Nastavení plynu elektrovětroně
Nastavení plynu elektrovětroně
Dobrý den, mám větroně s elektromotorem Phoenix 1600. Měl jsem vysílačku Hitec Optic 6 a plyn začínal reagovat na posun páčky hned od začátku.
Vysílačku jsem vyměnil za úžasný stroj s Open TX Frsky Taranis Q X7 a plyn nedělá od -100 do +40 nic a při 41 do 100 začíná točit až točí úplně naplno.
Můžete mi poradit, co mám špatně nastavené? Děkuji za odpovědi.
Vysílačku jsem vyměnil za úžasný stroj s Open TX Frsky Taranis Q X7 a plyn nedělá od -100 do +40 nic a při 41 do 100 začíná točit až točí úplně naplno.
Můžete mi poradit, co mám špatně nastavené? Děkuji za odpovědi.
Re: Nastavení plynu elektrovětroně
. .no já mám čtvrtek 10. února . . ale budiž . .
A tedy jestli jako občas tápající a smrdící dříve metylem, dnes benzinem s trochou Ahodinami za za zády.
Což tak znovu nastavit régl počínaje po zapnutí s kniplem v plném plynu . . .
A pak zpět a nechat to odkníkat . .
Jinak se přiznám, mám v pár érech regly RED BRUCK 70 A UBEC a funguje to, detaily nastavení jsem nějak moc neřešil.
Ale mám stažené manuály a nejsem z těch pípú po pohybu plyn kniplu moudrej . . .
A, že bych našel pgm kartu se mi nepoštěstilo . . . ale lítá to . .
Takže máte někdo radu a nejen pro mne ??
L
A tedy jestli jako občas tápající a smrdící dříve metylem, dnes benzinem s trochou Ahodinami za za zády.
Což tak znovu nastavit régl počínaje po zapnutí s kniplem v plném plynu . . .
A pak zpět a nechat to odkníkat . .
Jinak se přiznám, mám v pár érech regly RED BRUCK 70 A UBEC a funguje to, detaily nastavení jsem nějak moc neřešil.
Ale mám stažené manuály a nejsem z těch pípú po pohybu plyn kniplu moudrej . . .
A, že bych našel pgm kartu se mi nepoštěstilo . . . ale lítá to . .
Takže máte někdo radu a nejen pro mne ??
L
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
wertycz píše:plyn nedělá od -100 do +40 nic a při 41 do 100 začíná točit až točí úplně naplno.
Můžete mi poradit, co mám špatně nastavené?
No musíš udělat kalibraci rozsahu plynu v regulátoru. Na vysílači si nastav trim plynu doprostřed a v programování nastav rozsah páky plynu + a - 100% a subtrim (nebo střed serva plynu) taky doprostřed.
Pak dej plnej plyn a zapni napájení přijímače a regulátoru. Až motor odpípá, stáhni plyn zase to odpípe melodii jako po připojení regulátoru na baterku a mělo by být hotovo. No a můžeš letět. Pokud se ti bude rozbíhat motor příliš brzy tak si to posuň trimem. Pokud by to bylo málo, zvětši rozsah páky plynu, pravděpodobně hodnotu -100% na cca -110%. Nutno zkusit jestli minimum plynu je - nebo + 100%. Měl by ti to ukázat servomonitor vysílače.
10.2.2022
Jak píše Celeron . . asi tak . . .
L
Jak píše Celeron . . asi tak . . .
L
Řídil jsem se vaší radou. No bylo to beze změny. Plyn mám v rozsahu -100 až 100, což je správně. No tak jsem náhodnými pohyby -100 až 100 po připojení baterie asi na 4. pokus dosáhl toho, že už je to v pořádku a motor začíná reagovat těsně nad -100 až do 100. Člověk si musí umět poradit. Zachovalo se i nastavení brzdy což je fajn a teď už jen lítat.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Ten postup, co jsem popsal ještě na žádným z asi šesti typů reglů, co používám nezklamal. Zapnutí brzdy a její tvrdost je jedna z položek programování regulátoru, s kalibrací rozsahu plynu to nijak nesouvisí. Nejlepší je pořídit si za pár kaček programovací kartu a používat jeden typ regulátoru. Já si vybral jako prioritní Maytech, protože má S-BEC na hodně velkej proud. Zatím nezklamal.
Jsou jiný, z kterých rády šlehaj plameny aniž by byly třeba přetížený.
Jsou jiný, z kterých rády šlehaj plameny aniž by byly třeba přetížený.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Ešte existujú regly, ktoré majú tzv. automatickú kalibráciu.
Tam Celeronov postup nepomáha - mám takých pár, takže viem.
Oni sa to naučia postupne (tel algoritmus kalibrácie mi známy nie je), takže to bude asi aj Tvoj prípad.
Tam Celeronov postup nepomáha - mám takých pár, takže viem.
Oni sa to naučia postupne (tel algoritmus kalibrácie mi známy nie je), takže to bude asi aj Tvoj prípad.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Který to například jsou?
problém jsi vyřešil, ale ještě bych možná zmínil i kalibraci samotného vysílače...mám radiomaster TX16S a když jsme déle nelítal, tak se vysílač dosti vybil a po opětovném nabití byl asi z části rozhozený...měl jsme právě také problém s chodem motoru, ale po jednoduché kalibraci na na letišti hned bylo vše v pořádku
třeba se to někomu bude hodit 
Staré, zelené Turnigy Multistar. Rozsah plynu sa kalibroval automaticky. Postupom, ktorým sa bežne nastavuje rozsah plynu, sa v prípade týchto regulátorov zapínala, resp. vypínala brzda.