Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo
Odpoledne na svahu při JZ směru větru. Svah moc nedával, ale termika to ,,zachraňovala"
https://czlusa.rajce.idnes.cz/FOSA_Lift_Holy_kopec/
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Luboš ZLÍN píše:Odpoledne na svahu při JZ směru větru. Svah moc nedával, ale termika to ,,zachraňovala"
To je nad Hostišovou?
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
blesk píše:
To je nad Hostišovou?
Kdepak, Stará Ves u Přerova
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Vcera odpoledne se "krokusak fialovy" objevil pod orechem u silnice... dnes v podvecer se jiz placal v turbulenci na placu... njn. 260g vahy fakt nic moc na cerstvy letistni pruvan. 
O 100 g v zkladu tezsi dedek Elanu s hbitym vetrickem problem nema ,obzvlast kdyz ho nalozim na limitniho pul kila.
veka1
O 100 g v zkladu tezsi dedek Elanu s hbitym vetrickem problem nema ,obzvlast kdyz ho nalozim na limitniho pul kila.
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Celkem casto se mi stava,ze se na letisti zapomenu a noc prijde rychleji,nez zmizim z plochy.
Nekdy je vsak problem posbirat po plose roztrousene verky co clovicek potrebuje, aby mohl pustat letadelka.
Typicky to byvaji konce vlecne snury ( gumicuku) leziciho v trave.
Tak jsem si pod padacek namontoval blikacku a hned je veseleji na letistatku.
Skusil jsem ten svetelkujici cirkus nafilmovat... vysledek nevalny,ale pro predstavu "co to zere" snad postacujici
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EdDWngRDRbQ[/youtube]
veka1
Nekdy je vsak problem posbirat po plose roztrousene verky co clovicek potrebuje, aby mohl pustat letadelka.
Typicky to byvaji konce vlecne snury ( gumicuku) leziciho v trave.
Tak jsem si pod padacek namontoval blikacku a hned je veseleji na letistatku.
Skusil jsem ten svetelkujici cirkus nafilmovat... vysledek nevalny,ale pro predstavu "co to zere" snad postacujici
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EdDWngRDRbQ[/youtube]
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Toz letaci ,filmari, fotografove, dokumentariste,zazitkari,dojimaci.... kamaradi ,kde jste ?
Placama se tu zacinam bat... se vam cocky orosili, vsechny dojmy vykourili a hezkeho nic nezazili? K neuvereni....
Dnes,po celodennim absolvovani cirkusoveho predstaveni v nasich zdravotnickych zarizenich jsem si opet sel vyspravit naladu na travnate kolecko,co mam obehnane drevenymi koliky s bilocervenymi pentlickami.
Dobre bolo ... jsem poletal, potrenoval,nafotil, nafilmoval, vyhodnotil jak mni to furt nejde, baterky na dalsi poletovani donabijel a ted tu placam fotky, pro kamarady rcmaniaky
Placama se tu zacinam bat... se vam cocky orosili, vsechny dojmy vykourili a hezkeho nic nezazili? K neuvereni....
Dnes,po celodennim absolvovani cirkusoveho predstaveni v nasich zdravotnickych zarizenich jsem si opet sel vyspravit naladu na travnate kolecko,co mam obehnane drevenymi koliky s bilocervenymi pentlickami.
Dobre bolo ... jsem poletal, potrenoval,nafotil, nafilmoval, vyhodnotil jak mni to furt nejde, baterky na dalsi poletovani donabijel a ted tu placam fotky, pro kamarady rcmaniaky
veka1 píše:Toz ... ,kde jste ? ...
Je nám zima, fučí to tu a nejsme tak létačsky hyperaktivní a proto jsme doma v teple a tvoříme. Třeba. Někteří.
No, koukni, to je na prd... až příští týden to vidím optimisticky.
jyrry.webnode.cz
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, kam bys chtěl v tomhle větru chodit? V 5 ráno se mě teda moc nechce. 
Koukni na řádek vítr a nárazy větru...
Koukni na řádek vítr a nárazy větru...
-
palci72
- Kontaktovat uživatele:
Ja som bol lietať v sobotu na mojom letisku v Žabici.,. Bolo celkom obstojne... Ďakujem Bohu že som po troch rokoch devastovania letiska od diviakov prežil túto zimu bez jediného zarypnutia od akejkoľvek zvery....
Naposledy upravil(a) palci72 dne čtv 07.04.2022 20:10, celkem upraveno 1 x.
-
palci72
- Kontaktovat uživatele:
V utorok som bol na Orave a zažil som asi takéto počasie...
V stredu som bol v Štúrove a cestou v autorádiu hlásili vietor na horách až 150 km/h...hmmm...to nie je nič na lietanie...
Teraz je čas aby som dokončil darček od mojej pravoplatnej (už 30 rokov spolu) manželky....k mojej "50"-tke...
Treba už len servá na klapky a niekoľko malých detailov,..
Lietal som istý čas s Piperom Carbon Z Cub.... lietalo to celkom pekne....na 6S 5000mA....potom som ho z neznámeho dôvodu /asi mi preplo v hlave/ pustil z ruky do sveta....aj mi bolo za ním ľúto ale....keď mi moja žena prezradila že aký darček pre mňa pripravuje tak mi hneď srdiečko poskočilo.... baterky mi ostali z predošlého Cuba... tak pohon je vyriešený...
Som viacmenej na spaľovacie motory ale..../darovanému koňovi na zuby nepozeraj/ v zimnom období..... sa mi zdá jednoduchšie lietať s elektrom...
Myslím si že týmto darčekom mi moja žena dala na javo že... bude mojho koníčka akceptovať aj naďalej....Patrí jej moje veľké ...ĎAKUJEM...
Pevne verím že si to s týmto veľkým vtáčiskom budem užívať .....v Žabici...
V stredu som bol v Štúrove a cestou v autorádiu hlásili vietor na horách až 150 km/h...hmmm...to nie je nič na lietanie...
Teraz je čas aby som dokončil darček od mojej pravoplatnej (už 30 rokov spolu) manželky....k mojej "50"-tke...
Treba už len servá na klapky a niekoľko malých detailov,..
Lietal som istý čas s Piperom Carbon Z Cub.... lietalo to celkom pekne....na 6S 5000mA....potom som ho z neznámeho dôvodu /asi mi preplo v hlave/ pustil z ruky do sveta....aj mi bolo za ním ľúto ale....keď mi moja žena prezradila že aký darček pre mňa pripravuje tak mi hneď srdiečko poskočilo.... baterky mi ostali z predošlého Cuba... tak pohon je vyriešený...
Som viacmenej na spaľovacie motory ale..../darovanému koňovi na zuby nepozeraj/ v zimnom období..... sa mi zdá jednoduchšie lietať s elektrom...
Myslím si že týmto darčekom mi moja žena dala na javo že... bude mojho koníčka akceptovať aj naďalej....Patrí jej moje veľké ...ĎAKUJEM...
Pevne verím že si to s týmto veľkým vtáčiskom budem užívať .....v Žabici...
...no jo, nefoukat bude nejspíš až příští víkend, to máme první letošní svahy na Raný...
Jinak, teď je doba opravdu jenom na " sezení na vejcích "
. A díky tomuhle mizernýmu počasí se SUP ( 1922, Veka bude asi vědět ) pomalu klube na svět ( na fotce ocas )...
Jinak, teď je doba opravdu jenom na " sezení na vejcích "
No, a je pro tento víkend vymalováno...
jyrry.webnode.cz
rodzr píše:...... se SUP ... pomalu klube na svět ( na fotce ocas )...
Tak to bude docela velká obluda, podle velikosti toho ocasu
(našel jsem narychlo jen náhled na stavebničku 1/72)
jyrry.webnode.cz
Bingo...
Doufám, že v srpnu na Raný roztáhne křídla a vzlétne.
Jo, bude to " drobeček", měřítko 1:2, ale před sto lety konstruktér, stavitel a pilot Jarda Voříšek zastřihl křídla Supovi na 8,46 m...
A výročí vzletu 100 let, uznejte, že to za oslavu stojí ( kór v týhle divný době)...
Doufám, že v srpnu na Raný roztáhne křídla a vzlétne.
Jo, bude to " drobeček", měřítko 1:2, ale před sto lety konstruktér, stavitel a pilot Jarda Voříšek zastřihl křídla Supovi na 8,46 m...
A výročí vzletu 100 let, uznejte, že to za oslavu stojí ( kór v týhle divný době)...