf3k1
leve89

#605 Příspěvek od leve89 »

Udělal jsem to přes funkci EDGE [0,0;--]. Resetoval jsem tím jak timer, tak telemetrii výšky. Vyzkoušel jsem to hned na letišti. Přišlo mi, že tam byla Desná prodleva a měření nebylo dle mého tak přesné jako, když jsem to vyresetoval celé ještě před hodem, ale je to možná jen moje domněnka...musím ještě více otestovat.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“