Multiplex Blizzard - Hotliner z Elaporu

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Mira96
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od Mira96 »

Nejsou a nebudou. Do velkoskladu k Pelikánovi přišlo z Německa celkem 30 kusů, v Pardubicích jich měli na krámě nejvíc - 6 a já mám doma posledního. :D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=397
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Marek71 »

Tak potom objednať z Nemecka, vyjde na nejakých 100 EUR plus poštovné. Alebo z tej UK. Myslím, že český návod chýbať nebude.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Blasio

#63 Příspěvek od Blasio »

Mira96 píše:Z vlastní zkušenosti vím, že bílý Easy Glider moc vidět nebyl.

Nabarvil jsem Egliderovi kormidla včetně křidélek načerveno a docela to pomohlo.Co se týče Blizzarda,tak už tvarem je to žihadlo a lítá to rychle takže oči na šťopkách mám furt.K večeru se mě s tím právě pro to lítá hůř.Uvažuju co dát zespoda za barvu,protože někdy opravdu nevím jestli vidím v náklonu spodek nebo vrch křídla.
Jinak je Blizzard naprosto fantastický na svah do silného větru-to byl zážitek,musel jsem to ukončit-vyhnal mě déšť :cry:
Funjet,Gemini,E-glider PRO,Blizzard,Unique,T-Rex 500,Minimag hydro,flash
připravuje se:Cularis
Mira96
Kontaktovat uživatele:

Blizzard

#64 Příspěvek od Mira96 »

Instaloval jsem motor do Blizzarda - koupil jsem AXI 2814/12 (standartní pohon), ale překvapilo mě, že tam nepasují díry v přepážkách a vyvrtat jinde se to nedá protože je to tam tak blbě natěsno, že to prostě nejde. Dejte si pozor, jak vám tam bude vybraný motor pasovat. Takže, aniž jsem chtěl, jsem přešel na verzi Supersport. Zatím na to sbírám odvahu, protože s AXI 2820/10 létám už rok a vím, že vpohodě dokáže vytáhnout větroně s 2,7 m rozpětím asi do 200m za 20 vteřin. A k těm barvám: zatím jsem nastříkal celého motýla na jasně neonově žluto a konce křídel na červeno. Ještě něco vyvedu na spodní straně křídel a snad to bude stačit. Používám na to sperje BELTON z Globusu v jasně neonových barvách.
PS: V Pardubicích dostali další 2 kusy.
Naposledy upravil(a) Mira96 dne pát 22.08.2008 0:21, celkem upraveno 1 x.
Mira96
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Mira96 »

Tak jsem dnes konečně poslal Blizzarda do povětří. Pocity velmi smíšené. Mnoho adrenalinu. Musí to letět velmi svižně, jinek se to spustí po křídle dolů. Aniž jsem si to přál, mnoho výkrutů za sebou není problém a to jsem je ani nechtěl. Lítá to jak vystřelený z praku, jak zpomalíte, spadne to. Prostě voštěp s vrtulí a křidélky. To se mi stalo osudný i při přistání, zpomalil jsem pod pádovou rychlost a asi z 5 metrů jsem to zaryl. Trochu zmuchlaný čumák spraví Purex, vteřiňák a uhlíková tyčka.
graup15

#66 Příspěvek od graup15 »

Mira96 píše:Tak jsem dnes konečně poslal Blizzarda do povětří. Pocity velmi smíšené. Mnoho adrenalinu. Musí to letět velmi svižně, jinek se to spustí po křídle dolů. Aniž jsem si to přál, mnoho výkrutů za sebou není problém a to jsem je ani nechtěl. Lítá to jak vystřelený z praku, jak zpomalíte, spadne to. Prostě voštěp s vrtulí a křidélky. To se mi stalo osudný i při přistání, zpomalil jsem pod pádovou rychlost a asi z 5 metrů jsem to zaryl. Trochu zmuchlaný čumák spraví Purex, vteřiňák a uhlíková tyčka.

Už od dob prvopočátku létání je znám pojem pádová rychlost.. :D
Takže ta pádovka byla zřejmně větší :D
Mira96
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Mira96 »

Už je opraveno, ani to moc nebolelo. Teď čekám na trochu slušný počasí a hned to půjde zase do povětří. Nějak se na ten adrenalin začínám tešit! :wink:
Blasio

#68 Příspěvek od Blasio »

Musí to letět velmi svižně, jinek se to spustí po křídle dolů

Jsem se s tím po týdnu zase prolítnul,vidím že při přetažení se ti to přetočí stejně jako mě,jak je to trošku na menší rychlosti a víc se přitáhne-už je to tam :)
Zkoumám proč je to vždycky doleva-moment od motoru vyloučen,ten je vždycky zabržděný..možná u toho motýla jak jsou serva s různě dlouhýma táhlama pod maličko jinejma úhlama jedno zabere rychlejc než to druhý..máš vzadu jedno servo nebo 2jako já?
Funjet,Gemini,E-glider PRO,Blizzard,Unique,T-Rex 500,Minimag hydro,flash
připravuje se:Cularis
Honza

#69 Příspěvek od Honza »

Mám dotaz - zkoušel jsi příčné vyvážení? V sobotu jsem měl v ruce Microjeta, jehož majitel si stěžoval, že při natažení padá po křídle... je to delta, ta nemá kam padat. Když jsem to vzal do ruky, pochopil jsem. Nevím, jak se to povedlo, ale model byl výrazně těžký na levou stranu.
Mira96
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Mira96 »

Operace se podařila, Blizzard opět létá. Včera jsem provedl celý 15 minutový let, pak došly baterky. Na motýlu mám dvě serva a povedlo se mi vyrobit jedno táhlo delší. Na funkci to nemá vliv. Lítá to jak jsem to postavil, jediné trimování bylo malé přitažení výškovky, ostatní trimy mám v neutrálu. Asi v dohledné době vyměním Multiplexí elaporové "panty" na výškovce za skutečné.
Wecernik
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Wecernik »

Tak jsem ho videl asi pred ctrnacti dny. Letal s tim e-shopak Kostka z Jihlavy. Letani uzasny, ze jsem si z dalky myslel, ze ten vzhled kulicek je nejaka tapeta na laminatu 8O Po pristani jsem si to osahl, je to doslova prospikovany elapor uhlikem. Trup tusim ctyrma tyckama, v kridlech takove uhlikove perute. Na povrchu zustaly ty multiplexoelaporove cupliky, coz je myslim i dobre pro male rychlosti. No parada. Mam od multipexu minimaga, kamarad easyglidera a gemini - no zkratka mam o cem premyslet na podzimni nakup. Na radeni idealni (v premotorovanem easygliderovy zatleskaly kridla, kdyz se ho kamarad pokousel vycepovat do hotlinera, to u tohohle nehrozi). Opravdu jsem se nekolikrat presvedcil, ze od multiplexu to lita a dobre se stavi (jsem si koupil i nahradni motorovy loze do minimagu a nacpal to do depronovych dlabanych kombatu - holt vykoumana konstrukce). No ale na zimu stejne budu neco bastlit ze spejli za dlouhych veceru.
koko
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od koko »

Chlapi co baterky? Jdou tam 4sA123? V provedeni 2 a 2 za sebou?(Doufam ze se to nepise nekde vepredu, necet sem cely vlakno.)
easy

#73 Příspěvek od easy »

Já bych radši 3sA123 za sebou vejdou se?
Honzulus
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Honzulus »

hoj, jak koukam o blizardovi se to tu celkem rozjelo, verim ze to musi letat super, jako asi vsechny era od Multiplexu. Jo a ty spekulace pravy ero = balza a pod a nejaky zmetek = EPP bo neco podobneho, podle me je to uplne na stejno jen ty balzove se vice libi, ale zase o mnoho hure opravuji a je na nich vse videt. No nic, jen se chci zeptat jak tu nekdo rikal o te krivosti od Reicharda nemuzu posoudit, ale ja mam na EG krivy ocas, nevim zda uz takovy byl vylisek nebo se to stalo pri lepeni, zkratka je hnuty na jednu stranu, ted nevim na jakou. Pravda da se asi snadno pri letu vykompenzovat trimem smerovky, ale ja bych radsi aby to bylo rovne, neporadi nekdo co s tim? Slysel jsem, ze kdyz je naboreno tak se to da rovnat fenem, ale nevim zda to jde i u tohohle.
Mira96
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Mira96 »

Obávám se, že Li-Fe se tam asi nevejdou. Já to poháním 3x Li-Pol Kokam (2100 mAh) a po přistání mají pokojovou teplotu. Mám v tom AXI 2812/10.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“