Katana -zalétání

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Arda uz ZASE odesel? Dyt jsem ho tu jeste pred chvili videl? 8O
s3030150

#62 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:41, celkem upraveno 1 x.
breznev

#63 Příspěvek od breznev »

jkolina píše:No už jsem to pochopil. Asi musím z tohoto chatu odejít.

Tady bude mozna taky problem - on tohle totiz neni chat, ale diskuzni forum technickeho zamereni (aspon by melo byt). Mas problem? Zeptej se na reseni... ostatni plky si pis jinam, zaloz si blog a tam si pis treba o tom jak je uzasny mix VOP do pravyho kolecka podvozku...
Jiří Kolář-BAN1

#64 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Právě sháním submicroservo do toho kolečka.
Jenom k tomu chatu: nikoho neurážím, nepovyšuji se, hledám třeba odpověď na tu Vámi zatracenou Katanu. Teď už vím , že ji tu moc lidí nemá, takže budu laborovat dál(zkoušet a ladit)- ne machrovat, ale i ona má svoje mouchy
Naše příspěvky:historie
-koupě vysílače(doporučujeme minimálně 6-kanál, 2,4GHz, systémů je mnoho-možná vyčkat
-regulátor SPIN 44- ferit. kroužky nemáme,zpoždění na Kataně neznatelné- ostatní snad sekundové,my máme asi povedený kus a neruší
- nabíječ LipoCard + Akusoft do PC- odezva 0(Schulze není trouba)-super program na jednotlivé články(doporučil i Bída)
-dále tu umí někdo posoudit vyosení motoru z videa-to neumíme, oči volšový
-lipolky-doporučujeme Kokam, snad WE, RC-System jsme vyhodili(bubliny)- odpověď -zase jsou drahé
-měření proudu-Watt's Up. označeni jsme byli za blbce, když to jde koupit v USA za málo-šlo o to, čím to měřit, ne kolik to stojí
- kopaný výkrut- odpověď,ne jak to jde naprogramovat, ale jsme nemožní ,že to neumíme rukama, odpovědi citovat raději nebudu
-nožák Katany- jde za břichem, mixy a opět totální odezva-ne problem, ale rýpání kvůli mixům
To jsme zde chtěli technicky řešit, ale odezva spíše hysterická. Teď tu řeší SrAjni mixy na novém rádiu a nic. Někdo mu dokonce doporučil na nožák mix křidélka-výškovka-směrovka. To musí být magor. Ale mix směrovka - výškovka je úplně normální. Prý zkouší nové rádio. To my také. Dokonce LV má mix na nožák a nikdo mu nenadává.
Řešit technicky houbolety(mrdolety- já ten název nevymyslel), snad ani nemá cenu. Tam stačí vteřiňák a RAY set.
Všem pochybovačům chci říci, nikdo se zde povyšovat nechce, ale ty výše uvedené příspěvky jsme napsali, a nepsali žádné litanie. Bohužel odpovědí nula,nula,nic.
Alespoň jsou nejčteněší, i když jsou pro mnohé vytáčející.
Já tak prostě píšu, omlouvám se Všem, kteří ten "ostrý jazyk" nezvládají. Semirovi pouze jedno. Ať odpovídají účastníci na otázku a nepíšou oni nesmyslné reakce.
LV
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od LV »

jkolina píše:Dokonce LV má mix na nožák a nikdo mu nenadává.

Mal som na Edge-ovi ale na Katane nemám, nie je treba.
Mix výškovka do smerovky je len napravenie nedostatku modelu....
Mix "kopaný výkrut" je vlastne celý obrat a pokiaľ nelietam súťažne tak je to podľa mňa nezmysel. Lietam a skúšam to tak dlho, až sa to naučím.... bez tlačítka.
Pokiaľ to niekomu vyhovuje na lietanie pre radosť, tak prosím, nech sa páči.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Jiří Kolář-BAN1

#66 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Opět odpověď na dané téma. Přiznal mix na nožák(asi i ta naše Katana S30 není 100%-ní). Ten kopaný výkrut mě zajímá z hlediska programování na rádiu. Nemáme ho tam,a ani v dohledné době mít nebudeme, i když už vím, jak ho do rádia dostat. Proč pořád ty narážky. vy jste se snad zbláznili? Létáme také pro radost, ale co tu udělá KV na rádiu, to jsem nečekal. Takže LV, mixy ano nebo ne? To vyosení motoru neber jako narážku. Je tento příspěvek mimo tecnické téma??? :( :( :( :(
LV
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od LV »

jkolina píše:Opět odpověď na dané téma. Přiznal mix na nožák(asi i ta naše Katana S30 není 100%-ní). Ten kopaný výkrut mě zajímá z hlediska programování na rádiu. Nemáme ho tam,a ani v dohledné době mít nebudeme, i když už vím, jak ho do rádia dostat. Proč pořád ty narážky. vy jste se snad zbláznili? Létáme také pro radost, ale co tu udělá KV na rádiu, to jsem nečekal. Takže LV, mixy ano nebo ne? To vyosení motoru neber jako narážku. Je tento příspěvek mimo tecnické téma??? :( :( :( :(

Zlé vyosenie motoru vo vertikále na videu spozná každý, kto lieta akrobaty a vie ako to má letieť... Pokiaľ model po prechode do vertikály bočí vždy do jednej strany, ale veď to ty vieš.... A ja som nerobil narážky. Píšem fakty. Tak sa ukľudni.
www.elektromodely.sk
Jiří Kolář-BAN1

#68 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Já jsem úplně klidnej, ale zajímá mě Tvůj názor na ty mixy. Odpověď opět nemám. Proč??. Z videa nepoznáš, co dělá s rukama , neznáš zalétání, ani trimy. Je to jenom subjektivní názor, toho, co to umí, ale neví co dělá ten, kdo lítá.To třeba nehodnotím já. Jinak jsi fajn kousek, co dělá elektry. Velké elektry. Ta Katana od M. Hubeného nepadá, tak jak psal někdo na Akroforu? Chceme si ji pořídit. Ale na benzin...???
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od RadimHnilica »

jkolina píše:Já jsem úplně klidnej, ale zajímá mě Tvůj názor na ty mixy. Odpověď opět nemám. Proč??. Z videa nepoznáš, co dělá s rukama , neznáš zalétání, ani trimy. Je to jenom subjektivní názor, toho, co to umí, ale neví co dělá ten, kdo lítá.To třeba nehodnotím já. Jinak jsi fajn kousek, co dělá elektry. Velké elektry. Ta Katana od M. Hubeného nepadá, tak jak psal někdo na Akroforu? Chceme si ji pořídit. Ale na benzin...???

Špatné vyosení motoru z videa mužeš poznat málokdo se záměrně snaží létat křivé vertikály! samozřejmě dobrý pilot špatně vyosení ve verttikále bude korigovat SOP a nepoznáš nic s tím souhlasím
Radim
LV
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od LV »

jkolina píše:Já jsem úplně klidnej, ale zajímá mě Tvůj názor na ty mixy. Odpověď opět nemám. Proč??. Z videa nepoznáš, co dělá s rukama , neznáš zalétání, ani trimy. Je to jenom subjektivní názor, toho, co to umí, ale neví co dělá ten, kdo lítá.To třeba nehodnotím já. Jinak jsi fajn kousek, co dělá elektry. Velké elektry. Ta Katana od M. Hubeného nepadá, tak jak psal někdo na Akroforu? Chceme si ji pořídit. Ale na benzin...???

Názor na mixy som ti napísal.
-Mix pokial je potrebný v noži áno.
-Mix na kopáč pri rekreačnom lietaní nie :!:

Katana lieta dobre a pochválil ju HonzaS (3 lety) aj Momobrut
Niekedy sa však na minimálke trhne. Robila to v Blenderi, ale to som sa už naučil eliminovať motorom. Ešte sa niekedy trhne pri otočke na minimálke v horizontálnom lete (kroková rýchlosť). Stačí kormídla ofúknuť a je po probléme. :wink:
www.elektromodely.sk
Jiří Kolář-BAN1

#71 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

To já z videa nepoznám. Asi se nikdo neučí lítat nakřivo, to máš pravdu. Jenom nevím kdo to točil ,a jak. Vyosení motoru je podložkování pod šrouby, a asi těžká alchymie.Korigování vertikál asi znají(včetně mě) spíš houboletáři.Tam nelítá nic rovně. Většina stavebnic je ARF, tam už musíš řešit něco , co není nikde napsáno. Jinak souhlasím. Vyvažování v příčné ose (křídel), taky děláme i u houboletů.
LV
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od LV »

jkolina píše:Ta Katana od M. Hubeného nepadá, tak jak psal někdo na Akroforu?

To čo popisuje AAddaamm mi vôbec nerobí. Pri klesaní a prudkom prechode do visu pokiaľ je rovný nálet, nemá snahu trhnúť sa po krídle.
Pokiaľ naletím krivo tak sa to dá v pohode upáčkovať (smerovka, výškovka, plyn)
HonzaS lietal aj s Katanou od Badana a moju si pochvaloval...
www.elektromodely.sk
Jiří Kolář-BAN1

#73 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Pro LV:
Díky za odpověď , moc o té Kataně přemýšlíme. Snad se to podaří. Asi až na jaře, to žena neprohlídne. Prostě jiné éro,snad větší, ale "levnější". V tom jsem se všemi modeláři za jedno. Zatloukat(peníze) a zatloukat. To sem ale nepatří.
s3030150

#74 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:32, celkem upraveno 1 x.
s3030150

#75 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:43, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“