Planet cnc

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
monty.45

Planet cnc

#1 Příspěvek od monty.45 »

Dobrý den, na svojí frézce používám řídící program CNC USB od Planet cnc. Po výměně zlomeného nástroje bych se potřeboval vrátit o pár řádků zpět a potom pokračovat ve frézování. Nemůžu přijít na to jak to udělat, vždy se mě frézka vrátí na začátek. Dokáže mě někdo poradit?
děkuji Laďa
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Planet cnc

#2 Příspěvek od Celeron »

Dej sem počátek souboru s G-code od toho co potřebuješ. Pokud víš přesně místo, od kterýho potřebuješ obnovit, tak asi bude nutný ručně vymazat všechny pohybový příkazy G00 až G03, co jsou od začátku až do místa obnovy. U 3D tisku to občas dělám a jde to. Otázka je, jak je to u ty tvý mašiny.
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Rosta2 »

Víš ono se nedá znovu začít, tím že vymažeš všechny příkazy, až do místa obnovy. Musíš tam pár řádků ponechat, před tím místem obnovy, kde je ještě hodnota osy Z, aby frézka "věděla" do jaké hloubky se má zanořit. Pokud to neuděláš, tak osa Z pojede v přejezdové výšce, až do toho řádku, kde bude příkaz pro tu osu Z do jaké hloubky se má zanořit.

Ještě doplnění, samo že se musí znovu nastavit hodnota osy Z, když se vymění zlomená fréza.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Celeron »

Všechny né, psal jsem pohybový. A ať pošle data. Nejlíp až do řádku obnovy. Školit mě nemusíš, u 3D tisku jsem to už dělal několikrát, na MPCNC zatím jen jednou.
monty.45

#5 Příspěvek od monty.45 »

Celeron díky, funguje to .
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“