Feritový kroužek - ano či ne
Feritový kroužek - ano či ne
má význam při použití 2,4Ghz systému?
myšleno na přívodu od reglu k TX
sundaváte jej nebo necháváte?
myšleno na přívodu od reglu k TX
sundaváte jej nebo necháváte?
Re: Feritový kroužek - ano či ne
ještě doplním - při použití napájení TX, jinak předpokládám, že při použití jiného zdroje (třeba baterie na přímo pro HV nebo jiného BECu) není feritu třeba
Vzhledem k frekvencím je to na 2,4GHz neúčinné a na těch pár desítek kHz na kterých běhaj spínaný BECy bych řekl taky.
Bordel co do napájení posílají serva to neodstraní.
Bordel co do napájení posílají serva to neodstraní.
jyrry.webnode.cz
Promiň, ty krmíš Tx přes regl
? Tx - transmitter, Rx - reiciver.
Hitec Aurora 9X
...a to ty neumíš
jasně máš pravdu...už jsem myslel na něco jiného já popleta...
jasně máš pravdu...už jsem myslel na něco jiného já popleta...
tak nikdo nic?
přiznejte se !!! všichni jej tam máte a bojíte se ho vyndat, že jo?
Laco píše:tak nikdo nic?
Nebojím
Na žádném mém reglu není, vždy ho sundám hned jak koupím regl pokud ho má. Dnes už v tom nevidím smysl. Fúra reglů už jej nemá v základu.
Za mne prostě zbytečnost a nikdy sem neměl problém že tam není.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
děkuju za zprávu
třeba si někdo všimne i tý ankety na začátku
třeba si někdo všimne i tý ankety na začátku
Ono hlavne treba poxopit ako to "kolecko" funguje. Kedze vsetky 3 vodice idu dovnutra aj von spolocne, tak to kolecko nema vobec ziadny vplyv na "vnutorne" prudy tecuce tym kablikom, takze ani neodfiltruju akekolvek vykyvy prudu ani sramot vzniknuty v serve atp.
Tek kruzok ma za ulohu utlmit prudy ktore vznikaju indukciou zvonku do "systemu" ako celok, takze ak mam VF antenu 1m do prijimaca a z prijimaca mi ide dalsi meter roznych kablov, serv, bateriek a motorovych nezmyslov, tak ten kruzok na kabliku reglera je niekde v strede celeho systemu ktory sa moze chovat ako dipol a ma sancu utlmit ZVONKU indukovane prudy ktore by kmitali medzi koncom anteny a koncom trebars pohonu ktore by valili samozrejme prijimacom a prijimac by ich videl napriklad na brume v napajani, v medzifrekvenciach, proste v celej elektronike.
Pokial mam prijimac s 5 cm antenou, tak je ten kruzok na konci "dipolu" a nema skoro ziadny vplyv, ak mam ale antenu niekde za nejakym satelitom 1m daleko od prijimaca, alebo mam v modely nejaky rozsiahlejsi power management, tak uz zmysel mat moze aj ked je to 2.4G
Tek kruzok ma za ulohu utlmit prudy ktore vznikaju indukciou zvonku do "systemu" ako celok, takze ak mam VF antenu 1m do prijimaca a z prijimaca mi ide dalsi meter roznych kablov, serv, bateriek a motorovych nezmyslov, tak ten kruzok na kabliku reglera je niekde v strede celeho systemu ktory sa moze chovat ako dipol a ma sancu utlmit ZVONKU indukovane prudy ktore by kmitali medzi koncom anteny a koncom trebars pohonu ktore by valili samozrejme prijimacom a prijimac by ich videl napriklad na brume v napajani, v medzifrekvenciach, proste v celej elektronike.
Pokial mam prijimac s 5 cm antenou, tak je ten kruzok na konci "dipolu" a nema skoro ziadny vplyv, ak mam ale antenu niekde za nejakym satelitom 1m daleko od prijimaca, alebo mam v modely nejaky rozsiahlejsi power management, tak uz zmysel mat moze aj ked je to 2.4G
já tedy hlasuji pro Ano
mám je naházený v modelu tedy spíš na důležitých servech... před časem mi začali kravnout serva (cukání ) ale zjistil jsem po tom co jsem tam naházel ty kroužky že se mi prali dva zdroje mezi sebou, takže problém jsem odstranil, ale kroužky zůstali z preventivních důvodů, myslim že tím nic nezkazim. A jestli se mi mají válet v dílně kde už je nikdy nenajdu , nebo v modelu už je jedno neee
Jinak mám to v modelu trochu komplikovanější .... přijímačem živím klasická serva, pak mám serva 12V ale i 24V , takže měnič, régl, motory, atd atd... mám to toho moooc
mám je naházený v modelu tedy spíš na důležitých servech... před časem mi začali kravnout serva (cukání ) ale zjistil jsem po tom co jsem tam naházel ty kroužky že se mi prali dva zdroje mezi sebou, takže problém jsem odstranil, ale kroužky zůstali z preventivních důvodů, myslim že tím nic nezkazim. A jestli se mi mají válet v dílně kde už je nikdy nenajdu , nebo v modelu už je jedno neee