Snímač tlaku v pneumatice

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Vidlák

Snímač tlaku v pneumatice

#1 Příspěvek od Vidlák »

Zdravím,
potřebuju informaci o životnosti snímače tlaku v pneumatikách. Předpokládám, že má svůj zdroj napětí. Jak je to s životností ? V autoservisu jsem s dotazem moc neuspěl.
Dík
malé zvíře

Re: Snímač tlaku v pneumatice

#2 Příspěvek od malé zvíře »

Záleží jestli mluvíš o bramborách, nebo o hruškách. Každý výrobce na to totiž šel po svém. Koncernové plechovky většinou žádný snímač tlaku nemají a "odhadují" ho podle počtu otáček kol. No a ti co se rozhodli tlak opravdu měřit na to opět šli každý jinak: někdo má měřící modul s výměnnou baterií, jiný musíš po vybití vzít a zahodit.
Last one alive, lock the door!
Vidlák

#3 Příspěvek od Vidlák »

Zdravím,
co vím určitě, tak mám měřící modul, ale nevím jaký. Kus cca 900 Kč. Člověk příště asi nekoupí dvoje disky( léto a zima), ale bude přezouvat. Zkusím se zeptat ještě v jiném servisu.
automet

#4 Příspěvek od automet »

Len doplním, že ten, kto nemá pasívne meranie na základe porovnania otáčok kolies cez ABS krúžky, tak musí po každej výmene kolies /ak má dotyčný sadu komplet kolies/ aj párovať snímače, aby auto vedelo, ktoré koleso má ktorý snímač.
Bildy

#5 Příspěvek od Bildy »

co jsem zaslechl, tak životnost snímače (baterie) je asi rok. Dělá se to tak, že do zavazadlového prostoru se umístí nějaká tlaková nádoba (např. prázdný malý hasičák) a do něj se instalují čidla....a je hotovo. Není pak třeba řešit vadná čidla v jednotlivých kolech v drahých pneuservisech.....všechno, i unijní zvrácenosti jdou zpravidla obejít :D
automet

#6 Příspěvek od automet »

1 rok určite nie. To by bolo dosť obmedzujúce.
zdzd

#7 Příspěvek od zdzd »

automet píše:Len doplním, že ten, kto nemá pasívne meranie na základe porovnania otáčok kolies cez ABS krúžky, tak musí po každej výmene kolies /ak má dotyčný sadu komplet kolies/ aj párovať snímače, aby auto vedelo, ktoré koleso má ktorý snímač.

Doplním, že toto pravda není.

Otázka je, zda to ukazuje na správné kolo, ale párovat se nemusí.
zdzd

#8 Příspěvek od zdzd »

Bildy píše:co jsem zaslechl, tak životnost snímače (baterie) je asi rok. Dělá se to tak, že do zavazadlového prostoru se umístí nějaká tlaková nádoba (např. prázdný malý hasičák) a do něj se instalují čidla....a je hotovo. Není pak třeba řešit vadná čidla v jednotlivých kolech v drahých pneuservisech.....všechno, i unijní zvrácenosti jdou zpravidla obejít :D

Zaslechl jsi špatně. Mně už jedou pátý rok.
martin250

#9 Příspěvek od martin250 »

:idea: :idea: :idea: :lol:
Tak to by mě nenapadlo, jak je vidět, o.eb.t se dá všechno :D
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hanyk »

Čidla po 5 letech KO. -4tis.v pr...
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
automet

#11 Příspěvek od automet »

zdzd píše:
Doplním, že toto pravda není.

Otázka je, zda to ukazuje na správné kolo, ale párovat se nemusí.

Nemusí sa párovať ak dávam z auta dole celé kolesá a dávam druhé, komplet?
Tak potom v aute je naraz napárovaných 8 ks snímačov, teda 4 na aute a 4 v pivnici?
zdzd

#12 Příspěvek od zdzd »

automet píše:
Nemusí sa párovať ak dávam z auta dole celé kolesá a dávam druhé, komplet?
Tak potom v aute je naraz napárovaných 8 ks snímačov, teda 4 na aute a 4 v pivnici?

Nemusí. Přehodí mi je jak jsou a jedu.

Pokud si dobře pamatuji tak na startu byla řeč o naklonování snímačů. Tudíž bych to viděl na napárované čtyři, ale každý z nich je dvojjediný.
automet

#13 Příspěvek od automet »

Aspoň že tak. 8)
BoBik_CZ

#14 Příspěvek od BoBik_CZ »

automet píše:Len doplním, že ten, kto nemá pasívne meranie na základe porovnania otáčok kolies cez ABS krúžky, tak musí po každej výmene kolies /ak má dotyčný sadu komplet kolies/ aj párovať snímače, aby auto vedelo, ktoré koleso má ktorý snímač.

Nemusí platit vždu. Mám Toyotu Corollu a té je jedno, které kolo je kde. V případě poklesu tlaku jen zahlásí, že došlo k poklesu tlaku. Na kterém kole nesdělí, protože to neví. :wink:
BoBik_CZ

#15 Příspěvek od BoBik_CZ »

Vidlák píše:Zdravím,
potřebuju informaci o životnosti snímače tlaku v pneumatikách. Předpokládám, že má svůj zdroj napětí. Jak je to s životností ? V autoservisu jsem s dotazem moc neuspěl.
Dík

Obecně se uvádí 4 roky. Ale brácha má auto rok výroby 2016 (podzim), snímače původní a stále fungují.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“