Radiomaster tx16s vs frsky Tarantis Q X7S ACCES

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Jiri

Re: Radiomaster tx16s vs frsky Tarantis Q X7S ACCES

#31 Příspěvek od Jiri »

tom099 píše:Já právě dostal od jednoho modeláře odpověď,že radiomaster co se týka modulace není kvalitní.

To je zase jedna paní povídala... Těch protokolů je tam kolem 80, a třeba pro FrSky je tam podporovaný identický ACCST D16 LBT, jako v tom Tandemu, který běží s identickými přijímači, identický přenos/šifrování. Modul používá pro vysílání FrSky protokolu identický šváb jako originální FrSky a v praxi, když porovnám svůj Horus (original FrSky) s Eachine TX16, co má táta, nebo Jumper T-Lite, co má nejmenší syn, není v přenosu absolutně žádný rozdíl, alespoň na stovky metrů, na které od sebe létáme. Dvoumetrový větroň na 500m od tebe už je prakticky tečka, a na tu vzdálenost spolehlivě fungují nejen všechny FrSky přijímače ACCST (D16), ale i ten FlySky za 10$. Totéž ale platí i pro většinu jiných protokolů - DSMX z multimodulu funguje identicky jako DSMX ze Spektrum vysílače. Proto s ním fungují všechny ty BNF hračky.
Multimodul neumí nejnovější Access protokol od FrSky. Sám používám mix přijímačů, včetně Access nebo Accst D16 a pro moje běžné létání (odezva, dosah, spolehlivost) a telemetrii (sledování baterie v modelu, Vario...) mezi tím absolutně není měřitelný rozdíl.

Ale tady přece nemá smysl vést žádné války. Kritérium, podle kterého se lze rozhodnout, a za kterým stojím je o pár příspěvků výše. Jednoznačně doporučujeme vyřadit z výběru X7, a ani jednou ze zbylých variant určitě neuděláš chybu.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od juraj.jurej »

tom099 píše:
N jsem zvědavý, co nakonec koupím :-) Já právě dostal od jednoho modeláře odpověď,že radiomaster co se týka modulace není kvalitní.Je tam 10 modulací,super,ale to nic nemění na tom, že jsou to modulace co nikdo nechce a nemají ani vlatní šifrování kvůli rušení.A navíc se pozastaví vývoj Otx, protože to nebude dotovat FRSKY.U nich na letišti někdo s ním rozbil 2 letadla a v logu byl signal off. No....cočlověk to názor no..

To máš, ako s autami. Resp. Já to mám tak. Najskôr si kúpiš 1. kvalitné rodinné auto (neberte tie autá doslovne). Napr. Octaviu (Tandem X18) a potom ako druhé auto do roboty, do obchodu atd. Felíciu (TX16S) Na čom budeš chodiť relaxovať na dovolenku? Čo mu budeš viacej dôverovať na dlhé trasy. V čom sa ti lepšie, bezpečnejšie, pohodlnejšie poveze? V tej lacnešiej Fábii s malým kufrom, ktorá ťa nechá niekde na dovolenke pri mory a ide ledva 110 km/h (latencia). A pôjdem na nej lebo sú na ňu lacnejšie no name pneumatiky (prijímače).
Ja nie. Ja by som išiel na drahšej Octavii. Na Fábii behám po meste, lebo má menšiu spotrebu (lacnejšia prevácka-lacné senzory Orange, FlySky a pod.) a nebojím sa, že sa mi pokazí 100m od bydliska.

Frsky už s OTX skončilo. Prídu nové rádia s dotykovým displejom a výhradne s Ethos. ČB rádia dožijú s OTX resp. je tu na niektorých aj možnosť ErskyTX.
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne čtv 02.06.2022 14:28, celkem upraveno 3 x.
FrSky Tandem X20
Jiri

#33 Příspěvek od Jiri »

Juro, vybodni už se na ten boj, to srovnání kulhá na obě nohy. Srovnání Octavie s Fabií by odpovídalo srovnání Tandemu s X7. Kdybys už to chtěl převádět na auta, tak bys měl použít třeba Octavii a Astru, Ceed nebo Megane. Každé má svoje, ale není tam zásadní technologický rozdíl. BTW, když už by ses chtěl hádat o autech, zrovna Octavie je příklad zejména předraženosti při spolehlivosti nic moc. Pro mne by to tedy doporučení opravdu nebylo. Ale nechme už těch nesmyslných bojů. Argumentů a faktů tu padlo kvanta, teď musí zájemce projevit taky nějakou aktivitu ve vlastním uvažování a rozhodování.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od juraj.jurej »

Jiri píše:Juro, vybodni už se na ten boj, to srovnání kulhá na obě nohy. Srovnání Octavie s Fabií by odpovídalo srovnání Tandemu s X7. Kdybys už to chtěl převádět na auta, tak bys měl použít třeba Octavii a Astru, Ceed nebo Megane. Každé má svoje, ale není tam zásadní technologický rozdíl. BTW, když už by ses chtěl hádat o autech, zrovna Octavie je příklad zejména předraženosti při spolehlivosti nic moc. Pro mne by to tedy doporučení opravdu nebylo. Ale nechme už těch nesmyslných bojů. Argumentů a faktů tu padlo kvanta, teď musí zájemce projevit taky nějakou aktivitu ve vlastním uvažování a rozhodování.

Máš pravdu. Zvrhlo sa to tu. :lol:
Len tie auta som upozorňoval, že ich netreba brať doslovne. Je to iba príklad.
FrSky Tandem X20
Louda

#35 Příspěvek od Louda »

juraj.jurej píše:

Také jsem chtěl hned reagovat že to není dobrý příměr třeba ta spolehlivost u jednoduché starší Fabie vs dnes pretechnizovane Oktavie.

Ale z jiného hrnku, když uživatel používá vysílač nejen na letadla. Co takhle Zorro, má multiprotokol, je asi nejlevněší z diskutovaných možností, lehoučké , doruky (věc hodně osobní) ano nemá barevný display.
Jiri

#36 Příspěvek od Jiri »

Zorro bych koupil nejmenšímu chlapečkovi, kdyby už neměl Jumper T-Lite. Ale jako hlavní vysílač pro dospělého se IMHO nehodí. I na letišti člověk občas něco nastavuje, a na to barevný (a zvlášť dotykový, jako mají Eachine nebo Tandemy) displej je jiná liga.
ellet

#37 Příspěvek od ellet »

Já bych tak jednoznačně nevyloučil vysílače které nemají barevný displej. Na letišti do nastavení lezu výjimečně a drobné změny lze dělat i na „nebarevném“ vysílači. Musím ale přiznat, že na barevném displeji je to větší radost. Mám Horus i Taranis a oba mě těší svými přednostmi i když každý něčím jiným.
Na př. každému je asi jasný, že čím věší spotřeba, tím větší (a dražší a nejsou věčný) baterky, váha do ruky… A tak jsem měřil. Můj Taranis má odběr při vysílání 132 mA, ale s multimodulem 215 mA. Horus jsem neměřil ale v papírech se píše 240 mA. Kolik „žere“ barevný Radiomaster nevím.
K Tandemu. Určitě je to perspektivní systém. Zatím ale stále ve vývoji. Koho netěší sledovat změny ve vývoji a provádět časté aktualizace, může být dost roztrpčen (stačí se podívat na příspěvky některých uživatelů na frsky-foru).
Asi by si každý měl vybrat podle vlastních kritérií. (Vyhovuje ti OpenTx, nebo radši šablony? Taky je dobrý rádio si „osahat“ jak padne do ruky nebo radši pult? Je barevný displej prioritou? Cena přijímačů, telemetrických čidel…)
Louda

#38 Příspěvek od Louda »

Jiri píše:Zorro bych koupil nejmenšímu chlapečkovi, kdyby už neměl Jumper T-Lite. Ale jako hlavní vysílač pro dospělého se IMHO nehodí. .....

HM nehodí ale proč:

kvalita a spolehlivost přenosu vyjdu z předpokladu že multimodul je ve všech Radiomasterech stejný stejně vhodne-spolehlivé nebo nevhodne pro všechny modely ??

stejný počet kanálů , stejný software (Edge, OTX) tj stejné programovací možnosti?

u obou h křížáky s hallovými senzory, dva slidery.... , takže se liším akorát počet přepínačů

ale ruku na srdce pokud nejsem maketář nebo soutěžní F3Bčkař potřebuju to strniště na bedně?

Argumentu barevného dotykového displaye rozumím, (i když já za letu bych radši použil jen hlášky) a samozřejmě taky jestli má někdo velké ruce a potřebuje větší bednu. .
blesk
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od blesk »

Chtěl jsem původně QX7, ale moje pracky si s ní neporadili, tak jsem koupil X9D která má z 99% stejnou bednu jako předtím 15 let používaná MX16S, no a po dvou letech jsem se nějak zamiloval do X10 tak jsem provedl výměnu a zatím spokojenost. Z pohledu programování a odečítání telemetrie po letu (během letu si pouštím hlášky, nebo je mám automaticky po určité kapacitě) je samozřejmě lepší displej nahoře (X12) ale ta se mi cosi nelíbí barevně a nepasovala mi do ruk.
Jiri

#40 Příspěvek od Jiri »

Louda píše:....kvalita a spolehlivost přenosu vyjdu z předpokladu že multimodul je ve všech Radiomasterech stejný stejně vhodne-spolehlivé nebo nevhodne pro všechny modely ??

stejný počet kanálů , stejný software (Edge, OTX) tj stejné programovací možnosti?

, takže se liším akorát počet přepínačů

ale ruku na srdce pokud nejsem maketář nebo soutěžní F3Bčkař potřebuju to strniště na bedně?

S kvalitou a spolehlivostí přenosu máš pravdu. S přepínači ale nesouhlasím, pouze 4 (z toho jeden mžikový) na Jumperu T-Lite je pro mne hrozně málo.
Když je displej malý, navíc mono, tak jedinou rozumnou variantou, jak se dostat k telemetrickým údajům, je si je nechat hlásit. A to asi nechceš furt. Takže když odpočtu jeden dvoupolohový přepínač na blokování motoru a letový čas, jeden třípolohový na nějaké nastavení modelu (letový mód nebo velikost výchylek), tak zbyde mžikový a jeden třípolohový. Tam dám nic /hlášení stavu baterie/letový čas a zbývá jen ten mžikový na max jednu funkci. Bez telemetrie to v pohodě stačí, ale s ní už je to málo.
Louda

#41 Příspěvek od Louda »

Jiri píše:

Rozumím nicméně Zorro má na té vrchní straně 6 přepínačů - vždy po dvou- třípolohový , dvpupolohový mžikový a ještě další dva mžikové na zadní straně.

K té telemetrii, já jsem v tom slabý ale pokud jde o vyvolávané hlášky odkoukal jsem od jednoho modeláře nastavení přes logický spínač takže mi stačí jeden mžkový spínač na všechny hlášky (napětí výška, čas) podle délky sepnutí. Je to na osobním vkusu mně to takhle vyhovuje už i proto že nejsem schopný za letu ovládat větší množství přepínačů.

Nechci Zorro tlačit, ani jsem neměl šanci ho mít v ruce jen vycházím ze zkušeností s XliteS které je podobné ale za víc peněz nabízí o něco méně.
prikrylm

#42 Příspěvek od prikrylm »

Louda píše:takže mi stačí jeden mžkový spínač na všechny hlášky (napětí výška, čas) podle délky sepnutí.

...a přes logické spínače se dá vyrobit "dvojklik" i "víceklik".. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Jiri

#43 Příspěvek od Jiri »

prikrylm píše:...a přes logické spínače se dá vyrobit "dvojklik" i "víceklik".. :)

To mne nenapadlo, ale asi by to šlo. Zkusíš popsat?
BTW, pak ještě pamatovat si, co tam je :-)
prikrylm

#44 Příspěvek od prikrylm »

Dvojklik mi vyšel na 4 LS.
L1 - délka, kdy jde o dvojklik - abych TO na simu stihl, je to 2s, pokud se dvojklik povede, shodí se L1
L2 - vypnutí tlačítka v rámci doby dvojkliku (pro L3)
L3 - když už se jednou "kliklo" a pustí se tlačítko/přepínač, poznačí se, že už bylo kliknuto - v této chvíli navíc není zmáčknuté tlačítko, u kterého se sleduje dvojklik
- pokud se "nestihne" do doby sledovaného dvojkliku L3 se zase shodí
- jinými slovy L3 = už bylo jednou kliknuto a čeká se na druhý klik
L4 - pokud bylo kliknuto (L3) a kliknu, je to dvojklik - shazuju L1, ten shodí L3 - tedy neměl by reagovat další

Ale funguje to ještě nějak divně, když se klikne vícekrát. Ještě by TO chtělo nějakou podmínku vypnutí, ale už se mi nechce myslet...

Nastavení:
Logical Switches
L1 Sticky(SC↑, L04) Duration(2s)
L2 L01 AND SC↓
L3 Sticky(L02, !L01)
L4 SC↑ AND L03

Dalším rozšířením by se asi dal vyrobit trojklik a víc, ale TO už snad raději přes LUA.

Na "pamatování" je v OTX "checklist"... :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Louda

#45 Příspěvek od Louda »

prikrylm píše:Dvojklik mi vyšel na 4 LS.
...

Nastavení:
Logical Switches
L1 Sticky(SC↑, L04) Duration(2s)
L2 L01 AND SC↓
L3 Sticky(L02, !L01)
L4 SC↑ AND L03

Dalším rozšířením by se asi dal vyrobit trojklik a víc, ale TO už snad raději přes LUA.

Na "pamatování" je v OTX "checklist"... :)

Já to mám na ten čas tahkle takhle
L01 Edge SE↓ (0,0:0,2)
L02 Edge SE↓ (0,2:1,0)
L03 Edge SE↓ (1,0:10,0)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“