Sopwith Camel 1/4
Sopwith Camel 1/4
Zdravím Vás,
rád bych Vám představil novou maketu ze stavebnice M.Reevese Sopwith Camel.
Rozp.2200mm. Stavebnici mi objednal kamarád přímo od majitele firmy.
Včera jsem provedl zálet a jsem spokojen. Protože dělám hlavně historické větroně,tak stavba mi po chvilkách trvala cca 3roky. Nyní musím dodělat maketové věci,motor,imatrikulace atd.
Pokud někdo uvažujete o koupi některého z modelů od Micka,tak doporučuji.
rád bych Vám představil novou maketu ze stavebnice M.Reevese Sopwith Camel.
Rozp.2200mm. Stavebnici mi objednal kamarád přímo od majitele firmy.
Včera jsem provedl zálet a jsem spokojen. Protože dělám hlavně historické větroně,tak stavba mi po chvilkách trvala cca 3roky. Nyní musím dodělat maketové věci,motor,imatrikulace atd.
Pokud někdo uvažujete o koupi některého z modelů od Micka,tak doporučuji.
Re: Sopwith Camel 1/4
Tak to je opravdu krásný kousek 
Dvě křídla mají vždy něco do sebe...
Dvě křídla mají vždy něco do sebe...
- Michael Gulyj
Dneska zrovna celej den myslím na to, že až tě uvidím ve vzduchu, sakra mě zamrzí, že jsem prodal Sopwith Pupa ze stejný líhně. Snad ho důstojně zastoupí Letov Š-231. Velká gratulace, je to klenot.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Co těžiště? Měl jsem kdysi Camela 1,7m a bylo to peklo s dovážením. Viz fotka v mým albu, víc se jich bohužel nedochovalo.
krásný éro, jen ten čuďák mi tam chybí 
-
JardaRůžička
Moc pěkné provedení, oko se zalíbením spočine.
Ale taky bych mu dopřál nějaký čtyřtakt... 
Děkuji za reakci. Chápu že spalovák by tomu slušel ale raději mám čistotu, bez vybrací a starost ze startováním. A nejsem motorář, tak bych se toho trochu bál. I když zvuk čtyřtaktu by byl parádní.
Těžiště je přesně na náběžce spodního křídla. Byl to oříšek ho dovážit. Několik návštěv rybařských potřeb pro velká olova, úprava jejich tvaru a je to tam. Celkem jsem dovažoval olovem 1600g, a dva 5ětičlánky baterií k tomu. Celková váha 8kg.
Těžiště je přesně na náběžce spodního křídla. Byl to oříšek ho dovážit. Několik návštěv rybařských potřeb pro velká olova, úprava jejich tvaru a je to tam. Celkem jsem dovažoval olovem 1600g, a dva 5ětičlánky baterií k tomu. Celková váha 8kg.
Nádhera. Bohužel Google nic nenašel, http://www.mickreevesmodels.co.uk už nefunguje...
Máš odkaz na ty stavebnice?
Díky.
edit: dnes už stránky fungují, tak asi výpadek...
Máš odkaz na ty stavebnice?
Díky.
edit: dnes už stránky fungují, tak asi výpadek...
Naposledy upravil(a) Lubosh dne čtv 16.09.2021 8:39, celkem upraveno 1 x.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
www.3dprintedtanks.com
Ty jeho stránky na mne normálně vyběhly. Napsat na jejich email.
Stránky jak za cara Klacka, ale fungujou
Nabízí je u nás Modelmax. Ale nevím jak ceny a termíny dodání.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Adler píše:Těžiště je přesně na náběžce spodního křídla. Byl to oříšek ho dovážit. Několik návštěv rybařských potřeb pro velká olova, úprava jejich tvaru a je to tam. Celkem jsem dovažoval olovem 1600g, a dva 5ětičlánky baterií k tomu. Celková váha 8kg.
Já ho tenkrát stavěl zgruntu podle anglickýho plánku, ještě to byl modrák, mladí už ani neví, co to byly modráky plánky.
Čumák pasoval přesně dvouplášťovej hrnec na mlíko, jen se musel trochu kovotlačitelsky na soustruhu dodělat. Motor v tom byl dvousvíčkovej Tono 10ccm a bylo to málo. Těžiště jsem doháněl tak, že kolem karteru a unášeče Tona byl náznak karteru rotačáku a válce byly železný, černěný. Bylo to málo a tak jsem je odvrtal aby zbyla jen skupička a žebrování a vnitřek válců vylil olovem. Taky jsem dovažoval asi 2 kg. Kolik vážil Camel celej už nevím.
to Adler: dík za upozornění, nějak se mi ten popis fotek v Albu popletl. Mám plánky na Pupa i Camela. Nejdřív jsem chtěl začít stavět Pupa, ale na něho nepasoval průměr hrnce na mlíko a tak jsem přešel na Camela. Možná že ještě nějakou fotku najdu, napadlo mě u koho se zeptat jestli ještě nějakou nemá.
corsair píše:Stránky jak za cara Klacka, ale fungujou
Jj je to modelářská rodina, ne webový designeři.
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51