Matování lesklé barvy
Matování lesklé barvy
Ahoj, lze nějakým jednoduchým způsobem zmatovatět lesklou syntetickou černou barvu ještě před nástřikem?
Koupil jsem lesklou, ale nakonec by se mi to víc líbilo matný a nechce se mi kupovat další barva.
Nebo je jediná možnost to po nalakování přestříkat matným čirým lakem?
Koupil jsem lesklou, ale nakonec by se mi to víc líbilo matný a nechce se mi kupovat další barva.
Nebo je jediná možnost to po nalakování přestříkat matným čirým lakem?
Kdo nepadá, nelítá naplno.
Re: Matování lesklé barvy
Jde to přelakovat matným lakem.Ideál mokré do mokrého nebo sehnat matovadlo. https://www.mojebarvy.cz/barvy-laky-lan ... tovadla-41
Přisypat pudr...
Přiměřeně, přiměřeně....
romi59 píše:Přiměřeně, přiměřeně....
Vyzkoušeno a nic moc, spíš skoro vůbec nic. Lesklý je to stále. Tak dneska ještě zkusím víc pudru, ale už teď to bylo v poměru tak 1:7
Kdo nepadá, nelítá naplno.
-
HONZIK 22
Aby jsi z toho neměl spiše tmel.
Odlij si vzorek a zkus jej naředit obyčejným technickym benzinem. Pak střikni, nebo natři.
Odlij si vzorek a zkus jej naředit obyčejným technickym benzinem. Pak střikni, nebo natři.
Ahoj, ja som pred rokmi striekal diely na matno tak, že som hóóódne privrel na pištoli farbu a naopak, vzduchu som dal dosť...
Celox bol v tenučkej vrstve a nezlial sa do lesku.
Celox bol v tenučkej vrstve a nezlial sa do lesku.
Mmyslim, že kdysi dávno radili v časopise Modelář přidat do nitrocelulózové email barvy par kapek glycerinu. Ale to je bez zaruky, je třeba vyzkoušet. 
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Zdá se mi, že když se syntetika ředí ředidlem třeba S6006 štětec a S6001 stříkání, tak když naředíte nitroředidlem C6000, tak je barva taky matná. Ale nevím jestli bude mít dobré vlastnosti.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
VTjr píše:Mmyslim, že kdysi dávno radili v časopise Modelář přidat do nitrocelulózové email barvy par kapek glycerinu. Ale to je bez zaruky, je třeba vyzkoušet.
Ty rady s přikapáváním glycerínu nebo rycíňáku taky pamatuju. Ale nebylo to na zmatovatění ale aby na papírovým potahu byla nitrobarva vláčná a s papírem nepraskala. Zkoušel jsem jen rycíňák, bezvodej čistej glycerín jsem neměl. Do klasický kovofinišky kolem pěti kapek.
No s čistým glycerinem jsem měl taky problém. Běžně lze koupit kozmetický, který ale obsahuje skoro 50% různých přísad. Ale vzhledem k vysoké teplotě varu a špatné odpařitelnosti glycerínu se jich lze celkem snadno zbavit vařenim. Ty přisady jsou prchavé, uvolni se a zbyde čisty glycerin. Osobně vyzkoušeno. 
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)