TERMIKA - fígle

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
garfield
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od garfield »

PH píše:... Klesák na Ionovi, aby způsobil až tak velké vylomeniny :o asi ne, ale spíše vzhledem k váze a plošnému zatížení asi držen na minimálce ...

Čím víc o tom přemýšlím tak to asi způsobila opravdu ta minimální rychlost. V tom zmíněném místě jsem totiž vždy letěl směrem k sobě, rychlost se pak nedá odhadnout a prostě jsem to přetáhnul.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Abu
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Abu »

Byli jsme vcerta v Klecanech (ja tam byl poprve), krome me mel vetrone jeste Vigo (2m EPP Junior od Graupnera) a Vzduchoplavec (2m Lynx elektro). Prvni let (asi 17:30) to nosilo nadherne, sice zadnej vyraznej komin, ale spis velika bublina pres pul oblohy, vydrzeli jsme v tom pres 20 minut. Pozdeji to uz bylo slabsi, v jednu chvili to bylo dokonce byla uplna tragedie, tak jsme na chvili vytahli maly akrobaticky poletuchy. Potom kolem 20h to jeste chvili trosku nosilo, tak jsme jeste dali jeden poklidny let pri zapadu slunce. Bylo to prijemne. :)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kottel
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od kottel »

Tip pro ty kteří umějí německy:Kupte si časopis FMT 8/2008 je tam asi 5 stránek o termice a jak ji najit(no spis jak poznat před letem kde je...) 8) jenom, to chce taky znát německé modelářské pojmy...No mozna jestli bude zajem to muzu oscanovat... :wink:
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od BOSS8 »

Můžu poprosit o scan. ? To je přesně to co hledám.
SZ nebo mail Boss8@seznam.cz díky.
kottel
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od kottel »

kottel
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od kottel »

jo pokud něco někomu nepude napiste ja vam to poslu :wink:
Tom...

#52 Příspěvek od Tom... »

Dnes se mi podařilo chytnout úžasný stoupák vysoko nad polem posečeného obilí, kolem kterého je ze dvou stran město (silnice, střechy). Kroužil jsem a sledoval, jak se EGE zmenšuje a postupně se ke mně přidaly tři normální větroně, takže jsme tam kroužili dohromady. Docela mě pobavilo, že kamarády tam nahoře asi na ten stoupák možná přivedl já, protože to bylo pod uplně vymetenou oblohou :D No prostě supr pocit, kroužit si tam v kolečku s normálníma větroněma 8)
moje "stíhačka" :wink: ... Easy Glider Electric
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od ZIPP »

To Tom...to, že jsi přivedl kamarády ve skutečných větroních do stoupáku se svým modelem je víc než pravda. Protože každý plachtař kouká po všem co kde krouží a pokud to nejsou dravci kroužící v termice tak další jsou modeláři se svými modely větroňů a ti jsou vždy u letiště. I já se zachránil několikrát s větroněm díky modelářům kroužících s modelem podemnou a za to jim vždy poděkuji aspoň zamáváním křídlama.....kluci díky!!!! :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Tom...

#54 Příspěvek od Tom... »

Já si právě říkal, aby třeba naopak nenadávali, že jim tam zacláním... Ale tak teď už vím, že naopak :P . Oni stejně byli výš, než já, na to si vždy dávám pozor, abych nebyl nějak nepříjemně blízko. Zkusím příště zamávat křídly na pozdrav, třeba si všimnou :D
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od BOSS8 »

Termika , největší vynález v dějinách letectví :D to je žůžo co ?

Pokud by to někoho zajímalo ,našel jsem pár velice poučných věciček , pro piloty hotový poklad - vše se dá stáhnout - doporučuji http://knihy.vacc-cz.org/ doporučuji navštívit též sekci CD Aeroklubu Slaný (nepřehlédněte to)
Tom...

#56 Příspěvek od Tom... »

Dík za link, užitečné!

Právě jsem z balkonu viděl asi 24 větroňů kroužících v jednom stoupáku najednou, fakt hodně blízko u sebe 8O. Měl jsem pocit, že kdyby krávy lítaly, tak by tam kroužily taky 8O jak to táhlo. To vše na zdánlivě vymetené obloze - jelikož jsem ale vše pozoroval mírně z boku, tak jsem si všiml velmi slabě viditelné mlhavé "čepice", která se vznášela nad tím stoupákem. Takže i tyto slabě viditelné oparové "hřiby" mohou táhnout dost silně. Nutno ale dodat, že čepice byla za chvíli pryč a větroně taky.
Johnny
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Johnny »

včera jsem byl litat s miniselectem.. první hod a hned stoupak jak sv*n. desne to stoupalo a tak jsem zacal delat kravinky. pri premetu jsem dokonce kdyz jsem byl navrcholu stale stoupal, naplno sem pritahl a miniselect se otocil na miste a z vrcholu premetu stale stoupal... proste parada..
Don't drink and drive, smoke and fly.
Eragon
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Eragon »

Tom... píše:Dík za link, užitečné!

Právě jsem z balkonu viděl asi 24 větroňů kroužících v jednom stoupáku najednou, fakt hodně blízko u sebe 8O. Měl jsem pocit, že kdyby krávy lítaly, tak by tam kroužily taky 8O jak to táhlo. To vše na zdánlivě vymetené obloze - jelikož jsem ale vše pozoroval mírně z boku, tak jsem si všiml velmi slabě viditelné mlhavé "čepice", která se vznášela nad tím stoupákem. Takže i tyto slabě viditelné oparové "hřiby" mohou táhnout dost silně. Nutno ale dodat, že čepice byla za chvíli pryč a větroně taky.

Hej tak to jsme dva, až na to, že jí jich viděl 30. :P
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od BOSS8 »

Tom... píše:Dík za link, užitečné!

Termika funguje i když se netvoří kumuly, zažil jsem to přímo ve větroni a byla to nejsilnější termika jakou jsem zažil. Z klesání cca 1m/s -plesk a je to tam - přes 10m/s stoupák, vytočili jsme to ke 3000 m nad zemí :!: kua tam byla zima :lol: tílko a kratasy nejsou zrovna ideální oblek do výšky, nicméně stejně jsme byli za chvíly dole. S nácvikem vývrtek a pádů to jde rychle :lol:
Tom...

#60 Příspěvek od Tom... »

ergon: tak to je dobrá náhoda - no bylo to jak nějaké rojení, nikdy jsem tolik větroňů pohromady neviděl.

Fíha, to musí být nahoře pěkná kosa :D
Odpovědět

Zpět na „Větroně“