Katana -zalétání

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiří Kolář-BAN1

#16 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

No , bohužel se stalo, co jsem jaksi nepředpokládal. Asi je to fórum pro někoho jiného, pro někoho ,kdo je super letec, kdo je něco, já nechci být sprostý. Klidně si ty duchaplné příspěvky pište dál, asi ten Arda věděl, proč tu nepíše, nebo proč odešel. Až spousta z Vás (chytrých) přizná, že se teprve učí, a nic moc neumí, tak potom tu snad najde někdo odpověď na otázku.
Omlouvám se všem, které jsem urazil svým tématem, a rád se přiučím od všech, co tu prudí. Hlavně nás zajímají ty vaše super ruky. S pozdravem, ten kdo má něco na létání a něco na ovládání.Těm co to nemají asi pomoci nemůžeme.
hubon
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od hubon »

jkolina píše:No , bohužel se stalo, co jsem jaksi nepředpokládal. Asi je to fórum pro někoho jiného, pro někoho ,kdo je super letec, kdo je něco, já nechci být sprostý. Klidně si ty duchaplné příspěvky pište dál, asi ten Arda věděl, proč tu nepíše, nebo proč odešel. Až spousta z Vás (chytrých) přizná, že se teprve učí, a nic moc neumí, tak potom tu snad najde někdo odpověď na otázku.
Omlouvám se všem, které jsem urazil svým tématem, a rád se přiučím od všech, co tu prudí. Hlavně nás zajímají ty vaše super ruky. S pozdravem, ten kdo má něco na létání a něco na ovládání.Těm co to nemají asi pomoci nemůžeme.

Čau, áno učím se nic neumím a nemám nic na létání a ovládání. (to jen tak dopředu ať to uvedu na pravou míru) :D

jkolina : prosím vy*er se už tady na to, fakt si založ blog nebo letovy denik a nepovyšuj se nad ty co létají s bublinkama, vsadím se že dost lidí co lítá s bublinkama by lítalo lépe jako ty (nebo tvůj synek). Navíc ta vaše katana taky není nic extra. Znám lidi co mají o hodně lepší stroje a nikde se s tím nechlubí. Nemají to zapotřebí. A ty se tady hned povyšuješ nad druhé stylem : "Hlavně nás zajímají ty vaše super ruky. S pozdravem, ten kdo má něco na létání a něco na ovládání." Tohle mi přijde trochu nefér, klidně přijeď, já ti u nás ukážu že "trochu" umím páčkovat, ale ukážu ti to s deproňákem protože s těmahle letadlama lítám a je to moje oblíbená kategorie, kde se člověk nemusí bát že pleskne o zem érem za desetitisíce. :roll: Fakt tady proti "nám" nemá cenu bojovat, radši jdi na letiště , užívej krásné počasí s tvojí katanou ve vzduchu a nemarni čas psaním na manii, moc lidí tu na tebe není zvědavých a jen tu rozpoutáváš peklo. Tohle neber jako útok proti tobě, jen jako dobrou radu. :wink:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Čop »

jkolina píše:Pro Čop.
Kdo je u Tebe ubožák. Co jsem napsal špatně. Že nemůžeš něco mixovat, ne o že nemáš Katanu, nebo že Ti něco vadí. Já nechci svůj web.Nevím proč prudíš, asi máš dost velký problém, s hlavou. Bohužel Ti nemůžu napsat něco, co visí jako příspěvek v diskuzi. Píšu co dělám, a nějakej trotl z Mělníka mě neodradí. Když tak dobře lítáš(než stavíš), tak se předveď. Ty troubo, já pořád píšu, že se učíme. Že to děláme na něcom, co Tě štve, je mi jedno.

Mě vadí jen jedna věc. Tvoje neustálé shazování někoho nebo něčeho. To že jsi zalítal Katanu po tom co jsi jí rozbil je hezký. To že sis namixoval něco do něčeho je zajímavý a poučný. Potud s tvým příspěvkem nemám problém. Proč si ale neodpustíš ty přiblblý poznámky o něčích letadlech, nebo něčím umění? Opravdu nemám Katanu. A nemyslím si že bych proto byl méněcenný. Jestli si myslíš že ano, já si jí kvůli tobě pořídím. Finančně to rozhodně zvládnu bez nejmenšího problému (jestli vidíš mojí méněcennost v penězích). Možná nelítám tak dobře jako ty - mistr nad mistry. Ale třeba jsem hodně dobrý v něčem jiném. To ale neznamená že bych tě kvůli tomu musel neustále vyzývat k prsení se třeba ve tvarování bonsají.
Spíš lítač než stavěč...
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Vzduchoplavec »

No asi takto: Ja sice tuto Katanu mam, ale umim s ni prd. Ja totiz neumim hodit ani vetrone, kterej jinak kazdymu odleti sam z ruky... :oops: :oops:
tks
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od tks »

Jen dotaz na pana Kolinu: Ta Vaše Katana není náhodou stavebnice v provedení ARF? Jen že tu melete pořád něco o stavění z balzy... :roll:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
sgames
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od sgames »

ja vam do toho nechcu kecat,ale velke ero umi ridit kazdy, ale zkuste uridit nejakou penovku o rozpeti 60cm s nejakou megou co lita jako triskac,a behem 20 vterin je tak daleko,ze nejde videt .. to je umeni,a ne ero 3 metry , motor jak z traktoru atd... kazdy vi ze velke era litaji samy !
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Vzduchoplavec »

sgames: Nojo, ale ono je litat a LITAT. Verim, ze uridit 3 metrovku tak, aby udelala kolecko kolem letiste je asi realtivne snadne. Ale zaletet s tim peknou sestavu to uz je jina pisen.

S 60 cm stihackou z kulicek muzes leda tak relativne svizne litat sem a tam. Maximalne taky nahoru a dolu + prolozit to rychlymi vykruty.

Maximalni rychlost vzhledem k materialu nebude zase az tak dech berouci a divacky zazitek taky nic moc. Pilotni umeni = trocha postrehu, dobry zrak a neplest si packy. V tom osobne zadne velke umeni nevidim... :roll:
sgames
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od sgames »

no ja to myslel tak,ze zaletet tutez sestavu s erem o rozpeti 3 a vice metru,a 60 cm je s mensim jeste tezsi . si myslim
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
breznev

Re: Katana -zalétání

#24 Příspěvek od breznev »

jkolina píše: To co umí balsovka, to bublinky nikdy nedohoní.

pokud myslis totalni rozprsk na trisky, tak to skutecne balzovka umi lepe. pokud jde o letove vlastnosti nejbeznejsich akrobatu do cca 1,2m, tak tam bude "balzovka" s letovyma vlastnostma uplne jinde nez EPP. Zlaty EPP a jeho nerovny povrch zarucujici velmi vhodny zpusob obtekani kridla v teto velikosti, zarucujici prijemne letove vlastnosti, nizkou minimalni rychlost a v neposledni rade vysokou odolnost a snadnou opravitelnost.

kazdopadne pokud ti jde jen o to, poukazovat na to, ze "kulicky" jsou neco min nez balza, tak doporucuju kazde rano ledovou sprchu a v prubehu dne omyvat prirozeni vlaznou vodou :wink:

kazdopadne at te ani nenapadne sem prestat psat - je to kralovska zabava cist ty tvoje pohadky :lol:
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od RadimHnilica »

Tak přemýšlím co že Vás vlastně tak dožralo :?: Jkolina popsal že zaletal katanu že vyzkoušel mixy a že to funguje a je to lepší než bez nich (čímž vlastně vyvrátil doměnky některých kteří v předešlé diskuzi psali jaká je to blbost) pak tam byla poznámka o Holešově a pak o tom že balsová letadla jsou lepší než bublinky.Zrovna v holešově jsme večer při posezení probírali téma bublinky (které kluci co létají WW1 s 3metrovka vtipně (teda aspon mě to pobavilo) nazvali "mrdolety") (doufám že se to nikoho nedotkne,je to prostě sranda)a tak nějak jsme se dobrali konce že na naučení ano,na vyblbnutí na večer ano,na soutěžní létání v hale ano, ale jako hlavní modelářská činnost by to asi nikoho (ted myslím ze zůčastněných) dostatečně nenaplňovalo. myslím že někteří to berete moc vážně a nevím proč se to některých tak dotklo
Radim
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od petr-powder »

Radime, myslím, že jde spíše o ten princip shazování někoho, nebo něčeho. Pro některé modeláře je EPP vším. Vyhovuje jim a mají to rádi a urážet je není zrovna nejlepší.

Mimochodem, když jsi mluvil o těch klukách co létají WW1, tak přesně vím komu ten výraz sedí. Jenže Karel je prostě srandista, od kterého to vyzní naprosto jinak, než když se to tady napíše tak jako v prvním příspěvku.

Prostě je jedno, jestli se to týká bublinek, autíčkářů, lodiček, dvourotoráků nebo třeba mistrů akrobacie jako jsi ty, rozhodující je, že není správné ani vhodné na jakékoliv diskuzi svůj příspěvek, který je jinak naprosto pohodový a v pořádku, doplnit o část, která naprosto zbytečně shazuje a uráží jiné modeláře. Protože se vždy někdo ozve a debata jde do háje a místo toho aby se tu pokecalo o prima zážitcích z létání o víkendu, tak se řeší blbosti.
breznev

#27 Příspěvek od breznev »

Radim: 100 lidi, 100 chuti. To co jednoho nenaplnuje, to druhemu staci az do smrti a co se jednomu nelibi, muze byt pro druheho uzasne... Jkolina tady basni kolem mrnavy Katany, jako by to bylo neco buhvi jak dokonaleho, pritom takova EPP 1m poletucha - treba Blast - zalita totez (budiz - kopane obraty pujdou hur) a jsem presvedcen ze i lepe. Ze vypada hur je vec druha, pro mnohe nepodstatna.
Neznam ho (a ani nechci), ale z toho co tu predvadi mam dojem ze ta Katana je jediny ero ktere kdy videl (nadsazka) a "moudra" z toho plynouci se snazi aplikovat na veskera ostatni letadla, o kterych ale nema ani paru a to zcela evidentne.
Jinak mrdolet neni zadny novy terminus technikus, pouzivame ho jiz radku let, akorat nechapu, ze nekdo nechape, ze si clovek muze zaletat lip s mrdoletkou nez 3m akrobatem. Ja osobne nepovazuji EPP jako vyvojovy stupen k vetsim "balzakum a kompozitum". Podle me jsou to ruzne kategorie modelu, kde kazda ma svoje plusy a minusy a vzajemne se mohou doplnovat a i clovek, co lita s velkyma erama muze rad litat s EPP mrdoletem. Tvrzeni, ze EPP je min nez balza, kompozit je zas vic nez balza... je proste vyplod zakomplexovaneho pitomce, co se s nejvetsi pravdepodobnosti chodi na letiste ukazovat a nesnese aby ho nahodou nekdo videl s necim tak podurovnovym jako je EPP letadlo :!:
s3030150

#28 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:45, celkem upraveno 1 x.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od RadimHnilica »

ale jo já souhlasím a taky si rád zablbnu s čímkoli viz http://www.fofo.cz/p?show=152333-jzste a nárámně jsem se bavil.

Osobně jsem v tom příspěvku neviděl nic tak závažného kvuli čemu se tady zvrhla zase taková debata jestli bublinky ano nebo ne.
Já říkam proč ne ale všechno by mělo mít nějakou svou uroveň a je mi jedno jestli vidím zprasenou balsu nebo EPP (jenže těch EPP je jaksi víc ono to přímo svádí tu práci odprásknout a z toho potom i vyplívá ten názor tak to vidím já. :idea:
Radim
s3030150

#30 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:18, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“