Pekárna

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tondas2

Pekárna

#1 Příspěvek od tondas2 »

Kolegové nezkoušel někdo z Vás opravovat nádobu u pekárny ETA?Je totožná s nádobou u pekárny ECG.Jde o to že hřídelky vydřou kluzné pouzdro a a potom přestane těsnit těsnění které v nádobě přichází do styku s těstem.
A o to těsnění mi jde,netušíte co to je?Udělat nové futro do nádoby není problém ,ale netuším co to je za nějaký druh gufera.
Ano nádoba jde koupit ,ale při ceně okolo 800kč za kus bych to rád opravil.
Děkuji za podněty.
misamltr

Re: Pekárna

#2 Příspěvek od misamltr »

Foto pro predstavu by bodlo.
tondas2

#3 Příspěvek od tondas2 »

IMG_20220124_185551.jpg
IMG_20220124_185539.jpg
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Celeron »

Ta nádoba pekárny je potažená teflonem a tak je možný, že to bílý těsnění je taky teflon. Teflon v hybridním Head Breaku 3D tiskárny vydrží celkem dlouhodobě u topnýho tělíska 250 stupňů ale nesmí být mechanicky namáhanej, pak má tendenci "odtékat". Jenže tady to je ve spojení se žrádlem a nevím, jestli má klasickej teflon homologovaný styk s potravinama a do jaký teploty.
Zkus https://kajmank.cz/teflon-ptfe/ Břehy u Přelouče tam by měli tohle všechno vědět.
tondas2

#5 Příspěvek od tondas2 »

To pravděpodobně teflon bude,ale jde o to že to těsnění není klasický kroužek ,ale jakási obdoba gufera.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Celeron »

Tak potom nějakej prodejce o-kroužků či prodejce/výrobce těsnících manžet do hydraulických válců. Točí to z tyčoviny na CNC soustruhu. Pražáci chodí do zelenýho domečku sem. Kdysi se to jmenovalo Ekonomos. V Hradci Králové to je v Plotišti na výpadovce na Jaroměř v areálu fy Hypos. Byla to pobočka Ekonomosu ale pak se to přejmenovalo, přestěhovalo ale zase jsou zpět. Myslím, že to dělají i v Arkovu Slatiňany, blíž k tobě nevím, něco bylo v Čáslavi.
pixel1

#7 Příspěvek od pixel1 »

Taky jsem to řešil. Nakonec se mi podarilo tady v Brně kde mají servis koupit použitou nádobu asi za 200kc
Pak po půl roce se z ní zakourilo a finále :)
Asi to byl neodvratný osud
dudaj

#8 Příspěvek od dudaj »

Pekárna šla po půl roce do regálu a už jsem ji nevytáhl. Lepší je udělat těsto v robotu a péct v rozpálené troubě na předehřáté keramické desce.
Líp a rychleji se to promíchá a výsledek je vždy lepší a bez děr ze spoda :lol: .
pixel1

#9 Příspěvek od pixel1 »

Přesně takto to dopadlo u nás.:)
tondas2

#10 Příspěvek od tondas2 »

No u nás ta pekárna jede každý druhý den, ale ta životnost té nádoby je tak lehce přes půl roku. Prostě nám šetří spoustu času.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Celeron »

Zrovna před chvílí jsem se rozčiloval nad pekárnou Domo. Po 10 minutách míchání začala přerušovaně vrčet a tak jsem ji vypnul a zjistil skrz spodní chladící "cedník", že se rozcupoval ozubenej polyuretan řemínek a špagáty z něj se namotaly na křídel motoru a hnětacího háku. Pokoušel jsem se dostat dovnitř, zespoda jsou 4 vruty ale po jejich vyšroubování nejde ani jedno víko vyndat. Nenašel jsem nic, za co by to drželo. Domo má web s náhradníma dílama, řemínky mají ale vůbec netuším, jak se dostat dovnitř. Já snad ten dolní dekl nad řemínkem rozříznu kotoučkem a po výměně ho zase přilepím zpět tavkou.
Nevíte prosím někdo, jak to rozpůlit?
Přílohy
IMG_20220125_210704.jpg
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od STROHUR »

Zkus třeba podle tohoto videa , ale jinak je to porod , pár jsem jich kdysi dělal .
Bývá to dost podobné jedna čínská fabrika s víc vrátnicema.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UCfR-hoVpao[/youtube]
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Celeron »

Strouh, dík za odkaz. Jé, kdyby ta moje šla rozdělat tak lehce jako na to videu. Vruty zespoda byly utopený v 15 cm hlubokejch dírách, dva byly klasickej plocho/křížák ale třetí byl plochej se středovým trnem a čtvrtej hvězdička se středovým trnem. Nikdy to nebylo rozebraný, originál z výroby, zajištění jak nějakej trezor. :roll:
Šroubky ve dně pečící šachty byly nějak zapečený, jsou asi 7 mm od topnice, úplně žlutý až zahnědlý. Šroubovákem se ani nehnuly a to jsem je zkoušel i osově naklepnout a odrazit. Nakonec zabral starej dobrej petrolej a kladivo a šroubky jsou venku.
A ten plech šachty taky. Moje pekárna má plastový víka a plechovej střed. Plech má na koncích kolmej pertl asi 3 mm kolem dokola dovnitř a v plastových deklech je pro něj přerušovaná drážka. Ten oválnej tvar deklů se musí všelijak mačkat dovnitř a postupně pertl dobejvat z tý přerušovaný drážky. Stačí uvolnit cca 3 kousky a pak to povolí celý. Podobnej systém jako sundat gumu z disku auta montpákama.
Už je to rozebraný, provázkovej řemínek vytvořenej, dýlka smyčky 260 mm, tedy celkově 520. Šířka řemenic je 11 mm a tak to vypadá, že řemínek má být 10 mm.
Koukám do Nadety, Prášil má náhradní řemínek stejný dýlky do ETA 1149 Sympatic. V popisu píše, že je dokonce vhodný do ty mý DOMO 3920 ale je pouze 8 mm širokej. Snad to nebude moc vadit.
Je ale jinej problém, velký kolo se dost kejve. Možná to má za následek rozpad řemínku, protože kvůli zkřížení způsobovalo najíždění řemínku na doraz řemenice. Hřídelka je v lágru dost volná a navíc poškrábaná, zjevně se to přidíralo, ani stopa po mazelíně. Hřídelku zalapuju, to není problém ale budu muset vytočit novej bronzovej lágr a asi nejspíš i vyvložkovat velký kolo, protože se na hřídelce taky dost kejve. Přemejšlím, jestli v tom lágru neudělat maznou komůrku a provrtat jeho pouzdro cca 2,5 mm vrtákem aby to šlo po vyjmutí pečící nádoby občas vrtaným kanálkem namazat silikoňákem.
Kdyby to nebylo moje, tak to doporučím hodit do šrotu a koupit za 15 stovek novou, protože by takovouhle práci nikdo nezaplatil. Ovšem nevím, zda by vydržela aspoň půlku času, co tahle stará...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Celeron »

Řemínek sehnanej, vykejvaný futro vysoustružený nový, převod smontovanej, pekárna míchá. Tak jsem ji smontoval a zkusil a ouha, netopila. Před demontáží chleba upekla.
Tak zase znova rozebrání a zkoumání. Obě tepelný pojistky OK, topnice taky, termistor ohříváním snižoval odpor, pouze necvakalo relé. Řídící signál pro topení z procesorový desky šel. Měl jsem podezření na relátko, vypájený na stole chodilo normálně. Potom podezření na měkký napájení, že by napětí nestačilo na přítah relé ale elyty a diody v grécu dobrý. Najednou to začalo samo chodit, nejdřív jsem myslel, že byl někde studeňák. Nakonec jsem zjistil přerušenou diodu, co je paralelně s cívkou relé. Asi byla nejdříve proražená a relé kvůli ní nespínalo a během mých laboracích se proudem přerušila a relé začalo spínat. Tak je tam nová, rychlá na větší napětí a proud. Pekárna topí ale zdá se mi, že nějak moc. Topnice je tmavě rudá až červená a v pekárně jsem naměřil 185 stupňů. Kuchyňská trouba se nastavuje na 160-220 stupňů, tak je to snad dobře.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“