To je dobrej tip, kámoš má ten Hott 4S modul a zrovna nedávno se mě ptal, jak s tím hlídat pětičlánek.
Díky
Akumulátory - baterie pro modely do 250 g
Pravidla fóra
Pro modely do 250g.
Pro modely do 250g.
Re: Akumulátory - baterie pro modely do 250 g
Celeron píše:To jsou asi pěkně starý nabíječky. Co to je?
Mám asi 15 let starej Raytronic C14, první provedení s plastovejma bočnicema. To už je docela vykopávka a možnost nabíjení bez balancu tam už je. V tý době, co jsem C14 kupoval, tak byly ještě běžný nabíječky s přídavným balancérem ale že taky byly nabíječky, kde se musel "oblbovat" balancér, to jsem nevěděl a ani nikdo kolem mě takovou nabíječku nemá.
Uz neviem presne co to bola za znacka (mal som ich z druhej ruky) , som ich hladal ze to pre istotu skusim ci to ide a uz som ich nenasiel , asi som ich uz vyhodil alebo su niekde moc dobre schovane
Teraz pouzivam starsie SkyRc (e680 a S65) a nedavno kupenu ToolkitRc M6DAC ,tie uz vedia nabijat aj bez balancovania.
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Baterky pod 200 mAh sehnat lze. I dvoučlánky.
Jednočlánky i menší.
S tou DH-2 od Roberta.... tam je jednočlánek, natvrdo pohání motor, resp. regulátor a motor. U ss motorů regulátor nepotřebuješ.
Točí do vybití, chová se to jako superkapacitor.
Není to dobře, Lipolky obecně nemají rády vybití pod cca 3V, ale účel světí prostředky a váha je opravdu hodně rozhodující.
Takže se nepočítá s nějakou životností.
To DH-2 je celkem specialita, myslím, že kapacita jednočlánku je 40mAh. Taky mám podobné prcky velikosti nehtu doma
Lze létat i na baterku s větší kapacitou (a hmotností) - občas se stejně musí dovažovat, tak proč ne těžším článkem, který tolik netrpí (C).
Délka letu je pak "nastavena" délkou nabíjení.
Postav si něco "normálnějšího", tedy třeba Dvacetinku a s elektro pohonem. U DH-2 Robertovi upadlo kolečko a už jsme ho nenašli (červené)
Prcek, no.
Původní Dvacetinky těch 20 g (a méně) mají jen málokdy, dřívější koncepcí a jednoduchostí to šlo - Racek, Beta, Itoh 62-160, Avia BH-11, Ponnier, Bede1, Bede-4, Zlín XIII...
Reál je okolo 45g (Arsenal, Mig-3...), u větších i více.
Lze vzít plánek na Dvacetinku a osadit elektronikou. Je s tím práce zejména kvůli "malosti" a hmotnosti táhel, závěsů za těžištěm, vůlemi...
Ale pokud neupravuješ už hotový model, je to relativně snadné.
Něco málo jsem o tom před pár lety psal v RCM.
Někdy se stane, že díky absenci gumy (z větší části za těžištěm) a z toho vyplývajícího dovážení (zejména u "krátkonosých" minimaket z WWI) vyjde volná elektra s časovačem nebo i komplet RC model stejně těžký (no, spíš lehký) jako původní Dvacetinka.
Případně vzít Alferyho polostavebnice (vše vyřešeno, ale chce to trochu modelařit) a osadit. Dobrá cena, výběr, vyřešeno, poletí to
Jednočlánky i menší.
S tou DH-2 od Roberta.... tam je jednočlánek, natvrdo pohání motor, resp. regulátor a motor. U ss motorů regulátor nepotřebuješ.
Točí do vybití, chová se to jako superkapacitor.
Není to dobře, Lipolky obecně nemají rády vybití pod cca 3V, ale účel světí prostředky a váha je opravdu hodně rozhodující.
Takže se nepočítá s nějakou životností.
To DH-2 je celkem specialita, myslím, že kapacita jednočlánku je 40mAh. Taky mám podobné prcky velikosti nehtu doma
Lze létat i na baterku s větší kapacitou (a hmotností) - občas se stejně musí dovažovat, tak proč ne těžším článkem, který tolik netrpí (C).
Délka letu je pak "nastavena" délkou nabíjení.
Postav si něco "normálnějšího", tedy třeba Dvacetinku a s elektro pohonem. U DH-2 Robertovi upadlo kolečko a už jsme ho nenašli (červené)
Původní Dvacetinky těch 20 g (a méně) mají jen málokdy, dřívější koncepcí a jednoduchostí to šlo - Racek, Beta, Itoh 62-160, Avia BH-11, Ponnier, Bede1, Bede-4, Zlín XIII...
Reál je okolo 45g (Arsenal, Mig-3...), u větších i více.
Lze vzít plánek na Dvacetinku a osadit elektronikou. Je s tím práce zejména kvůli "malosti" a hmotnosti táhel, závěsů za těžištěm, vůlemi...
Ale pokud neupravuješ už hotový model, je to relativně snadné.
Něco málo jsem o tom před pár lety psal v RCM.
Někdy se stane, že díky absenci gumy (z větší části za těžištěm) a z toho vyplývajícího dovážení (zejména u "krátkonosých" minimaket z WWI) vyjde volná elektra s časovačem nebo i komplet RC model stejně těžký (no, spíš lehký) jako původní Dvacetinka.
Případně vzít Alferyho polostavebnice (vše vyřešeno, ale chce to trochu modelařit) a osadit. Dobrá cena, výběr, vyřešeno, poletí to
Mimochodem - nabíjím na Šulcíkovi a není to žádná plečka, umí balancovat, přesto to nevyužívám a nabíječka neprotestuje