Modster Trainee 1200

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Zbynda

Re: Modster Trainee 1200

#16 Příspěvek od Zbynda »

Myslím, že se mi tam nevejde baterie, kterou mám 2x :( Gens ACE Soaring LiPo - 3S 2700mAh 11,1V 3S1P (30C) XT60 Plug
Na motoru mám ulomenou tu hřídelku na vrtuli, takže ho asi také nepoužiju....

Do Easystaru dostanu všechny komponenty z toho Trainee?

Nebo spíš takhle: co všechno bych musel dokoupit? :?
Díky za trpělivost, nikdy sem neskládal, pouze si koupil hotový model se vším :roll:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od DAF »

Mám klon jako je EasyStar (v podstatě téměř to samé jako Beta 1400, a mnoho dalších). Osobně jsem tam vyměnil původní baterku 3S 1300mAh za 3S 2200 mAh, jen bylo třeba zkontrolovat vyvážení (vyndal jsem kus železa, či co to je za kov, z čumáku a větší baterka to už vyvážila). Teoreticky by tam mohlo vybavení jít zabudovat. Serva bývají cca 9 g a jejich rozměry bývají buď úplně stejné, či velmi blízké. Ale přesně to uvidíš, až budeš mít model v ruce. Jinak se dají (většinou) koupit různě vybavené sety od úplně holého modelu až po plně osazený, podívej se, jestli jde koupit jen model s motorem a reglem.
Pokud si dáš do profilu místo, kde se vyskytuješ, či kde létáš, je poměrně vysoká míra pravděpodobnosti, že by se ti mohl někdo ozvat s podáním pomocné ruky při skládání vybavení do modelu.
Pokud by ses rozhodl pro EasyStar, či obdobný model, lidé si stěžovali na malou účinnost směrovky.Vyřešil jsem ten problém jednoduchou úpravou. Protáhl jsem (z obou stran) drážku, která tvoří pant kormidla, i do pevné části SOP (opatrně ostrým nožem a je třeba hlídat hloubku řezu). Uvolněnou část SOP jsem pak se současnou pohyblivou slepil (odřezek EPP, nebo obdobné bublinkové hmoty se vždycky najde), čímž se plocha kormidla výrazně zvětšila a účinnost stoupla.
Hitec Aurora 9X
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od juraj.jurej »

Beta V2 1400 kit. Je tam aj motor s vrtuľou. Nemusíš riešiť ten ulomený unášač. (možno aj bude ohnutá hriadeľ)
Ostatné použiješ.

https://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=136117

Na Easy Star ti nemusí pasovať kužeľ, alebo vyhovovať vrt. k motoru.
FrSky Tandem X20
Zbynda

#19 Příspěvek od Zbynda »

Tak dneska sem vše vypreparoval a poílám foto info, co vše mám :(
Jinak focený pouze předek, ale éro bylo slepované i jinde, takže sem už repas vzdal...Myslím si, že létat sem se naučil, takže můj příští letoun by neměl už tak trpět :)
Díky za rady, co koupit, posílám tedy info co mám k dispozici.
Ta Beta V2 asi připadá v úvahu :idea: ( ale nikde není skladem a když, tak osazená servy atd a to já nechci :roll: )
Přílohy
IMG_1903.JPEG
IMG_1907.JPEG
IMG_1906.JPEG
IMG_1905.JPEG
IMG_1904.JPEG
IMG_1901.JPEG
IMG_1902.JPEG
IMG_1900.JPEG
DAF
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od DAF »

Beta V2 v s nejmenší variantou vybavení potřebuje jen rádio a baterku, serva, motor s reglem jsou už předinstalovány - https://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=136116.
Hitec Aurora 9X
Zbynda

#21 Příspěvek od Zbynda »

Já vím, jen mi jde o to, že kdybych sehnal tu prázdnou a osadil bych ji svými komponenty, ušetřil bych nějaký peníz :)
BeneFitmodel

#22 Příspěvek od BeneFitmodel »

Pokud je elektro výbava k dispozici, nějaké základy RC pilotáže taktéž a byla by i ochota si něco z bublinek alá EPP či Depron postavit, free plánku i postupů jak na to je na netu až až.

Třeba velice propracované plánky hlavně z Depronu má Hilmar Lange:
http://www.lange-flugzeit.de/category/v ... trosegler/
Nebo cokoliv jiného třeba v odkazu níže A jsou tam k nalezení i plánky na obdobné modely jako byl ten rozbytej tj. s tlačným uspořádaním pohonu.
http://rc-plans.com/catalog/1001

Tady info jak na Depron viewtopic.php?f=151&t=89805
Na webu s tím seriálem lze najít sekci download a v ní plánek na Juniora.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od DAF »

...a nějaký dotazník, nebo anketu bys neměl? Tady to na stavbu moc nevypadá.
Hitec Aurora 9X
Zbynda

#24 Příspěvek od Zbynda »

:) díky, to není ale pro mne...jako papírové modely vystřihovánek to jo, ale výroba něčeho, co má po mé práci vzlétnout, to ne :D
Přesto díky :wink:
BeneFitmodel

#25 Příspěvek od BeneFitmodel »

Hlavně by se ušetřilo, stavebního materiálu v hobby marketech v oddělení stavebnin je dost a za zlomek ceny stavebnice i na několik poletovadel. :wink:
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=18&t=69490
Tady se není čeho bát, je potřeba se do toho pustit a dříve či později to příjde samo...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=s6nOSeoaDOM[/youtube]
Miro_V

#26 Příspěvek od Miro_V »

DAF píše:Beta V2 v s nejmenší variantou vybavení potřebuje jen rádio a baterku, serva, motor s reglem jsou už předinstalovány - https://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=136116.

Nie, najmensia varianta Bety V2 je tato :

https://www.tatramodel.sk/zakladna-ponuka/modely-lietadiel-rakiet/lietadla-na-elektromotor/4ST1479-K-beta-v2-1400-kit-model-vcetne-strid-motoru/
(Je to verzia od Pelikana ale u nich ju uz nemaju , tu som ju este videl)

Z elektriky ma osadeny len motor , nema serva (len lanovody) , esc ani nic ine.
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
DAF
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od DAF »

Ten můj odkaz je přímo od velkoobchodníka. Vím, že míval ještě "chudší " verze, ale podle současných stránek je nejchudší tato varianta. Je možné, že ještě nějaký obchodník tu nejočesanější verz ještě má.
Hitec Aurora 9X
Zbynda

#28 Příspěvek od Zbynda »

Mas pravdu, tam ji nemají, koukám ale na odkaz co poslal Miro_V a tam vypada ze mají poslední kus…nevim teda jestli zasílají do ČR, ale pokud mi tam tedy vše sedne z mého kusu a nic jineho nepotřebuji, asi bych neměl váhat….
Miro_V

#29 Příspěvek od Miro_V »

Zbynda píše:Mas pravdu, tam ji nemají, koukám ale na odkaz co poslal Miro_V a tam vypada ze mají poslední kus…nevim teda jestli zasílají do ČR, ale pokud mi tam tedy vše sedne z mého kusu a nic jineho nepotřebuji, asi bych neměl váhat….

Nejake drobne upravy asi budu nutne , zkratenie a napojenie tiahliel (lanovodov) na serva , upevnenie prijimaca, regulatoru ,a pod. , ale +- by to malo pasovat.

Tatramodel píše:Spôsob a cena dodania tovaru mimo územia Slovenskej Republiky budú riešené individuálne.

Asi by to chcelo zavolat ci to dodaju do Ciech ale mali by. A zistit si cenu za dopravu , a ci to naozaj maju este na sklade . Ak to teda budes chciet , kukal som chvilku na par ceskych obchodov ale uz som to nikde nenasiel.

V obchode su cez pracovne dni asi tak od 9-9:30 rano , cez vikendy nerobia. A najblizsi utorok mame sviatok tak tam tiez nebudu...
+421905471582
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
dratek

#30 Příspěvek od dratek »

Modelemax
Okopowa 6a
58-500 Jelenia Góra
Polsko SKY SURFER KIT (J038045-KIT)
51,64 €
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“