Hitec Optic 6
PROSÍM SMAZAT
Na vysílači Hitec Optic 6 40MHz jsem si zlomil teleskopickou anténu. Bohužel náhradní anténu nemohu nikde sehnat. Budu vděčný za radu, kde ji sehnat nebo jak ji nahradit. Děkuji
Pomoc s upgradem FW s HPP-22 (okolí Turnova)
Zdravím, potřeboval bych provést upgrade FW na Optic 6 Sport, aby bylo možné párování s přijímačem Minima 6S. Nenašla by se nějaká dobrá duše s programátorem HPP-22 poblíž Turnova?
-
madmax1200
Re: Hitec Optic 6
Baterie Hitec Optic 6 ..... Koupil jsem tento vysilac s akupackem NiCD 9,6....15 hodin jsem ho nabijel priloznym nabijecem ,netusim zda je originalni,parametry jsou na nem 6V,800mAh (po zmereni z nej leze 10,8 v) i presto hlasi vysilacka nizky stav a ukazuje 9 V.....kdyz akupak zmerim merakem...je na nem 9,6V....nezda se byt po smrti....diky za kazdou radu
Je tam 8článek, ten originální moc dlouho nevydržel, kdysi jsem si nechal udělat z longlife Ray 2300, spokojenost a hlavně nízké samovybíjení. Ty máš baterky asi taky v el.nebi nemají kapacitou, proto ti to i po nabití hlásí nízký stav.madmax1200 píše:Baterie Hitec Optic 6 ..... Koupil jsem tento vysilac s akupackem NiCD 9,6....15 hodin jsem ho nabijel priloznym nabijecem ,netusim zda je originalni,parametry jsou na nem 6V,800mAh (po zmereni z nej leze 10,8 v) i presto hlasi vysilacka nizky stav a ukazuje 9 V.....kdyz akupak zmerim merakem...je na nem 9,6V....nezda se byt po smrti....diky za kazdou radu
Odesláno z mého EVA-L09 a podpis odstraním
-
madmax1200
Martin72 píše:Je tam 8článek, ten originální moc dlouho nevydržel, kdysi jsem si nechal udělat z longlife Ray 2300, spokojenost a hlavně nízké samovybíjení. Ty máš baterky asi taky v el.nebi nemají kapacitou, proto ti to i po nabití hlásí nízký stav.
Mas pravdu....diky.....tusil jsem to..... Vic mi vysvetli longlife Ray 2300
-
madmax1200
Tak nějak, já mám jen jiné zbarvení. kup a máš po problému.jen zkontroluj konektor ,ale vypadá že by měl sedět.madmax1200 píše:Odpovim si samhttps://www.kostkamodelcentrum.cz/obcho ... lozka=4508
Zdravím,
koukám už se to v tomto vláknu řešilo X-krát, ale stejně se potřebuji ubezpečit:
- 3 polohovému přepínači SW 4 lze přiřadit pouze mixy nikoliv kanály
- nelze tedy tomuto přepínači přiřadit kanál 5 (Gear-AUX) a ovládat s ním např. jednotku autopilota se třemi stavy, jak je vyžadováno (0%, 50% a 100%)
- mohu tedy jednotku jen připojit na 6. kanál a nějak docílit tyto stavy připojením např. mixů CROW a LAND
koukám už se to v tomto vláknu řešilo X-krát, ale stejně se potřebuji ubezpečit:
- 3 polohovému přepínači SW 4 lze přiřadit pouze mixy nikoliv kanály
- nelze tedy tomuto přepínači přiřadit kanál 5 (Gear-AUX) a ovládat s ním např. jednotku autopilota se třemi stavy, jak je vyžadováno (0%, 50% a 100%)
- mohu tedy jednotku jen připojit na 6. kanál a nějak docílit tyto stavy připojením např. mixů CROW a LAND
Nejvíce poruch vykazuje element nad kniply : )
Zdravím,
potřeboval bych 3-polohový přepínač, který by uměl přepínat mezi stavy serva -90/0/+90 (vyjádřeno v šířce pulsu 0,5/1,5/2,5 ms) pro ovládání autopilota a to nejlépe na 5. kanálu. Tuto funkci zřejmě Optic 6 nemá - k 3 polohovému SW4 se dají přiřadit pouze nadefinované mixy
Mají tuto funkci nějaké jiné vysílače?
Díky předem za info.
potřeboval bych 3-polohový přepínač, který by uměl přepínat mezi stavy serva -90/0/+90 (vyjádřeno v šířce pulsu 0,5/1,5/2,5 ms) pro ovládání autopilota a to nejlépe na 5. kanálu. Tuto funkci zřejmě Optic 6 nemá - k 3 polohovému SW4 se dají přiřadit pouze nadefinované mixy
Mají tuto funkci nějaké jiné vysílače?
Díky předem za info.
Nejvíce poruch vykazuje element nad kniply : )
Nejdřív mě dovolte,abych Vám všem
popřál hodně zdraví a štěstí v tomto novém roce.
Včera při přípravě na létání jsem zjistil ,
že vypínač na vysílači Hitec Optic 6 začal blbnout.
Po zapnutí a ,,šáhnutí´´ na něj někdy zhasne ,takže špatný
kontakt.Má cenu to nějak opravovat nebo měnit ?
Napadlo mě koupit nový Flasch 7,abych využil přijímače.
Jaký na to máte názor?
Milan
popřál hodně zdraví a štěstí v tomto novém roce.
Včera při přípravě na létání jsem zjistil ,
že vypínač na vysílači Hitec Optic 6 začal blbnout.
Po zapnutí a ,,šáhnutí´´ na něj někdy zhasne ,takže špatný
kontakt.Má cenu to nějak opravovat nebo měnit ?
Napadlo mě koupit nový Flasch 7,abych využil přijímače.
Jaký na to máte názor?
Milan
Dle mého názoru koupit Flash, ale když už tak 8, je lepší. Já koupil před rokem novou s přijímačem za 2900,- Za tu cenu super. Ale nevím nevím zda novou seženeš. Nikde už nebyla.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Oprava nemusí být drahá, ovšem pokud ten vypínač ještě někde je skladem.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Dík za reakci,
asi pujdu jinou cestou-vysílač prodám na nd
Vypinač není úplně hin,ale už mu nevěřím a poslat něco
do luftu to bych nechtěl přijímače dám synovi nebo prodám a bude.
Díky Milan
asi pujdu jinou cestou-vysílač prodám na nd
Vypinač není úplně hin,ale už mu nevěřím a poslat něco
do luftu to bych nechtěl přijímače dám synovi nebo prodám a bude.
Díky Milan
Vysílač jsem tenkrát poslal přes Pelikána na opravu a od té doby
funguje.Oprava něco jako záruční,dál jsem to neřešil.
Mám dotaz-provozujete ho někdo s Jeti modulem?
A jaké s tím máte zkušenosti.
Přešel jsem na Jeti,ale na malé lehké nebo bubliny by to asi stačilo.
Na modelbazaru jsou v nabídce 35tky s modulem Jeti kolem 1000,-kč,
ale doma mám 2,4 a chtěl bych to dát do ní - půjde to (bez problému)?
Nový modul od Jeti je za 1500,-Kč - má to alespoň trochu smysl?
Milan
funguje.Oprava něco jako záruční,dál jsem to neřešil.
Mám dotaz-provozujete ho někdo s Jeti modulem?
A jaké s tím máte zkušenosti.
Přešel jsem na Jeti,ale na malé lehké nebo bubliny by to asi stačilo.
Na modelbazaru jsou v nabídce 35tky s modulem Jeti kolem 1000,-kč,
ale doma mám 2,4 a chtěl bych to dát do ní - půjde to (bez problému)?
Nový modul od Jeti je za 1500,-Kč - má to alespoň trochu smysl?
Milan
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Jeti modul jsem provozoval, bez problému to fungovalo, ale to bylo rádio na 35 MHz. Jen mi připadá otočená ta logika, že na malé lehké bubliny by bylo dobré používat starý vysílač a přijímače Jeti. Při dnešních cenách vysílačů bych volil jiný systém v nižší cenové kategorii, pořídil jiný vysílač a k němu kupoval přijímače. Tedy pokud bych neměl v šuplíku hromádku přijímačů Jeti. Mě to smysl nedává. Modul lze nabastlit do čehokoli, kde se vyskytuje PPM signál.
Libor