Osazení Slicka superlite

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DXS

Osazení Slicka superlite

#1 Příspěvek od DXS »

Zdravím, v kufru mi přistála stavebnice Slicka a jen bych potřeboval nakopnout ke koupi výbavy, hodit sem nějaký návrhy či zkušenosti. Po sestavení bych asi dal v průběhu sezóny přednost létání venku za klidných večerů někde kousek od bydliště, nepotřebuji tedy extra lehký stroj.
Aktuálně zvažuji:
3x Servo Dualsky DS 3101 5g digital (zdají se mi slabší, přesto doporučené, výhodou může být váha)
Reg. Xcontroller XC12-L (12A)
Dualsky ECO 2304C-1850 V2
Vrtule GWS 8 x 4 (H), později bych zkusil PT.

naproti tomu výbavu přímo od RCF:
motor VOLTA X2204/2200
regl VOLTA 15A
3x serva VOLTA D10M (tady lehce váhám s hmotností, původní Gening D561 mělo snad 6,5g, na druhou stranu výhodou bude MG, kdy to nebudu muset při nějaké ráně předělávat)

Díky za případné doporučení či přímo odpovědi.
Přílohy
1648377567180.jpg
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Osazení Slicka superlite

#2 Příspěvek od Celeron »

Mám do haly Click21, což je podobnej Indoor jako Slick jen asi trochu pomalejší. Nevím, jestli si s ním venku polítáš, chtěl jsem ho taky venku zkusit ale letos zatím nebylo bezvětří. Když si vzpomenu, jak s ním házel v hale jen malej průvan od otevřených dveří... Teda jo, jednou v zimě byl naprostej klid ale kvůli mlze bylo vidět tak na 20 metrů. To jsem zalítával depronovou Juku.
K vybavení. Před Vánocema se moc vybírat nedalo a tak jsem pořídil motor Volta X2204 1800KV, vrtule PT 9,5/2,5i, baterky GensAce a Nanotech 2S 300mAh, regl 12A. Serva mám digitály Turnigy MX-95E. S nima je na křidýlkách problém, na zemi se servo občas rozkmitá a zastaví se jen při dotyku táhla nebo křidýlka rukou, nebo odstartováním. Za letu to nedělá, směrovka a výškovka to neudělala nikdy. U Juky jsem kvůli tomu musel osadil na křidýlka místo digitálu analog a s ním to nedělá. Zajímavý je, že pokud jsou na jiným letadle osazený na křidýlkách s klasickejma pantama ty samý MX-95E, tak to nikdy neudělalo. Prostě ta soustava servo-křidýlko na EPP závěsu je na to kmitání nějak náchylná. Na Juce to bylo ještě horší, tam byly panty z izolepy a protože to nemá skoro žádnej odpor, kmitaly všechny kormidla ale křidýlka naprosto nezastavitelně.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“