Dny NATO

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
SKAY
Kontaktovat uživatele:

Dny NATO

#1 Příspěvek od SKAY »

Tak co jedete podpořit armady
Mír ubraníme i za cenu války
Jinak ted nejaky ,gripen, honí dvoumotorovou bečku.
jio

Re: Dny NATO

#2 Příspěvek od jio »

Jo, v neděli za 15Kč, v zimní bundě a snad bez deštníku.
Přílohy
Mošnov.PNG
SKAY
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od SKAY »

JJ už tu prší :lol:
tuareg

#4 Příspěvek od tuareg »

To se divím, že poslali aspoň nějaké trochu exotické stroje. V televizi bylo vidět V 22 Osprey, a F 35. Jindy to končilo dvěma F 16, což je trochu málo. V Británii byly na leteckých dnech k vidění i takové stroje jako F 117. :twisted:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Celeron »

tuareg píše: V Británii byly na leteckých dnech k vidění i takové stroje jako F 117. :twisted:

A kdy? Někde jsem četl, že jsou už asi 15 let vyřazený z provozu.
tuareg

#6 Příspěvek od tuareg »

To je jasný. To bylo na Farnborough kdysi. Dneska už nelétají. K nám ale takový exotický letadla moc nelétají.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kuba78 »

tuareg píše:To je jasný. To bylo na Farnborough kdysi. Dneska už nelétají. K nám ale takový exotický letadla moc nelétají.

No jediny mozny vyskyt f117 u nas byly maximalne prelety z nemecka v roce 1999 kdyz letali sirit mir a lasku na hlavy srbum v byvale jugoslavii.. nepamatuji ze by u nas nekdy pristala
jio

#8 Příspěvek od jio »

Report z neděle.
Teplota kolem 12°C, semotamo mrholení, základna mraků asi i pod 100m. Jak jsem slyšel v rádiu při cestě zpět, bylo to 7 stupňů šedi.

Při vstupu kontrola vstupenek a z vedlejších boxů hlasy naštvaných lidí, proč by si ještě měli synchronizovat vstupenku s tečkou. Aby to nebylo všechno, tak následovala poměrně důkladná osobní prohlídka včetně kontroly, jestli pod oblečením nemám nějakou zbraň.

Společný zahajovací seskok byl zrušen. V podstatě celý program pro plošníky byl proveden display piloty jako náhradní a obrovský obdiv k nim, že tak nízko létali a snažili se zůstat v letovém prostoru. Ty géčka asi nebyly zrovna příjemné. Když odpoledne zrušili let Drakena a posléze i Dakoty, tak jsem to po Alkách vzhledem k zimě vzdal a vydal se v teple auta domů. Při cestě zpět šly stejným směrem davy lidí, kteří to vyhodnotili stejně.

Jel jsem tam že si po čase zase vyfotím něco s křídly. A opět se potvrdilo, že fotka bez světla není zrovna příjemná záležitost. Na druhou stranu, když je tam pěkně, tak se létá ve Slunci a tak nevím, co je přímo na letišti pro focení horší.
jirinovo

#9 Příspěvek od jirinovo »

hezký fotky, ten vrtulník s flérama vyšel parádně. Nekončí náhodou pronájem Gripenů, že by jsme si pořídili nějakou tu americkou mašinu :)
jio

#10 Příspěvek od jio »

Končí. Proto tam taky možná bylo pár F-35. :-) Kdo ví, co vyberou.
Leon

#11 Příspěvek od Leon »

Tedy letově nic moc, za což řekněme mohlo počasí . .
Režie a střih nic moc, za což mohla čt . .
Dokonce bych troufale napsal, že Letecký den s Květy kdysi, byl i s brsnícím pplk Codrem lepší . .
Adept vojenského leteckého umění s vizí, že bude sedlat Gripena byl příkladný. Troufnu si
tvrdit, že z něj nám Maverick nevyroste. Verbálně jen dokázal, alespoň mně, že je snaživý.
Asi si jej jako zástupce do čt zvolili spolužáci . . poručík Loučka . . .
Občas mi zaskřípělo jeho technické výrazivo a na otázku - jsou ještě nějaká jiná letadla, používající
kachní plochy, tak tak si vzpomněl jen na Tajfun, ale, že to souvisí s Eurofighterem. nevzpomněl
a na Rafale zcela zapomněl . . Loučko, Loučko, z takovýchto mladých, sedá na mne ouzko . . .
Nevím, jestli jsem usnul, ale produkci nového displej pilota našeho letectva sedlajícího Gripouše,
jsem se v neděli nedočkal...
A to to bylo inzerováno, leč možná na mne poobědní dřímotka sedla. Fuj, po třetí hodině po poledni . . .
Ono i místo tej první kamery co zabírala přistání bylo úžasné.
Koukám a najednou směrovky od transportních aeroplánů, místo abych shlédl podrovnání a dosednutí . . . .
Ještě, že neplatím čt . . to platí druhé pohlaví . .. tím myslím ženu . . mou.
Pro mne ztráta času . . A to natáčení u švédů mi přišlo jako úplná zbytečnost. Ale štáb čt měl vejlet a diety . . . .
Obdobná situace, kdy počet tv pracovníků a redaktorů a expertů převyšuje počet našich reprezentantů nejen
v případě biatlonu.
Nevím proč, ale nějak mi to připomnělo scénku - písničku pánů Vodňanský a Skoumal . .
Na padácích se snáší náš reprezentant a za ním dalších 99 členů vedení výpravy . . .
Kde jsou časy CIAFu v HK . .
L
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Celeron »

Leon píše:Režie a střih nic moc, za což mohla čt . .

To je tendence poslední doby. Pardubická letecká pouť, která se letos konala bez diváků, měla být přiblížena masám jen pomocí ČT. Ovšem co ČT předvedla, to bylo téměř k zblití. Letošní Nato bylo jen o fous lepší. :roll:
jio

#13 Příspěvek od jio »

Ještě doklad, že tam bylo opravdu zima.
Takto prázdné stany s pivem byly snad jen v emerice za prohibice. :-)
Přílohy
pivo.jpg
paveld

#14 Příspěvek od paveld »

jio píše:Report z neděle.
Teplota kolem 12°C, semotamo mrholení, základna mraků asi i pod 100m. Jak jsem slyšel v rádiu při cestě zpět, bylo to 7 stupňů šedi.

Při vstupu kontrola vstupenek a z vedlejších boxů hlasy naštvaných lidí, proč by si ještě měli synchronizovat vstupenku s tečkou. Aby to nebylo všechno, tak následovala poměrně důkladná osobní prohlídka včetně kontroly, jestli pod oblečením nemám nějakou zbraň.

Společný zahajovací seskok byl zrušen. V podstatě celý program pro plošníky byl proveden display piloty jako náhradní a obrovský obdiv k nim, že tak nízko létali a snažili se zůstat v letovém prostoru. Ty géčka asi nebyly zrovna příjemné. Když odpoledne zrušili let Drakena a posléze i Dakoty, tak jsem to po Alkách vzhledem k zimě vzdal a vydal se v teple auta domů. Při cestě zpět šly stejným směrem davy lidí, kteří to vyhodnotili stejně.

Jel jsem tam že si po čase zase vyfotím něco s křídly. A opět se potvrdilo, že fotka bez světla není zrovna příjemná záležitost. Na druhou stranu, když je tam pěkně, tak se létá ve Slunci a tak nevím, co je přímo na letišti pro focení horší.

Pěkné záběry :D
Jen ta základna oblačnosti byla 1100ft.
Pro vrtulníky to tak nějak stačilo :lol:
Odpoledne se počasí zlepšilo a došlo i na "roury."
Maverick
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Maverick »

No za mě sobota super, dobrý pivko, letělo kromě Gripena všechno. Sluníčko vykouklo a taky, oceňuji snahu pořadatelů a jezdím každý rok, i když prší. Klobouk dolů před organizací. Super zážitek a fajn sobota...
Díky za toto fórum.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“