FrSky FAS100 ADV
FrSky FAS100 ADV
Ahoj kluci
Chci toto čidlo použít do modelu kde bude odběr ve špičce kolem 120A
Tak mě prosím jen zajímá zda je to bezpečné ve smyslu jestli se čidlo nemůže nějak spálit a vzít sebou přijímač atd
Zda je nějaká vaše zkušenost,vím že unisens-E si to nechá líbit nez potíží o malinko více A než je uváděno.
Chci toto čidlo použít do modelu kde bude odběr ve špičce kolem 120A
Tak mě prosím jen zajímá zda je to bezpečné ve smyslu jestli se čidlo nemůže nějak spálit a vzít sebou přijímač atd
Zda je nějaká vaše zkušenost,vím že unisens-E si to nechá líbit nez potíží o malinko více A než je uváděno.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: FrSky FAS100 ADV
V návodu píšou "Maximum safe current: 100A".
Osobně bych se krátkodobého přetížení o 20% nebál. Ale záleží co je tam za senzor. Hall bude v pohodě.
Osobně bych se krátkodobého přetížení o 20% nebál. Ale záleží co je tam za senzor. Hall bude v pohodě.
Shumi , a nemal by si lepsie pouzit Frsky 150A senzor , este sa daju kupit...
Cena podobna , vaha by dokonca mala byt o nieco nizsia... Teda ak ten 100A uz nemas doma...
napr.: https://www.modelarstvoimi.sk/frsky-inteligentny-prudovy-senzor-150a/produkt/7064/21
Cena podobna , vaha by dokonca mala byt o nieco nizsia... Teda ak ten 100A uz nemas doma...
napr.: https://www.modelarstvoimi.sk/frsky-inteligentny-prudovy-senzor-150a/produkt/7064/21
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Děkuju za rady a odkaz. Tu stovku mám doma,ale to nevadí.Ta instalace té 150 je zajímavá 
Ahoj, u staré Fas100 ještě pro D prijímače, při laborovani s dmychadly, jsem 100 A překročil asi o deset amper a měřená hodnota při překročení spadla na nulu, k poškozeni snímače nedošlo, ale výpočet spotřeby byl o tuto dobu krácen. 150 také mám, jen napětí se musí měřit sólo.
A ta 150A umí počítat spotřebu?Vím že něco neumí co ta stovka,kdyby ta stovka měla nějak výrazně skreslovat spotřebu tak to je špatně
Ale jistě, spotřeba je proud za dobu. Neumí napětí, takže výkon, ale to se dá měřit zvlášť.
shumi píše:...
.Ta instalace té 150 je zajímavá
Je , funguje to ako kliestovy ampermeter
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
150-tku mám, jak již bylo řečeno, neumí ze svého principu měřit napětí, takže pro výpočet spotřeby (v rádiu) je třeba doplnit model o napěťový senzor.
Velkou výhodou je, že při jeho závadě nedojde k přerušení napájení.
Velkou výhodou je, že při jeho závadě nedojde k přerušení napájení.
No jestli nebude lepší použít ten unisens-e než mít v modelu přečidlováno
nicméně tu novou stovku testnu alspon na zemi co s toho poleze po přektočení 100A
http://www.mateksys.com/?portfolio=f722-se
Nebál bych se ve větším modelu použít jako zdroj telemetrie letovou jednotku třeba uvedenou výše.
Nemusí vůbec řídit stroj nezapojit ji na serva být sólo.
Vrací telemetrii: Napětí, proud, výkon, spotřebu, výšku, vario (počítá vysílač), náklony (umělý horizont), s použím GPS: rychlost, polohu, kurz
A nestojí víc než dvě FRSKY čidla...
Jen taková úvaha...
Tahle umí 184A 36V.
Nemám to vyzkoušeno ale není důvod aby to nefungovalo.
Nebál bych se ve větším modelu použít jako zdroj telemetrie letovou jednotku třeba uvedenou výše.
Nemusí vůbec řídit stroj nezapojit ji na serva být sólo.
Vrací telemetrii: Napětí, proud, výkon, spotřebu, výšku, vario (počítá vysílač), náklony (umělý horizont), s použím GPS: rychlost, polohu, kurz
A nestojí víc než dvě FRSKY čidla...
Jen taková úvaha...
Tahle umí 184A 36V.
Nemám to vyzkoušeno ale není důvod aby to nefungovalo.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Můžete prosím kluci napsat vzoreček výpočtu spotřeby mAh u toho 150a čidla
Resp.jaké hodnoty vepsat do ručně vytvoreného senzoru
Děkuji
Resp.jaké hodnoty vepsat do ručně vytvoreného senzoru
Děkuji
Jasné super díky moc
Tak ta stovka zvládá zobrazovat i hodnoty nad 100A otázka zní jak moc zkresleně a jak dlouho mu to vydrží