Nabíječka Bantam e-STATION BC6

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaRC

Nabíječka Bantam e-STATION BC6

#1 Příspěvek od JirkaRC »

Koupil jsem tuto nabíječku a nové ACCU NiCd 9,6V 750mAh, které mi nejdou nabít, nabíjím je přes radio Futaba, které jsem také nově zakoupil. Nabíjí se něco přes hodinu (0,1A), potom se na nabíječce zobrazí FULL, ukončí se nabíjení a baterie by měla být nabitá, ale není. Po chvíli provozu je opět vybitá. Neví někdo, kde je chyba? Máte někdo zkušenosti s touto nabíječkou? Díky za odpověď.
Streader
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Streader »

A nabíjíš je přes konektor ve Futabě a nebo na přímo?
Může to být ochranná dioda na vstupu do vysílačky.

Nebo tak může být jeden článek v packu odpálenej.
Na kolik voltů to nabiješ?
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
powder
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od powder »

První problém by mohl být ten, že nabíjíš přímo v rádiu (přes konektor na jeho šasi) - s tím si nabíječka nemusí poradit (tam je lepší použít spíš proudový zdroj).
Pokud baterie z vysílače vyndáš a nabíjíš je přímo připojené k BC6, tak to je otázka... Možná nižší kvalita nabíječe a při tom "pidiproudu" blbne detekce delta-peak (jev, kdy poklesne napětí při nabití článků)...

Vyndej baterie z ovladače, připoj přímo k nabíječi a cpi do nich tak 250mA (to unesou). Když nebude ani pak nabíjení úspěšné, je v pytli nabíječ nebo baterie :?

Možná přeď všemi experimenty (do kterých tě tlačím) zkus změřit napětí na jednotlivých článcích - naprázdno by žádný neměl být pod 0,8V i ve vybitém stavu...
powder
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od powder »

Zase vypadám, že opisuju :oops: Ale já jen pomalu píšu :lol:
Streader
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Streader »

Hehe, mě se tohle stáva pořád.
Vždycky jsem někde druhej :-) Než to dopíšu, už tam jsou tři stejný příspěvky.

Ale zase si to popsal podrobnějc (a líp než já)
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
JirkaRC

#6 Příspěvek od JirkaRC »

Jednotlivé články jsem změřil a mají +- 1,35V, tak usuzuji, že komplet je v pořádku. Zkusím nabíjet mimo Futabu, protože ta dioda nedovolí ani vybíjení. Možná je to v tom. Uvidíme, ale musím někde koupit konektor na přímé nabíjení. Každopádně děkuji, případně se ještě ozvu. Jirka
powder
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od powder »

JirkaRC píše:Jednotlivé články jsem změřil a mají +- 1,35V

A nepřestane ta nabíječka nabíjet jen proto, že už je nabito? 1,35V je hodnota prakticky nabitých článků...
JirkaRC

#8 Příspěvek od JirkaRC »

powder píše:
JirkaRC píše:Jednotlivé články jsem změřil a mají +- 1,35V

A nepřestane ta nabíječka nabíjet jen proto, že už je nabito? 1,35V je hodnota prakticky nabitých článků...

To je možné, ale včera naprázdno vydržely asi 45 minut a na displeji bylo vidět, jak klesá napětí až do výstražného signálu. Tak nevím. Co se mi však nezdá je fakt, že se i dnes nabíjely cca 1h 10min. což si myslím, že je na nové akumulátory krátká doba, ale jak jsem už psal, zkusím je nabíjet mimo Futabu a cyklovat nabití a vybití.
Choze
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Choze »

Vždy jsem futabu nabýjel tímto http://www.rcauta.cz/zbozi/4646/Multilader-6E-4646.htm a nebyl žádný problém ale když jsem to nabýjel BC-6 tak občas byl problém, že to nabylo jen trochu. Tak vysílačku opšt nabyjím obyčejným graupnerem a je to
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“