Lítač, stavěč, modelář...

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
prikrylm

Lítač, stavěč, modelář...

#1 Příspěvek od prikrylm »

(berte to s humorem)
Kde je hranice mezi lítačem, stavěčem a modelářem? Abych po těch letech aspoň tušil, co jsem vlastně zač... :)
(inspirováno viewtopic.php?f=11&t=90579&start=540#p1521519)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Lítač, stavěč, modelář...

#2 Příspěvek od DAF »

Tak pojď, pokecáme. Znám lidi, kteří více létají a z určitých důvodů nestaví, asi to budou modeláři. Znám lidi, kteří více staví a někteří z nich méně létají, také to budou modeláři. Představ si to jako v biologii, obratlovci a bezobratlí, obratlovci se dále dělí na..., modeláři se také dělí, začíná to podle odborností a pokračuje to k dělení zda si staví modely sami, či je kupují hotové (nebo v různé fází dokončení), mnohdy se to překrývá. A kam bys potom zařadil mě, když mám modely jak se stavebnic (rozsyp), tak stavěné podle plánu z prkna, potom modely podle vlastních návrhů, ale také několik modelů ARF? A létat chodím podle nálady, hlavně pro odpočinek a radost, že mi to létá.
Hitec Aurora 9X
Bildy

#3 Příspěvek od Bildy »

prikrylm píše:(berte to s humorem)
Kde je hranice mezi lítačem, stavěčem a modelářem? Abych po těch letech aspoň tušil, co jsem vlastně zač... :)
(inspirováno http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=11&t= ... 0#p1521519)

Můj pohled :
Lítač je prostě jen lítač (koupí hotovou "hračku" a lítá, dokud jí nerozsuší...pak si jde koupit novou-hotovou)

Stavěč (skoro postavených nebo předpracovaných modelů, i výřezů) může být i lítač

Modelář může být i stavěč a lítač. Mezi modelářem a stavěčem je asi propastnej rozdíl. Modelář si udělá vše sám a nepodlehne ani lákavé nabídce hotových komponentů, výřezů a podobných věcí, který mu zkrátí pobyt v dílně, protože dílna je přece to nejlepší místo doma :D
BoŠ

#4 Příspěvek od BoŠ »

Konečně jsem se někam mohl zařadit - více lítač, méně stavěč, vůbec modelář... a vůbec mi to nevadí :D :D
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Jardátor

#5 Příspěvek od Jardátor »

A pokud někdo lítá za babama,je vlastně lítač a musí být i stavěč,protože jinak by brzo dolítal. :lol:
jio

#6 Příspěvek od jio »

A co se na to podívat podle hesla Kdo si hraje, nezlobí? Jsou to vesměs hobíci a často u nich platí, že Muži nestárnou, pouze se zvyšuje cena jejich hraček. :-) Takže není důvod rozlišovat.
Na druhou stranu, někteří lidé si na tom založili svůj image a nenechají si jen tak někým kopat do hraček. A s těmi to je pak těžké.
tomashr

#7 Příspěvek od tomashr »

Stejné debaty tu byly už před rokem 1989 :-) Jasně že se to od té doby posunuly hranice zásadně, ale podstata debaty "je to opravdový modelář anebo jen hračkář" je pořád stejná...
automet

#8 Příspěvek od automet »

Ešte tu chýbajú tí, ktorí nelietajú, ale iba havarujú. :lol:
prikrylm

#9 Příspěvek od prikrylm »

automet píše:Ešte tu chýbajú tí, ktorí nelietajú, ale iba havarujú. :lol:

No, ale když havarují tak, že se musí/by měli cosi spravovat, tak museli letět!
Nebo by mohla přibýt kategorie havarovač + havarovač-opravář... :)

Jardátor píše:A pokud někdo lítá za babama,je vlastně lítač a musí být i stavěč,protože jinak by brzo dolítal. :lol:

Ajo.... :-D
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
automet

#10 Příspěvek od automet »

Niektorí keď havarujú, tak nespravujú :lol: :lol: :lol: , kúpia zas nové, ešte nehavarované, aby mohli následne nanovo havarovať :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jyrry »

Já to mám nějak takhle (moje úvodní stránka):
kutil.png
jyrry.webnode.cz
kope
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kope »

Jirko, čtou to tady děti!:-D
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
pepin

#13 Příspěvek od pepin »

Zítra se snad konečně dokopu pustit do Funraye, ale co blbě vidím na blízko a hlavně co jsem si vytvořil docela fest alergii na prstolep--asi spíš aktivátor, tak se na to ani netěšim, uvidím, jestli mi budou ten smrad odfukovat trochu bokem pc ventilátory, pokud ne, tak to bude peklo.

P1130140.JPG
dudaj

#14 Příspěvek od dudaj »

Je to jednoduchý. Pokud má někdo dílnu cca 5x6m , v ní jedno letadlo a není kam co položit, bude to modelář.
Pokud tam má pořádek a několik letadel poskládanejch po regálech, bude to lítač :lol: .

Jo a modelář je od slova modelovat.
BoŠ

#15 Příspěvek od BoŠ »

pepin píše:Zítra se snad konečně dokopu pustit do Funraye, ale co blbě vidím na blízko a hlavně co jsem si vytvořil docela fest alergii na prstolep--asi spíš aktivátor, tak se na to ani netěšim, uvidím, jestli mi budou ten smrad odfukovat trochu bokem pc ventilátory, pokud ne, tak to bude peklo.

P1130140.JPG
Funray je bezva na sestavení i létání!
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“