Snímač tlaku v pneumatice
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Snímač tlaku v pneumatice
Zdravím,
potřebuju informaci o životnosti snímače tlaku v pneumatikách. Předpokládám, že má svůj zdroj napětí. Jak je to s životností ? V autoservisu jsem s dotazem moc neuspěl.
Dík
potřebuju informaci o životnosti snímače tlaku v pneumatikách. Předpokládám, že má svůj zdroj napětí. Jak je to s životností ? V autoservisu jsem s dotazem moc neuspěl.
Dík
- malé zvíře
Re: Snímač tlaku v pneumatice
Záleží jestli mluvíš o bramborách, nebo o hruškách. Každý výrobce na to totiž šel po svém. Koncernové plechovky většinou žádný snímač tlaku nemají a "odhadují" ho podle počtu otáček kol. No a ti co se rozhodli tlak opravdu měřit na to opět šli každý jinak: někdo má měřící modul s výměnnou baterií, jiný musíš po vybití vzít a zahodit.
Last one alive, lock the door!
Zdravím,
co vím určitě, tak mám měřící modul, ale nevím jaký. Kus cca 900 Kč. Člověk příště asi nekoupí dvoje disky( léto a zima), ale bude přezouvat. Zkusím se zeptat ještě v jiném servisu.
co vím určitě, tak mám měřící modul, ale nevím jaký. Kus cca 900 Kč. Člověk příště asi nekoupí dvoje disky( léto a zima), ale bude přezouvat. Zkusím se zeptat ještě v jiném servisu.
Len doplním, že ten, kto nemá pasívne meranie na základe porovnania otáčok kolies cez ABS krúžky, tak musí po každej výmene kolies /ak má dotyčný sadu komplet kolies/ aj párovať snímače, aby auto vedelo, ktoré koleso má ktorý snímač.
-
Bildy
co jsem zaslechl, tak životnost snímače (baterie) je asi rok. Dělá se to tak, že do zavazadlového prostoru se umístí nějaká tlaková nádoba (např. prázdný malý hasičák) a do něj se instalují čidla....a je hotovo. Není pak třeba řešit vadná čidla v jednotlivých kolech v drahých pneuservisech.....všechno, i unijní zvrácenosti jdou zpravidla obejít 
1 rok určite nie. To by bolo dosť obmedzujúce.
automet píše:Len doplním, že ten, kto nemá pasívne meranie na základe porovnania otáčok kolies cez ABS krúžky, tak musí po každej výmene kolies /ak má dotyčný sadu komplet kolies/ aj párovať snímače, aby auto vedelo, ktoré koleso má ktorý snímač.
Doplním, že toto pravda není.
Otázka je, zda to ukazuje na správné kolo, ale párovat se nemusí.
Bildy píše:co jsem zaslechl, tak životnost snímače (baterie) je asi rok. Dělá se to tak, že do zavazadlového prostoru se umístí nějaká tlaková nádoba (např. prázdný malý hasičák) a do něj se instalují čidla....a je hotovo. Není pak třeba řešit vadná čidla v jednotlivých kolech v drahých pneuservisech.....všechno, i unijní zvrácenosti jdou zpravidla obejít
Zaslechl jsi špatně. Mně už jedou pátý rok.
Tak to by mě nenapadlo, jak je vidět, o.eb.t se dá všechno
- Hanyk
- Kontaktovat uživatele:
Čidla po 5 letech KO. -4tis.v pr...
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
zdzd píše:
Doplním, že toto pravda není.
Otázka je, zda to ukazuje na správné kolo, ale párovat se nemusí.
Nemusí sa párovať ak dávam z auta dole celé kolesá a dávam druhé, komplet?
Tak potom v aute je naraz napárovaných 8 ks snímačov, teda 4 na aute a 4 v pivnici?
automet píše:
Nemusí sa párovať ak dávam z auta dole celé kolesá a dávam druhé, komplet?
Tak potom v aute je naraz napárovaných 8 ks snímačov, teda 4 na aute a 4 v pivnici?
Nemusí. Přehodí mi je jak jsou a jedu.
Pokud si dobře pamatuji tak na startu byla řeč o naklonování snímačů. Tudíž bych to viděl na napárované čtyři, ale každý z nich je dvojjediný.
Aspoň že tak. 
automet píše:Len doplním, že ten, kto nemá pasívne meranie na základe porovnania otáčok kolies cez ABS krúžky, tak musí po každej výmene kolies /ak má dotyčný sadu komplet kolies/ aj párovať snímače, aby auto vedelo, ktoré koleso má ktorý snímač.
Nemusí platit vždu. Mám Toyotu Corollu a té je jedno, které kolo je kde. V případě poklesu tlaku jen zahlásí, že došlo k poklesu tlaku. Na kterém kole nesdělí, protože to neví.
Vidlák píše:Zdravím,
Dík
Obecně se uvádí 4 roky. Ale brácha má auto rok výroby 2016 (podzim), snímače původní a stále fungují.